ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×
Αρχική » Με μεμβράνη EPDM

ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ EPDM

Εξαιρετική λύση με διάρκεια ζωής 50 έτη είναι η μόνωση με μεμβράνες EPDM. Είναι μεμβράνες που αποτελούνται Το αιθυλένιο μονομερούς διένιο προπυλενίου.

Το ελαστικό EPDM (αιθυλένιο Μονομερές διένιο προπυλενίου (M-class) ελαστικό), είναι ένα είδος συνθετικού καουτσούκ. Πρόκειται γιά ένα ελαστομερές που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Το E αναφέρεται σε αιθυλένιο, το P σε προπυλένιο, το D σε διένιο και το M αναφέρεται στην κατάταξή στην προδιαγραφή ASTM D-1418.

Η περιεκτικότητα σε αιθυλένιο είναι περίπου 40% έως 70%. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε αιθυλένιο τόσο μεγαλύτερη είναι η δυνατότητα φόρτωσης του πολυμερούς, με την καλύτερη ανάμειξη και εξώθηση. Κατά τη διάρκεια του υπεροξειδίου ωρίμανσης αυτών των πολυμερών δίνουν μεγαλύτερη πυκνότητα διασταυρώσεων σε σύγκριση με το άμορφο ομόλογό τους. Το άμορφο πολυμερές είναι επίσης εξαιρετικό στον τομέα της μεταποίησης. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μοριακή δομή τους. Το διένιο, συνήθως περιλαμβάνει μεταξύ 2,5% κατά βάρος έως και 12% κ.β. της σύνθεσης που χρησιμεύει ως διασταύρωση, η οποία εξασφαλίζει αντοχή σε ανεπιθύμητους ερπυσμούς (δεν αλλοιώνεται) κατά τη διάρκεια της τελικής χρήσης.

Πλεονεκτήματα του EPDM:

  1. Λόγω της τεράστιας ελαστικότητας του, είναι και εξαιρετικά ανθεκτικό (περισσότερο από 50 χρόνια). Αυτό έγκειται στην απλή λογική που υποδεικνύει ότι εφόσον τοποθετήσουμε κάτι στο δώμα (εκτεθειμένο), είναι επόμενο ότι στη διάρκεια μερικών ετών θα υποστεί πολλές συστοδιαστολές (ζέστη=διαστολή, κρύο=συστολή). Εφόσον λοιπόν το υλικό που τοποθετήσουμε έχει λιγότερη ελαστικότητα (π.χ συμβατική μόνωση),λόγω των καιρικών συνθηκών θα υποστεί αλλοίωση πιο γρήγορα απ’ ότι η μεμβράνη Epdm.
  2. Δουλεύεται καθαρά με μηχάνημα θερμού αέρα και με ψυχρή συγκόλληση. Η επιφάνεια δεν χρειάζεται να είναι λεία και ομοιόμορφη, οπότε οι εργασίες που χρειάζονται για να γίνει δεν επιφέρουν έξτρα κόστη. Το EPDM κολλάει σε όλες ανεξαιρέτως τις επιφάνειες χωρίς κάποια ιδιαίτερη προεργασία.
  3. Αναπνέει. Όλα τα συμβατικά υλικά είναι μη αναπνέοντα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύονται υδρατμοί στο δώμα του κτιρίου, οι οποίοι υπάρχει ενδεχόμενο να μετατραπούν σε μύκητα – υγρασία.
  4. Βάφεται και σοβατίζεται αν χρειαστεί. Επίσης εφαρμόζονται απευθείας πάνω του πλακίδια, ούτως ώστε να μη χρειάζεται να αφήσουμε την τσιμεντοκονία κλίσεων εκτεθειμμένη όπως με τις συμβατικές μονώσεις.

    Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

    ×