ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

5+1 λάθη όταν βάφουμε μόνοι μας το σπίτι

    Αρχική » 5+1 λάθη όταν βάφουμε μόνοι μας το σπίτι
    201207 lathoi

    5+1 λάθη όταν βάφουμε μόνοι μας το σπίτι

    Είτε για λόγους οικονομίας, είτε για λόγους δημιουργίας, πολλές φορές αποφασίζετε να βάψετε το σπίτι ή κάποιο δωμάτιο του σπιτιού μόνοι σας!

     

    “Καλά…πόσο δύσκολο να είναι”, λέτε και τελικά είναι πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν οι επαγγελματίες για αυτή τη δουλειά.

    Ωστόσο, αν πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε οι ίδιοι με το βάψιμο του σπιτιού ή του δωματίου, σας παρουσιάζουμε 6 λάθη που μπορείτε να αποφύγετε…

     

    (1) Ξεκινάτε από τον τοίχο και συνεχίζετε με το ταβάνι

    Καταστροφή! Ναι καταστροφή… Όσο δεξιοτέχνης και να είστε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πιτσιλίσει η μπογιά του ταβανιού τον ολόφρεσκα βαμμένο τοίχο του δωματίου. Συνεπώς θα χρειαστεί να περάσετε ένα ακόμη χέρι τα σημεία του τοίχου που λερώθηκαν. Μπορείτε, λοιπόν, να απαλλαγείτε από αυτόν τον κόπο, επιλέγοντας να ξεκινήσετε το βάψιμο πρώτα από το ταβάνι.

     

     

    (2) Δεν υπολογίζετε σωστά την ποσότητα του χρώματος

    Είναι εντάξει αν περισσέψει. Αν, όμως, δεν φτάσει; Προσπαθήστε να διαβάζετε σωστά τις ετικέτες των χρωμάτων και κυρίως την καλυπτικότητα τους ανά τετραγωνικό μέτρο. Εξασφαλίστε ένα 30% περίπου επιπλέον προϊόν για να είστε σίγουροι ότι θα σας φτάσει το χρώμα.

     

    [Διάβασε επίσης: Πώς να υπολογίσετε την επιφάνεια βαψίματος και την ποσότητα του χρώματος!]

     

     

    (3) Ξεκινάτε το βάψιμο χωρίς να “ασταρώσετε”

    Αστάρι είναι το λεπτόρρευστο και διαφανές υλικό που πρέπει να περάσετε τους τοίχους πριν ξεκινήσετε το βάψιμο με το χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η απαραίτητη μόνωση, ώστε να διατηρηθεί καλύτερα το χρώμα στους τοίχους. Το αστάρι όσο περισσότερο μείνει πριν το βάψιμο, τόσο αποδοτικότερο είναι. ιδανικά μπορείτε να το αφήσετε 1 μέρα πριν ξεκινήσετε το βάψιμο.

     

     

    (4) Δεν στοκάρετε τις τρύπες στους τοίχους

    Οι τρύπες στον τοίχο, φυσικά, δεν καλύπτονται με το χρώμα της μπογιάς. Θα χρειαστείτε σπάτουλα και ένα κουτί στόκο για να καλύψετε τις τρύπες. Ο ακρυλικός στόκος που χρησιμοποιείται για τις μικρές τρύπες είναι ο κατάλληλος, καθώς δεν συρρικνώνεται και δεν απορροφά υγρασία.

     

     

    (5) Ανακατεύετε το χρώμα με λάθος τρόπο

    Συχνό φαινόμενο! Όταν η μπογιά δεν ανακατευτεί σωστά αφήνει στον πάτο κατακάθι χρώματος. Αυτό σημαίνει ότι στο δεύτερο χέρι που θα βάψετε θα παρατηρήσετε ότι το χρώμα είναι διαφορετικό από αυτό που είδατε στο πρώτο χέρι. Προσοχή, λοιπόν, στο ανακάτεμα, να γίνεται πάρα πολύ καλά!

     

     

    (6) Περνάτε μόνο ένα χέρι χρώμα

    Μόλις περάσετε μια στρώση χρώματος, αμέσως, επαναπαύεστε και δεν θέλετε να προχωρήσετε σε δεύτερη, ειδικά όταν η νά απόχρωση είναι παρόμοια με την προηγούμενη. Και όμως, για να μπορεί το χρώμα να αναδειχθεί και να αποδώσει, θα πρέπει να περάσετε, τουλάχιστον, δύο στρώσεις χρώματος.

     

    [Διάβασε επίσης: Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου]

     

     

    Η διαδικασία βαψίματος μπορεί να ακούγεται ευχάριστη, όταν έχετε χρόνο και θέλετε να “δημιουργήσετε”, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε λάθη τα οποία θα σας οδηγήσουν σε κακό αποτέλεσμα. Μελετήστε καλά τι πρέπει να κάνετε, πάρτε τα πινέλα, τα ρολά, το χρώμα και την καλή σας διάθεση και ξεκινήστε!

     

     

    Η Terzakis Build είναι εδώ για σένα! Με 40ετή παρουσία στο χώρο, είμαστε πλέον οι άνθρωποι που μπορούν να σε καθοδηγήσουν για την σωστή επιλογή όλων των δομικών, κατασκευαστικών υλικών και χρωμάτων.
    Αν, λοιπόν, θέλεις να ενημερωθείς στείλε μας email ή κάλεσέ μας στο 2310 515658 για να σε συμβουλέψουμε για την επιλογή σου.

     

     

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×