ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Να προσθέσω τη νέα μόνωση πάνω στην παλιά;

    Αρχική » Να προσθέσω τη νέα μόνωση πάνω στην παλιά;
    τοποθέτηση μόνωσης

    Να προσθέσω τη νέα μόνωση πάνω στην παλιά;

    Η τοποθέτηση μόνωσης στο χώρο σας αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο μείωσης των λογαριασμών ενέργειας. Πολλοί επιλέγουν να μονώσουν ορισμένα μόνο σημεία του σπιτιού τους, όπως τη σοφίτα, μόνο έναν τοίχο, το υπόγειο, κ.ά. Όμως, η επιπλέον και ολοκληρωμένη μόνωση είναι αυτή που προσφέρει τα πραγματικά οφέλη της μόνωσης.

     

    Τι συμβαίνει όταν έχετε ήδη μία παλαιότερη μόνωση;
    Μπορείτε να προσθέσετε τη νέα μόνωση πάνω στην παλιά;

     

    Προσθήκη καινούργιας μόνωσης πάνω σε παλιά ή κατεστραμμένη μόνωση

    Η τοποθέτηση της νέας μόνωσης πάνω από την παλιά, είναι μία επιλογή που μπορεί να σας προσφέρει τα συνολικά οφέλη της μόνωσης, διατηρώντας το χώρο ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Ωστόσο, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η υπάρχουσα μόνωση να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

    Ένας επαγγελματίας τεχνικός μόνωσης απαιτείται να ελέγξει την κατάσταση της τρέχουσας μόνωσης και να διαπιστώσει αν μπορεί να προστεθεί νέο υλικό. Εάν όντως η υπάρχουσα μόνωση είναι σε καλή κατάσταση, τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι μία επιπλέον στρώση μόνωσης θα λειτουργήσει θετικά.

     

    [Διαβάστε επίσης: 4 μύθοι γύρω από τη μόνωση!]

     

    Πότε πρέπει να αφαιρείται η παλιά μόνωση;

    Σε περίπτωση, όμως, που η παλιά σας μόνωση είναι σε κακή κατάσταση, τότε απαγορεύεται να την ενισχύσετε με μία νέα στρώση. Ο τεχνικός πρέπει να βεβαιωθεί ότι η υπάρχουσα μόνωση δεν παρουσιάζει σημάδια υγρασίας. Το νερό της βροχής ή το νερό από κάποιον σπασμένο σωλήνα μπορεί να έχει απορροφηθεί από το υλικό της μόνωσης και να δημιουργήσει μούχλα ή να έχει μαζέψει έντομα. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να προστεθεί νέο υλικό μόνωσης πάνω στο παλιό, αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί. Φυσικά, θα πρέπει να εντοπιστεί και η αιτία της υγρασίας για να μην έχετε προβλήματα στο μέλλον και με τη νέα σας μόνωση.

     

    Πώς να προσθέτουμε νέα μόνωση;

    Η τοποθέτηση νέας μόνωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εάν η παλιά σας μόνωση έχει σημάδια υγρασίας ή έχει καταστραφεί, πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα για να τοποθετηθεί η καινούργια. Εάν, όμως, είναι σε καλή κατάσταση, τότε η νέα μόνωση μπορεί να προστεθεί πάνω από την παλιά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

     

    Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την τοποθέτηση της νέας μόνωσης και την αφαίρεση της παλιάς:

    -Όταν πρόκειται να αφαιρεθεί η παλιά μόνωση, ένας τεχνικός μόνωσης θα πρέπει να κάνει μία δοκιμή αφαίρεσης ενός μέρους της και να ελέγξει αν υπάρχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορεί να αναδυθούν κατά την διάρκεια του “ξηλώματος” και να την αφαιρέσει με μεγάλη προσοχή.
    -Η εργασία στεγανοποίησης αέρα είναι μια καλή ιδέα πριν από την τοποθέτηση της νέας μόνωσης, καθώς μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση της μόνωσης.
    -Η προσθήκη της μόνωσης πρέπει να υλοποιείται αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματίες.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σε παλιό σπίτι: Τι κερδίζουμε και τι πρέπει να προσέξουμε!]

     

    Για περισσότερες απορίες και διευκρινίσεις η ομάδα της Terzakis Build βρίσκεται στη διάθεσή σας.
    Εξειδικευμένοι τεχνίτες αξιολογούν το χώρο σας και σας προτείνουν λύσεις θερμομόνωσης που ταιριάζουν απόλυτα στην οικία σας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Λαγκαδά 42
    546 32, Θεσσαλονίκη
    Τηλέφωνο: 2310 515658
    Fax: 2310 526112
    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×