ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
youtube
×
Δωμάτων
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Δωμάτων

Κάθε δώμα είναι αναγκαίο να θερμομονώνεται καθώς αποτελεί το σημείο όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες θερμικές απώλειες ενός κτιριακού κελύφους.

Επίσης ένας αλλος λόγος που καθιστά την θερμομονώση δώματος αναγκαία είναι η προστασία της πλάκας- οροφής από την διάβρωση και τις καιρικές μεταβολές που σταδιακά την αποσαθρώνουν.

Με την προσθήκη θερμομόνωσης σε ένα μη μονωμένο δώμα μειώνεται ο συντελεστής θερμοπερατότητας του δομικού στοιχείου κατά 60-70%. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην επιλογή θερμομονωτικού υλικού, καθώς αυτό πρέπει να διαθέτει μεγάλη αντοχή σε θλίψη και ελάχιστη υδατοαπορροφητικότητα.

Η θερμομόνωση του δώματος- οροφής χωρίζεται σε δύο σκέλη, το ένα είναι η θερμομόνωση του δώματος και το άλλο θερμομόνωση οροφής.

Λέγοντας θερμομόνωση δώματος εννοούμε ότι η υφιστάμενη πλάκα θα θερμομονωθεί από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου, ενώ θερμομόνωση οροφής από την εσωτερική πλευρά του το δώμα.

Οι δύο τρόποι παραπάνω είναι για διαφορετικές χρήσεις και εξαρτάται και από παράγοντες όπως κόστη, χρησιμότητα των εσωτερικών χώρων, αλλά και παλαιότητας του κτιρίου. Όταν για παράδειγμα έχουμε κτίριο που χρισημοποιείται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και του χρόνου π.χ βιομηχανικό, σχολείο κ.λ.π  τότε προτιμάται η θερμομόνωση εσωτερικά του κτιρίου, ενώ αντίστοιχα σε μία οικία ή σε ένα χώρο εστίασης που δουλεύει όλο το 24ωρο και όλο τον χρόνο προτιμάται η θερμομόνωση εξωτερικά του κτιρίου. Απαραίτητη προυπόθεση στην εργασία της εξωτερικής θερμομόνωσης του δώματος είναι να τοποθετηθεί και υγρομόνωση σ’ αυτό.

    Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

    ×