ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Θερμομόνωση: Μπορώ να την κάνω μόνος μου;

    Αρχική » Θερμομόνωση: Μπορώ να την κάνω μόνος μου;
    211129 thermomonosi

    Θερμομόνωση: Μπορώ να την κάνω μόνος μου;

    Σκέφτεστε να μονώσετε το σπίτι σας μόνοι σας, χωρίς την εμπειρία ενός επαγγελματία; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε…

    Έκαστος στο είδος του λέει ο σοφός λαός και ειδικά στην περίπτωση της μόνωσης ο πλέον αρμόδιος στον οποίο πρέπει να απευθυνθείτε είναι ο επαγγελματίας τεχνικός μονώσεων. Γιατί μπορεί να αγαπάτε τα μαστορέματα, αλλά η διαδικασία της μόνωσης είναι περισσότερο περίπλοκη από όσο φαίνεται.

    Οι ειδικοί στη μόνωση της εταιρείας Terzakis Build είναι εδώ για να σας εξηγήσουν τα οφέλη μιας επαγγελματικής εγκατάστασης και γιατί ΔΕΝ πρέπει να μονώσετε το σπίτι σας μόνοι σας!

     

    1. Προετοιμασία και ασφάλεια

    Ο κακός χειρισμός των υλικών της μόνωσης μπορεί να εκθέσει εσάς και την οικογένειά σας σε κίνδυνο, καθώς μπορεί μέσα από μια κακή ενέργεια να εκτεθείτε όλοι σε επικίνδυνες χημικές ουσίες, εν αγνοία σας. Οι επαγγελματίες γνωρίζουν πώς να αποφύγουν αυτόν τον κίνδυνο.

     

    2. Επιλογή του κατάλληλου τύπου μόνωσης

    Στο εμπόριο θα βρείτε διαφορετικούς τύπους μόνωσης και αν δεν είστε ειδικός σίγουρα δεν θα καταφέρετε να διακρίνετε ποιος τύπος είναι κατάλληλος για τη δική σας οικία.

    Ενδεικτικά οι τύποι μονώσεων για την θερμομόνωση τοιχοποιίας είναι:
    – Λευκή Διογκωμένη Πολυστερίνη (Isopor)
    – Γραφιτούχα Διογκωμένη Πολυστερίνη (Νeopor)
    – Εξηλασμένη Πολυστερίνη (Fibran Xps, Fibran Gf)
    – Πετροβάμβακας (Fibran Geo)

    Ενδεικτικά οι τύποι μονώσεων για τις σωληνώσεις είναι:
    – Συνθετικό Καουτσούκ (Isopipe)
    – Υαλοβάμβακας με επένδυση αλουμινίου (Fibran Ode)

     

    Ένας τεχνικός μόνωσης γνωρίζει και μπορεί να σας προτείνει την ιδανική λύση για το σπίτι σας.

     

    3. Εξοπλισμός μόνωσης

    Εάν επιλέξετε να μονώσετε το σπίτι μόνοι σας, το πιο πιθανό είναι να μην έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και να δανειστείτε από γνωστούς και φίλους. Ο εξοπλισμός αυτός είναι πιθανό να είναι κατεστραμμένος και παλιός. Οι επαγγελματίες στη μόνωση επενδύουν στην απόκτηση του καλύτερου εξοπλισμού της αγοράς, καθώς ο εξοπλισμός αυτός συμβάλλει στη διασφάλιση μιας άρτιας εγκατάστασης.

     

    4. Ανεπαρκής ή υπερβολική μόνωση

    Όσοι δεν έχουν την εμπειρία είναι δύσκολο να ορίσουν την ακριβή μόνωση. Ίσως, μάλιστα να θεωρείται ότι όσο περισσότερη μόνωση βάλετε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που μπορεί να κάνετε, καθώς η υπερβολική μόνωση θα δημιουργήσει “πολύ ζεστά σημεία” στο σπίτι σας και θα αναγκάσει μια μονάδα air condition να δουλέψει πολύ περισσότερο για να σας δροσίσει το καλοκαίρι. Από την άλλη, ωστόσο, η λιγότερη, από το φυσιολογικό, μόνωση δεν θα κάνει τη δουλειά της και θα επιτρέπει την θέρμανση (ή και την ψύξη) να διαφεύγει από το σπίτι σας. Οι ειδικοί στη μόνωση μπορούν και έχουν τις γνώσεις για να βρουν τη χρυσή τομή για το επίπεδο της μόνωσης που απαιτεί η οικία σας.

     

    5. Αερισμός χώρου

    Η μόνωση του σπιτιού σας αφορά μόνο την προσθήκη υλικού στους τοίχους και την οροφή σας. Αφορά επίσης και την εξισορρόπηση της μόνωσης με τον εξαερισμό. Εάν επιχειρήσετε να μονώσετε μόνοι το σπίτι σας και δεν δώσετε σημασία στον αερισμό του, το πιο πιθανό είναι να καταφέρετε να εγκλωβίσετε την υγρασία και να δημιουργήσετε εστίες μούχλας. Οι επαγγελματίες τεχνικοί στη μόνωση γνωρίζουν πώς να διασφαλίσουν την την ποιότητα του εσωτερικού αέρα στην οικία σας.

     

    Όλες οι αποφάσεις έχουν το ρίσκο τους. Σίγουρα, όμως, η επιλογή ενός επαγγελματία τεχνίτη στη μόνωση δεν έχει το ίδιο ρίσκο με το να επιχειρήσετε να κάνετε μόνοι σας τη μόνωση του σπιτιού σας.

    Η Terzakis Build με την 40ετή εμπειρία της μπορεί να εγγυηθεί για μια ποιοτική και άρτια εγκατάσταση μόνωσης.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×