ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου

    Αρχική » Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου
    201016 pos na vapso

    Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου

    Το σαλόνι για πολλούς είναι το “στολίδι” του σπιτιού. Ο χώρος που υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, ο χώρος που ξεκουραζόμαστε και -για μερικούς- ο χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

    Μάλιστα, όταν παίρνουμε την απόφαση να βάψουμε το σαλόνι μας θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την επιλογή. Γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και εύκολο να αλλάζουμε συχνά χρώμα στο σαλόνι, αν σκεφτούμε το πόσα πράγματα έχει μέσα.

    Τι μπορούμε, λοιπόν, να προσέξουμε στην επιλογή χρώματος;

     

    Δεν επιλέγουμε απλά και μόνο κοιτώντας το δειγματολόγιο.

    Όποιο δειγματολόγιο και αν δούμε, διαπιστώνουμε ότι τα χρώματα είναι πάρα πολλά και πολλές φορές αποφασίζουμε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιλέξουμε, ίσως, ένα χρώμα που δεν μας αρέσει ή δεν μας εκφράζει ή δεν δείχνει όμορφο στο χώρο μας. Πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη ότι τα δειγματολόγια δείχνουν την απόχρωση σε λίγα τετραγωνικά εκατοστά χαρτιού. Το αποτέλεσμα στον τοίχο μας, ο οποίος είναι μεγαλύτερη επιφάνεια, θα είναι εντελώς διαφορετικό.

     

    Δίνουμε σημασία στον φωτισμό.

    Παρατηρούμε το χώρο μας. Τι είδους φωτισμός υπάρχει; Υπάρχει φυσικός φωτισμός; Είναι μεγάλα τα παράθυρα από τα οποία μπαίνει φως; Υπάρχει κρυφός φωτισμός στο δωμάτιο και τι είδους λάμπες χρησιμοποιούνται (αλογόνου ή φθορίου); Παράλληλα με το φως σκεφτόμαστε και τον προσανατολισμό του δωματίου, καθώς είναι ένας συνδυασμός που πρέπει να λάβουμε υπόψη για τη σωστή επιλογή χρώματος.

    Αν το σαλόνι έχει νότιο προσανατολισμό και διαθέτει αρκετά μεγάλα παράθυρα, δεν θα πρέπει, για παράδειγμα, να επιλέξουμε τις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις, καθώς θα γίνει πολύ φωτεινό και θα κουράζει το μάτι. Αν ο χώρος είναι δυτικός και επιλέξουμε θερμές αποχρώσεις, τότε κάναμε την σωστή επιλογή, αφού στο σαλόνι μας θα κυριαρχεί η ζεστασιά.

     

    [Διάβασε επίσης: Πώς να υπολογίσετε την επιφάνεια βαψίματος και την ποσότητα του χρώματος!]

     

    Παρατηρούμε το χρωματισμό των επίπλων μας

    Εάν υπάρχει ένας καναπές με έντονο χρώμα όπως το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο, μπορούμε να επιλέξουμε χρώματα που να συνδυάζονται με το έντονο στοιχείο του δωματίου. Και φυσικά, να αναπτύσσουμε τη συνολική διακόσμηση με στοιχεία που θα έχουν τον έντονο χρωματισμό του καναπέ μας. Εάν από την άλλη, ο καναπές είναι μπεζ και τα έπιπλά μας έχουν αποχρώσεις του ξύλου, μπορούμε να τονίσουμε τον χώρο με επιλογές ζεστών χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί, κίτρινο ή ένα απαλό καφέ ή απαλό πράσινο χρώμα.

     

    Δεν το παρακάνουμε με τις έντονες αποχρώσεις

    Σίγουρα αν θέλουμε να βάψουμε έναν τοίχο με μια έντονη απόχρωση θα δώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, ένας τοίχος αρκεί. Εάν για όλους τους τοίχους του σαλονιού επιλεγεί ένα έντονο χρώμα, το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί ένα κακό αποτέλεσμα, ειδικά εάν δε ληφθεί σοβαρά υπόψη και ο φωτισμός.

     

    Επιλέγουμε ένα χρώμα που αγαπάμε

    Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για τις τάσεις των χρωμάτων, η επιλογή χρώματος για το δικό μας χώρο πρέπει να βασίζεται και στις αγαπημένες μας αποχρώσεις. Σίγουρα δεν μας αρέσει μόνο ένα χρώμα. Επομένως, θα πρέπει να βρούμε αυτό που ταιριάζει στο χώρο, είναι φρέσκο, αλλά και χαιρόμαστε να το βλέπουμε.

     

    Το σαλόνι μας είναι, όντως, ένα στολίδι στο σπίτι μας! Συνεπώς το χρώμα που θα επιλέξουμε θέλουμε να αναδεικνύει την ομορφιά του. Επισκεφθείτε το κατάστημα μας για να σας δώσουμε περισσότερες συμβουλές σχετικά με το βάψιμο του σαλονιού σας, αλλά και ολόκληρου του σπιτιού σας.

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×