ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Άσε την φύση να σου δώσει έμπνευση!

    Αρχική » Άσε την φύση να σου δώσει έμπνευση!
    άσε τη φύση

    Άσε την φύση να σου δώσει έμπνευση!

    Σίγουρα όταν γυρίσετε από τη βόλτα σας στην θάλασσα και την παραλία, όπου κάνατε το μπάνιο σας, μπορεί να είστε γεμάτοι άμμο και εξαντλημένοι, όμως νιώθετε -για κάποιον ανεξήγητο λόγο- χαλαροί και ήρεμοι! Σίγουρα παίζουν το ρόλο τους, για αυτό, ο ήλιος, το απαλό αεράκι και το αλμυρό νερό, που είναι τόσο αναζωογονητικό, όμως πολύ σπουδαίο ρόλο παίζουν και τα χρώματα της παραλίας.

     

    Τα χρώματα είναι ικανά να επηρεάσουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας. Για παράδειγμα το λευκό μας θυμίζει αθωότητα και νεότητα, το κόκκινο μας κάνει να νιώθουμε δυνατοί και σίγουροι! Τα παραθαλάσσια χρώματα όπως είναι το κίτρινο (του ήλιου) μας κάνει να νιώθουμε ενεργητικοί και ζεστοί, ενώ το μπλε (της θάλασσας) μας βοηθά να αποκτήσουμε μια αίσθηση ηρεμίας. Συνεπώς, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μας ελκύουν τόσο τα χρώματα του ωκεανού.

     

    Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε στην παραλία ή στην κορυφή ενός βουνού, για να απολαμβάνουμε τα χρώματα της φύσης. Ωστόσο, μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτή τη διάθεση στο σπίτι μας, χρησιμοποιώντας τα χρώματα της φύσης και να εμπνευστούμε από αυτήν για τη διακόσμηση του σπιτιού. Εάν ήρθε η ώρα να βάψετε ξανά το σπίτι σας, καλό θα ήταν να σκεφτείτε να το κάνετε με βάση τα παρακάτω χρώματα.

     

    Το ήρεμο πράσινο

    Το πράσινο μας φέρνει αμέσως στο μυαλό τα καταπράσινα δάση, τα δέντρα και τα φυτά. Οι αποχρώσεις του πράσινου χρησιμοποιούνται συχνά για να προκαλέσουν συναισθήματα ηρεμίας. Οι σκούρες αποχρώσεις του πράσινου δίνουν μια χαλαρωτική αίσθηση, ενώ οι πιο ζωηρές του αποχρώσεις δίνουν ενέργεια και κίνητρα.

    Εάν χρησιμοποιήσετε πράσινο χρώμα σε ένα δωμάτιο, αμέσως θα δώσετε την αίσθηση για ένα ξεκούραστο περιβάλλον, με φρεσκάδα του χώρου, φυσικότητα και χαλάρωση.

     

    Το κίτρινο είναι πηγή της ζωής

    Το κίτρινο θυμίζει τον αγαπημένο μας ήλιο, το φως, την πηγή της ζωής.

    Είναι ένα ζεστό χρώμα, ενεργητικό που τραβάει την προσοχή. Τα κίτρινα δωμάτια είναι χαρούμενα και γεμάτα ζωντάνια. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό κίτρινο αν θέλετε να μιμηθείτε μια ηλιόλουστη μέρα ή ένα πιο σκούρο κίτρινο για να δώσετε τη χαρά των ηλίανθων στο χώρο σας. Οι κουζίνες και τα παιδικά δωμάτια είναι ιδανικοί χώροι για κίτρινες αποχρώσεις και διακοσμητικά στοιχεία σε κίτρινο χρώμα. Σε άλλα δωμάτια, όπως η κουζίνα ή το μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κίτρινο για να τραβήξετε την προσοχή σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

     

    Το καφέ της γης

    Οι τόνοι του καφέ θυμίζουν το χώμα, τις πέτρες και τη γη, γι’ αυτό συχνά συνδέονται με την ασφάλεια και την σταθερότητα. Το καφέ χρώμα μας κάνει να νιώθουμε ζεστασιά και άνεση. Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων συχνά συνδυάζουν αποχρώσεις του καφέ με το μπλε για να φέρουν μια αρμονία νερού και γης σε ένα δωμάτιο.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καφέ χρώμα στα δωμάτια που θέλετε να φέρετε μια αίσθηση αξιοπιστίας και ασφάλειας. Τα υπνοδωμάτια και οι τραπεζαρίες φαίνονται υπέροχα όταν έχουν καφέ τόνους στους τοίχους ή στα διακοσμητικά στοιχεία.

     

    Το μπλε του ουρανού

    Το απαλό μπλε θυμίζει έναν καθαρό καλοκαιρινό ουρανό, ενώ το σκούρο μπλε παραπέμπει σε μια βαθιά λίμνη. Το μπλε θεωρείται συχνά γαλήνιο και ηρεμιστικό, ιδιαίτερα οι αποχρώσεις του τιρκουάζ. Το μπλε μας φέρνει στο μυαλό το λυκόφως, τον ωκεανό και τον ύπνο, προκαλώντας αισθήματα γαλήνης και ασφάλειας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια αίσθηση φρεσκάδας, επιλέξτε ένα δροσερό μπλε. Ωστόσο, προσέξτε γιατί αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά, μπορεί να προκαλέσει αισθήματα απόστασης και ψυχρότητας.

    Το μπλε χρησιμοποιείται συχνά σε υπνοδωμάτια και οικιακά γραφεία για να ενισχύσει τα συναισθήματα ηρεμίας και γαλήνης.

     

    Το φθινοπωρινό πορτοκαλί

    Οι άνθρωποι είτε το λατρεύουν είτε το απεχθάνονται. Είναι ένα χρώμα που τραβάει την προσοχή και μπορεί να περιγραφεί ως ζωντανό, χαρούμενο και ανεβαστικό, ενώ άλλοι το θεωρούν κραυγαλέο. Σίγουρα είναι ένα αμφιλεγόμενο χρώμα.

    Ωστόσο, αν θέλετε να αποτυπώσετε την αίσθηση ενός λαμπερού ηλιοβασιλέματος ή τη γλύκα των εσπεριδοειδών, κανένα άλλο χρώμα δεν το καταφέρνει καλύτερα. Το πορτοκαλί προσφέρει μια αίσθηση ενέργειας, ενθουσιασμού και ζεστασιάς.

     

    Η Παλέτα της Φύσης

    Για να αναδείξετε τα χρώματα της φύσης, από τα οποία και εμπνευστήκατε, επιλέξτε διακοσμητικά στοιχεία που εναρμονίζονται με το περιβάλλον. Σκεφτείτε τραπέζια από θαλάσσιο χόρτο, καταπράσινες φτέρες ή συνθέσεις με φυλλώδη φυτά.

    Στο υπνοδωμάτιο, δοκιμάστε ένα κεφαλάρι από μπαμπού και ένα πάπλωμα σε απαλές βοτανικές αποχρώσεις. Επιλέξτε τέχνη για τους τοίχους με ήρεμα μπλε, λευκά και μπεζ χρώματα που θυμίζουν τον ωκεανό. Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο με κοχύλια και κομμάτια ξύλου που έχουν παρασυρθεί από το νερό.

    Χρώματα και άλλα δομικά υλικά θα βρείτε στο κατάστημά μας Terzakis Build, Λαγκαδά 42 στη Θεσσαλονίκη ή στο eshop μας https://www.terzakisbuild.gr/.

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×