ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×
Αρχική » ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ » ΜΟΝΩΣΕΙΣ » ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η στεγανοποίηση (υγρομόνωση) είναι ένα από τα κύρια είδη των μονώσεων που πρέπει να ληφθούν υπόψη, είτε το κτίριο αφορά μία καινούργια κατασκευή είτε παλιά.

Μάλιστα, είναι απαραίτητο να γίνεται από τα θεμέλια του κτιρίου έως και το δώμα (δηλαδή την ταράτσα) ή την κεκλιμένη στέγη (ανάλογα πώς είναι σχεδιασμένο το κτίριο).

Τι είναι στεγανοποίηση και γιατί είναι τόσο σημαντική;

Στεγανοποίηση κτιρίων

Η εργασία της στεγανοποίησης – υγρομόνωσης γίνεται όταν θέλουμε να αποτρέψουμε την εισχώρηση υδάτων από την εξωτερική επιφάνεια να εισβάλει στο εσωτερικό του χώρου μας. Επιλέγουμε εξειδικευμένα αδιαβροχοποιητικά μονωτικά υλικά, ώστε το νερό να γίνει αδιαπέραστο. Η στεγανοποίηση δεν μας παρέχει καμία θερμομονωτική προστασία.

Που κάνουμε στεγανοποίηση και ποια τα οφέλη της;

Η στεγανοποίηση ενδείκνυται να γίνεται σε οικίες (ταράτσες, μπαλκόνια, στηθαία, ζαρντινιέρες). Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τον χώρο μας από την υγρασία, αφήνοντας τον καθαρό και λειτουργικό, χωρίς οσμές, επιβλαβείς μύκητες. Παράλληλα, αποτρέπουμε την φθορά του οικοδομικού οπλισμού, των τούβλων, του σκυροδέματος (μπετόν), τόσο σε ιδιωτικές κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικά – βιοτεχνικά κτίρια, στα οποία καλούμαστε να προστατεύσουμε τις μονάδες αποθήκευσης, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κ.α.

Ποια είδη στεγανοποίησης υπάρχουν;

Ανάλογα με τις ανάγκες του κτιρίου, ένας εξειδικευμένος τεχνικός πρέπει να επιλέξει τι είδους στεγανοποίησης (υγρομόνωση) θα εφαρμοστεί. Στο εμπόριο, πλέον, υπάρχουν άπειρα και αξιόλογα υλικά, βασισμένα σε μελέτες, εφαρμογές και τεχνογνωσία.

Η εφαρμογή της στεγανοποίησης γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

Εφαρμογή επαλειφόμενων ελαστομερών υλικών (ακρυλικά, υβριδικά, πολυουρεθανικά στεγανωτικά).
Εφαρμογή μεμβράνης (ελαστομερής ή πλαστομερής ασφαλτική μεμβράνη, μεμβράνη Tpo, μεμβράνη Pvc, μεμβράνη Epdm).
Εφαρμογή συστήματος πολυουρίας.
Εφαρμογή επαλειφόμενων τσιμεντοειδών κονιαμάτων και κρυσταλλικής ανάπτυξης.

Στεγανοποιήσεις – υγρομονώσεις κατασκευάζονται από το 1970 εώς και σήμερα και εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς. Οι ανάγκες των κτιρίων και η προστασία τους από τα βρόχινα νερά ή το νερό του υδροφόρου ορίζοντα δεν σταματάνε. Σκεφτείτε, λοιπόν, να ενημερωθείτε άμεσα για τις απαιτήσεις του κτιρίου σας, προτού δημιουργηθεί πρόβλημα. Άλλωστε, η πρόληψη θα σας βοηθήσει και εσάς οικονομικά αλλά και τη συντήρηση του κτιρίου σας.

Τι πρέπει να ελέγξει ο τεχνικός για την σωστή επιλογή της στεγανοποίησης ;

Στεγανοποίηση κτιρίων

Ο έλεγχος και η επιλογή της σωστής στεγανοποίησης πρέπει να γίνει μόνο με την φυσική παρουσία του τεχνικού στον χώρο, που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες. Στην επιφάνεια υπάρχουν «παγίδες» και πιθανά προβλήματα, που μόνο ένας εξειδικευμένος τεχνικός μπορεί να αντιληφθεί.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τους ελέγχους που πρέπει να πραγματοποιηθούν:
-Κατάσταση της επιφάνειας (υπάρχει παλιά μόνωση ή πρόκειται να γίνει πρώτη φορά;)
-Υπάρχουν σωστές ρύσεις (κλίσεις), ώστε τα νερά να μην μένουν στάσιμα και να λιμνάζουν;
-Οι υδρορροές έχουν ικανοποιητική διατομή για την σωστή εκροή των υδάτων;
-Τα στηθαία και τα τοιχία στην επιφάνεια του δώματος είναι ακέραια ή λείπουν σοβάδες και είναι εμφανή τα τούβλα;
-Η στεγανοποίηση που θα γίνει θέλουμε να έχει βατότητα με έντονη χρήση (θα χρησιμοποιείται ως χώρος διασκέδασης ή απλώς θα περπατάμε πάνω μόνο εάν υπάρχει κάποια ανάγκη;)

Ελέγχοντάς και έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης δίνονται από τον τεχνικό οι προτεινόμενες και εναλλακτικές λύσεις που θα επιλέξει στο τέλος ο πελάτης ανάλογα με το κόστος που είναι διατεθειμένος να δώσει, ώστε να προστατεύσει και να θωρακίσει το οίκημα του.

Η εταιρεία μας, στελεχωμένη με το έμπειρο προσωπικό και με τον άρτιο τεχνικό εξοπλισμό, μπορεί να αναλάβει κάθε είδους στεγανοποίησης εξασφαλίζοντας στον πελάτη την «εγγυημένα απόλυτα στεγανότητα».

5/5 - (1 vote)

    Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

    ×