ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Πρόβλημα υγρομόνωσης ή θερμομόνωσης στο σπίτι;

    Αρχική » Πρόβλημα υγρομόνωσης ή θερμομόνωσης στο σπίτι;
    problem vapsimo

    Πρόβλημα υγρομόνωσης ή θερμομόνωσης στο σπίτι;

    water 1

    Δεν είναι λίγες οι φορές που κοιτάζοντας το ταβάνι ή τον τοίχο του σπιτιού μας αναρωτιόμαστε τι είναι εκείνοι οι λεκέδες που εμφανίζονται μόλις αρχίσει να χειμωνιάζει, όταν κάνει κρύο ή όταν βρέχει. Έχουμε πρόβλημα υγρομόνωσης ή θερμομόνωσης;
    Για να έχετε μια πρώτη εικόνα για το πρόβλημα που εμφανίζεται στο σπίτι σας μπορείτε να κάνετε τις παράκατω ερωτήσεις:

    1.  Το ταβάνι ή ο τοίχος του σπιτιού μου έχει σημάδια από υγρασία ή/και ”σκάνε” οι σοβάδες;

    Αρχικά, θα πρέπει να παρατηρήσετε εάν τα σημάδια αυτά βρίσκονται ψηλά στον τοίχο ή/και στο ταβάνι ή στον τοίχο κοντά στο πάτωμα.

    Εφόσον βρίσκονται κοντά στον ταβάνι, παρατηρείτε πόσο καιρό υπάρχουν στην επιφάνεια του τοίχου σας και αν έχει περάσει καιρός από την ημέρα που έβρεξε. Έχοντας τη δυνατότητα, μπορείτε να ανέβετε στην ταράτσα του σπιτιού σας και να βρέξετε με μεγάλη πίεση την επιφάνεια του δώματος  με ένα λάστιχο. Εάν ‘’τρέξουν’’ νερά στον τοίχο ή/και στο ταβάνι σας, τότε πολύ πιθανόν να χρειάζεστε υγρομόνωση.

    Στην 2η περίπτωση που τα σημάδια είναι κοντά στο πάτωμα, πιθανόν είναι ότι προέρχονται από ανερχόμενη υγρασία του εδάφους. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται εφόσον το σπίτι βρίσκεται στο ισόγειο με χαμηλό υδροφόρο ορίζοντα ή σε έδαφος που δεν είναι πρανές ή από σωληνώσεις ομβρίων που καταλήγουν κάτω από το δάπεδο και εκτονώνουν εκεί την υγρασία.

    2.  Το ταβάνι ή ο τοίχος μου έχει σημάδια υγρασίας και είναι μαύρα;

    mold 1

    Τα μαύρα σημάδια στον τοίχο ή στο ταβάνι είναι μύκητες που εμφανίζονται από τη διαφορά θερμοκρασίας στον τοίχο, κυρίως όταν το εσωτερικό περιβάλλον είναι υγρό και ζεστό και το εξωτερικό κρύο. Το παρατηρούμε κυρίως αρχές του χειμώνα, όταν ανάβουμε τα καλοριφέρ και δεν αερίζουμε καλά το σπίτι. Μόνιμη λύση στην εξάλειψη της μούχλας θα δώσει μια καλή θερμομόνωση.

    Εάν παρόλ’ αυτά δυσκολεύεστε, μπορεί πάντα να σας επισκεφτεί κάποιος ειδικός τεχνικός για να κάνει αυτοψία στο χώρο σας και να βρείτε μαζί την καλύτερη λύση για εσάς.

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×