ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Πως να προστατέψω τους σωλήνες μου από το κρύο!

    Αρχική » Πως να προστατέψω τους σωλήνες μου από το κρύο!
    frozen pipe

    Πως να προστατέψω τους σωλήνες μου από το κρύο!

    Τους χειμερινούς μήνες πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε έντονο πρόβλημα  με τις σωληνώσεις μας (ύδρευσης, θέρμανσης, φυσικού αερίου) των σπιτιών, των καταστημάτων, των γραφείων μας. Δοκιμάζουμε κατά διαστήματα ερασιτεχνικούς τρόπους ο καθένας μας για να μπορέσουμε να αποφύγουμε λειτουργικές βλάβες ιδίως στο διάστημα μεταξύ των μηνών Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου που αυτό συνεπάγεται επιπλέον οικονομικό βάρος σε μια αρκετά πολυέξοδη περίοδο του χρόνου λόγω εορτών!

     

     

    Η πλέον ενδεδειγμένη λύση!

    Προτού ξεκινήσει ο χειμώνας, τον μήνα Οκτώβριο ή και Νοέμβριο ανάλογα την χρονιά που έπεται μπορούμε να θωρακίσουμε το δίκτυο των σωληνώσεων μας και των μηχανημάτων μας με σχετικά εύκολο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε βλάβη!

     

    *Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στους σωλήνες που είναι φτιαγμένοι από κράμα μετάλλων (μπρούτζινοι – σιδερένιοι).

     

    • Με το σύστημα μόνωσης σωληνώσεων σε ανάλογο πάχος και διατομή πάντα με βάση το μέγεθος του σωλήνα μας ή του μηχανήματός μας (λέβητας αερίου, βάνες κτλ.) τυλίγουμε εφαρμοστά για να δημιουργηθεί το πρώτο στρώμα μόνωσης.
    • Σε δεύτερο επίπεδο θωρακίζουμε την μόνωση μας με υαλοβάμβακα τυλίγοντας τον επίσης εφαρμοστά επάνω στην πρώτη στρώση μόνωσης.

     

    *Στην περίπτωση που έχουν παγώσει ήδη οι σωλήνες σας, προτού να ξεκινήσετε την παραπάνω διαδικασία ρίχνετε χλιαρό νερό (ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι καυτό) επάνω τους, για να αρχίσει να λιώνει ο πάγος που έχει δημιουργηθεί εσωτερικά.

     

     

     

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×