ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Μούχλα στους τοίχους και το ταβάνι! Πώς μπορώ να απαλλαγώ;

    Αρχική » Μούχλα στους τοίχους και το ταβάνι! Πώς μπορώ να απαλλαγώ;
    210425 blog

    Μούχλα στους τοίχους και το ταβάνι! Πώς μπορώ να απαλλαγώ;

    Συνηθισμένη ερώτηση, ειδικά όταν πρόκειται κάποιος να βάψει το σπίτι του.
    Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το σπίτι μας είναι ο χώρος που ζούμε, που ξεκουραζόμαστε, το καταφύγιό μας και για πολλούς τον τελευταίο καιρό έχει μετατραπεί σε χώρο δουλειάς.

     

    Θέλουμε να είναι το ιδανικό περιβάλλον. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η μούχλα κάνει την εμφάνισή της; Σίγουρα δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά ψάχνουμε να βρούμε την αιτία της εμφάνισης μούχλας, ώστε να την αντιμετωπίσουμε άμεσα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μύκητα που αναπτύσσεται σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία και λίγο φωτισμό. Πολλές φορές την εντοπίζουμε στο μπάνιο, σε υπόγειους χώρους ή σε κάποιον τοίχο ή ταβάνι του σπιτιού.

     

     

    Γιατί εμφανίζεται η μούχλα;

     

    1) Πρόβλημα με τις σωληνώσεις

    Υπάρχει περίπτωση να έχει σπάσει κάποιος σωλήνας στον τοίχο ή στο ταβάνι και να δημιουργείται διαρροή νερού. Αυτό σημαίνει ότι ένας ειδικός θα πρέπει να ελέγξει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του χώρου και να λύσει το πρόβλημα διορθώνοντας τη βλάβη. Η μόνωση σωληνώσεων είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλουμε να κρατήσουμε τη μούχλα μακριά από τους τοίχους και το ταβάνι.

     

    2) Τοίχοι χωρίς θερμομόνωση

    Στην περίπτωση που οι τοίχοι του σπιτιού έχουν τη σωστή μόνωση, η εμφάνιση της μούχλας είναι σχεδόν απίθανο σενάριο. Το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως το χειμώνα, όταν ζεσταίνουμε το σπίτι. Μέσα από τη θέρμανση του σπιτιού, η ατμόσφαιρα ζεσταίνεται και αυτό οδηγεί στη δημιουργία υδρατμών και έπειτα σε σχηματισμό σταγονιδίων. Αυτές οι σταγόνες ¨κολλάνε” στους τοίχους και αυξάνουν την υγρασία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας. Η θερμοπρόσοψη κτιρίου είναι η λύση, αν θέλουμε να απαλλαγούμε από την πιθανότητα εμφάνισης μούχλας.

     

    3) Ταράτσα χωρίς μόνωση

    Η εμφάνιση μούχλας στο ταβάνι, αντίστοιχα, μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη μόνωσης της ταράτσας, καθώς με τη βροχή μπορεί να συγκεντρώνεται αρκετό νερό και να δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις ανάπτυξης μούχλας. Η εξωτερική μόνωση της ταράτσας είναι αυτή που θα μας απαλλάξει μια καλή από το πρόβλημα!

     

     

    4) Σπίτι χωρίς ανανέωση αέρα

    Το σπίτι πρέπει να το αερίζουμε καθημερινά και μάλιστα για αρκετή ώρα. Είναι θέμα και υγείας, αλλά και απαλλαγής από δυσάρεστες εμφανίσεις μούχλας. Ο καθαρός αέρας κρατάει μακριά τη μούχλα, καθώς για να αναπτυχθεί ζητά κλειστούς χώρους με αυξημένη υγρασία.

     

     

     

     

     

    Απαλλαγή από τη μούχλα και βάψιμο επιφάνειας.

     

    -Ξεκινάμε δυναμικά και ανοίγουμε τα παράθυρά μας.

    -Προμηθευόμαστε ένα ειδικό καθαριστικό κατά της μούχλας. Σημασία έχει να καθαρίσουμε την επιφάνεια και να την αφήσουμε να στεγνώσει πριν περάσουμε το νέο χρώμα στον τοίχο ή στο ταβάνι. Διαφορετικά, απλώς και μόνο καλύπτοντας με χρώμα, το πρόβλημα θα παραμείνει και θα μεγαλώσει. Επομένως, τρίβουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά την επιφάνεια.

    -Στοκάρουμε την επιφάνεια, ώστε να δημιουργήσουμε καλό υπόστρωμα για την τοποθέτηση του χρώματος.

    -Περνάμε ένα καλό αστάρι.

    -Επιλέγουμε χρώματα με ισχυρή δράση ενάντια της υγρασίας.
    ιδανικές επιλογές αποτελούν το SMALTOPLAST EXTRA SILK ECO της Vechro, το Πλαστικό χρώμα VITEX ECO και το Υδρόχρωμα  VISTA.

     

     

     

    Η μούχλα σε ένα σπίτι δεν είναι μόνο αντιαισθητική. Είναι σοβαρή για την υγεία μας. Για αυτό και όταν την εντοπίσουμε πρέπει να βρούμε τους σωστούς τρόπους να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτήν!

     

    Στην Terzakis Build θα βρείτε πολλές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε στο δικό σας σπίτι, ώστε να κατοικείτε σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :

     

    Δυσκολεύεστε;
    • Νίκος Απάντηση 14/10/2021 at 7:58 ΠΜ

      Καλημέρα θα ήθελα μια προσφορά για την μωνοση οικοδομής που διαμένω. Ένα τεχνίτης να τό κοιτάξτε. Το τηλέφωνο είναι 6976719763

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×