ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
youtube
×
ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ
ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Η αποτελεσματική προστασία ενός κτιρίου τόσο από τους εξωτερικούς θορύβους (κυκλοφοριακός, αεροπορικός κλπ), όσο και από τους θορύβους που δημιουργούνται στο εσωτερικό του είναι το αντικείμενο της ηχομόνωσης.

Η διάδοση του ήχου σ’ ένα κτίριο είναι ένα σύνθετο πρόβλημα γιατί ο ήχος ακολουθεί διάφορους δρόμους διάδοσης. Για να επιτευχθεί αποτελεσματική ηχομόνωση θα πρέπει να προβλεφθούν όλοι οι πιθανοί δρόμοι διάδοσης του ήχου και να ληφθούν κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό του.

Οι δύο κατηγορίες που υπάρχουν του αερόφερτου και κτυπογενή ήχου έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και μηχανισμούς διάδοσης και γι΄αυτό εξετάζονται χωριστά. Τα μέτρα ηχομόνωσης που παίρνονται διακρίνονται σε μέτρα για αερόφερτο ήχο και για κτυπογενή. Μία αποτελεσμετική ηχομόνωση πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό και των δύο κατηγοριών θορύβου.

Στους εσωτερικούς θορύβους ενός κτιρίου περιλαμβάνονται και οι θόρυβοι διαφόρων εγκαταστάσεων όπως π.χ ανελκυστήρες, εγκαταστάσεις θέρμανσης- ψύξης, υδραυλικά, αποχετεύσεις κ.λ.π. Επομένως θα πρέπει να παίρνονται ηχομονωτικά μέτρα και για τον περιορισμό του θορύβου των εγκαταστάσεων.

 

    Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

    ×