ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Αδιαβροχοποιητικά πέτρας: Πρέπει ή όχι να αδιαβροχοποιήσω την πέτρινη επένδυση του σπιτιού μου;

    Αρχική » Αδιαβροχοποιητικά πέτρας: Πρέπει ή όχι να αδιαβροχοποιήσω την πέτρινη επένδυση του σπιτιού μου;
    2204a COVER

    Αδιαβροχοποιητικά πέτρας: Πρέπει ή όχι να αδιαβροχοποιήσω την πέτρινη επένδυση του σπιτιού μου;

    Χρησιμοποιήσατε ορυκτά (πέτρες, μάρμαρα, κλπ.) για να διακοσμήσετε το εξωτερικό, ή και το εσωτερικό, του σπιτιού σας και θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να τα φροντίσετε, ώστε να διατηρήσουν τη λάμψη και την ομορφιά τους για το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα!

     

    Η αλήθεια είναι ότι έχετε κάνει μια επένδυση σε ένα από τα πιο όμορφα προϊόντα της φύσης και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τα φροντίζετε. Συχνά, μας ρωτούν αν τα ορυκτά, όπως η φυσική πέτρα, για παράδειγμα, πρέπει να αδιαβροχοποιηθεί. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι εύκολη, ΝΑΙ!
    Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε γιατί η αδιαβροχοποίηση των ορυκτών που διακοσμούν τα σπίτια μας είναι σημαντική, και πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε από τις επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.

     

     

    Γιατί θα πρέπει να αδιαβροχοποιήσω την πέτρινη επένδυσή μου;

     

    Η φυσική πέτρα απορροφά την υγρασία, οπότε διαστέλλεται και συστέλλεται συνεχώς, ανάλογα με την ποσότητα της υγρασίας που απορροφάται. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η διαστολή και συστολή ασκεί πίεση στους αρμούς κονιάματος, και μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλη ρηγμάτωση ή μετατόπιση των αρμών ή/και της πέτρας. Επιπλέον, η αδιαβροχοποίηση της πέτρας του σπιτιού σας θα αποτρέψει την εμφάνιση στιγμάτων και λεκέδων από τα συστήματα άρδευσης. Για μέρη του σπιτιού, όπως μια βεράντα από πλακόστρωτο ή τραβερτίνη, η αδιαβροχοποίηση είναι σημαντική, επειδή γενικά αυτές οι περιοχές είναι περιοχές με υψηλή επισκεψιμότητα και χρήση, και η πιθανότητα να εμφανιστούν σημάδια από διαρροές νερού και λεκέδες είναι σχετικά υψηλή.

     

     

    Πώς θα ξέρω αν η πέτρα μου χρειάζεται αδιαβροχοποίηση;

     

    Ένα απλό τεστ σταγόνας νερού είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εξετάσετε αν η φυσική σας πέτρα χρειάζεται ή όχι αδιαβροχοποίηση! Αρχικά, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας νερό στην πέτρινη επιφάνειά σας. Αφήστε το νερό στην επιφάνεια για περίπου 15 λεπτά. Εάν η επιφάνεια σκουραίνει ή εάν το νερό απορροφηθεί σε λιγότερο από 4 λεπτά, τότε χρειάζεται αδιαβροχοποίηση. Αυτό το πείραμα μπορεί να γίνεται κάθε λίγους μήνες για να ελέγχετε την ποιότητα της πέτρας σας.

     

     

    Διαβάστε επίσης: Ανανέωση της εξοχικής κατοικίας

     

     

    Τι κάνει το αδιαβροχοποιητικό-υδαταπωθητικό βερνίκι

     

    Τώρα που πειστήκατε ότι οι πέτρινες επιφάνειές σας χρειάζονται φροντίδα για να παραμείνουν όμορφες και λαμπερές, πάμε να δούμε πώς μπορεί αυτό να γίνει. Για να διατηρήσετε την πέτρα σας σε, όσο το δυνατόν, καλύτερη κατάσταση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα που μπορούν να την προστατεύσουν και να τη φροντίσουν.

     

    Η χρήση ενός αδιαβροχοποιητικού-υδαταπωθητικού βερνικιού σε φυσική πέτρα βοηθά στην προστασία της από τη διαβρωτική δράση του νερού, πχ. από καιρικές συνθήκες, όπως βροχή, χιόνι, υγρασία και λειτουργία συστημάτων άρδευσης, καθώς και από τυχόν λεκέδες που οφείλονται σε λάδια, λίπη και άλλους ρύπους, όπως καπνιά και νικοτίνη. Ειδικά τα προϊόντα εμποτισμού που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, διεισδύουν στους πόρους των επιφανειών που προστατεύουν και τους προσδίδουν υδροφοβικές ιδιότητες, χωρίς ωστόσο, να εμποδίζουν τη διαπνοή τους. Έτσι, δε δημιουργούν φιλμ, δεν κιτρινίζουν και δεν αλλοιώνουν την επιφάνεια που προστατεύουν. Καθαρίζονται εύκολα και εμποδίζουν την ανάπτυξη μυκήτων.

     

     

    Η TerzakisBuild σάς προτείνει δύο μοναδικά προϊόντα νανομοριακής τεχνολογίας με βάση το νερό, τα οποία προστατεύουν την επένδυσή σας ότι είδους υλικό κι αν χρησιμοποιείτε:

     

    Βερνίκι πέτρας νερού εμποτισμού ΜΑΤ POLYDOX HYDRO της VECHRO PAINTS, το οποίο εφαρμόζεται σε απορροφητικές επιφάνειες, όπως πλάκες καρύστου, μάρμαρο, διακοσμητικά τούβλα, πυρότουβλα, πορόλιθο, φυσικές και τεχνητές πέτρες, κεραμίδια και άλλα κεραμικά υλικά, τσιμεντοειδείς πέτρες, ινοπλισμένο τσιμέντο κλπ, και το

     

    Υδαταπωθητικό Nano Proof Ceramic DS270 της Durostick, το οποίο εφαρμόζεται σε πορώδη υποστρώματα, απορροφητικά τουβλάκια τύπου cotto, μπετόν, σοβά, γυψοσανίδες, φυσικά πετρώματα, καθώς και πήλινα και κεραμικά υλικά. Αδιαβροχοποιεί πλήρως τα κεραμίδια και τα προστατεύει από ρηγματώσεις που προκαλεί ο παγετός, από την εμφάνιση μαυρίλας, λειχήνων και πρασινάδας.

     

    Σε επόμενο άρθρο μας, θα βρείτε πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αδιαβροχοποιήσετε την πέτρινη επένδυση του σπιτιού σας. Μείνετε συντονισμένοι!

     

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×