ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Η ησυχία του σπιτιού ωφελεί την υγεία

    Αρχική » Η ησυχία του σπιτιού ωφελεί την υγεία

    Η ησυχία του σπιτιού ωφελεί την υγεία

    Η ζωή σε ένα πολυσύχναστο και θορυβώδες μέρος στην πόλη είναι ικανή να σας δημιουργήσει κούραση και κακή διάθεση. Εάν, μάλιστα, έχετε να αντιμετωπίσετε καθημερινά θορυβώδεις γείτονες και κόρνες ή μαρσαρίσματα αυτοκινήτων από το δρόμο, τότε μπορεί να έχετε κάποιο σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

    Άλλωστε, ένα ήσυχο σπίτι βοηθά πολύ στην ευημερία σας. Συνεπώς, αν υπάρχει στο σπίτι σας θόρυβος και δεν σας αφήνει να ησυχάσετε, θα πρέπει να εξετάσετε την περίπτωση της ηχομόνωσης.

     

     

    Τι κερδίζετε από την ηχομόνωση

     

    1. Περισσότερη ξεκούραση και λιγότερο άγχος

     

    Το μεγαλύτερο και πιο ξεκάθαρο πλεονέκτημα της ηχομόνωσης είναι η δημιουργία ενός σπιτιού με λιγότερο θόρυβο, στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε και να επιτύχετε έναν ξεκούραστο ύπνο. Ο ποιοτικός ύπνος επιτρέπει στον οργανισμό σας να νιώθει καλά τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, αφού επιτρέπει στο μυαλό και το σώμα να χαλαρώσει.

    – Οι αρνητικές επιπτώσεις του θορύβου

    Η ηχορύπανση έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, κατάθλιψη, αυξημένο άγχος και εμβοές. Ο θόρυβος, είτε είναι από την τηλεόραση είτε από πτήση ενός αεροπλάνου, αποτελεί για τον εγκέφαλό μας απλά θόρυβο και δεν έχει σημασία πόσο έντονος είναι. Όση ένταση και να έχει (είτε μεγάλη, είτε μικρή) αυξάνει τα επίπεδα στρες του οργανισμού σας. Με αυτό τον τρόπο γίνεστε πιο επιρρεπείς σε αρνητικά συναισθήματα, έχετε λιγότερη ενέργεια, μειώνεται η συγκέντρωσή σας και έχετε, γενικά, κακή διάθεση.

     

    – Τα θετικά αποτελέσματα της ησυχίας

    Με την εγκατάσταση ηχομόνωσης, αποφεύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις του θορύβου και επωφελείστε από τις θετικές επιπτώσεις της ησυχίας. Η σιωπή και οι ήσυχες στιγμές διεγείρουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύουν τον ύπνο και μειώνουν τις αϋπνίες. Ακόμη και 10 λεπτά την ημέρα σε χώρο απόλυτης σιωπής είναι ικανά να κάνουν θαύματα στην συγκέντρωσή σας. Φανταστείτε, λοιπόν, ένα ήσυχο σπίτι πόσο πολύ θα ωφελήσει την ψυχική σας υγεία και διάθεση. Και σίγουρα το σπίτι σας θέλετε να είναι το καταφύγιό σας από τον συνεχόμενο καταιγισμό πληροφοριών (και πολλές φορές άσχημων γεγονότων) και όχι να νιώθετε επιπλέον εκνευρισμό με την φασαρία που μπορεί να προκαλέσει ένας γείτονας, ανοίγωντας τέρμα το ραδιόφωνο. Εξαλείφοντας τον θόρυβο, μετατρέπεται το σπίτι σας σε έναν υγιεινό χώρο για να ζήσετε.

    2. Ένα καλύτερο μαθησιακό περιβάλλον

    Τα παιδιά που ζουν σε περιβάλλον με έντονους θορύβους δυσκολεύονται πολύ στη μελέτη τους. Ο θόρυβος, επίσης, τους αποσπά την προσοχή από σημαντικές συζητήσεις που μπορεί οι γονείς να θέλουν να κάνουν με τα παιδιά τους, ενώ μπορεί να επηρεάσει και τον τρόπο ομιλίας τους.
    Τοποθετώντας ηχομόνωση στο σπίτι σας, προστατεύετε σε μεγάλο βαθμό και τα παιδιά σας. Το μυαλό τους κατακλύζεται από πάρα πολλά ερεθίσματα ήδη και ο θόρυβος έρχεται να προσθέσει ακόμη περισσότερα, με αρνητική όμως επίπτωση.
    Επιπλέον, η μάθηση γίνεται παιχνιδάκι όταν δεν υπάρχουν εξωτερικές πηγές άγχους για τα παιδιά, όπως είναι ο θόρυβος.

     

    3. Αποτελεσματική επικοινωνία

    Η ηχομόνωση στο σπίτι σας θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για καλύτερη επικοινωνία μεταξύ όλων όσων ζουν σε αυτό.
    Ένας θόρυβος μπορεί να δυσκολέψει μία συζήτηση ή να τη διακόψει. Μερικές φορές, μπορεί να υπάρχει μια ήδη τεταμένη επικοινωνία των μελών της οικογένειας για ένα δύσκολο ή σοβαρό ζήτημα και ο θόρυβος να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ομαλή επικοινωνία των μελών ή να δημιουργεί επιπλέον εκνευρισμό και άγχος. Ένα θορυβώδες περιβάλλον, όπως είπαμε, επιδεινώνει την ψυχική σας κατάσταση, καθιστώντας δυσκολότερη την επίλυση ζητημάτων και παρεξηγήσεων.
    Ένα ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον χρειάζεται την υγιή επικοινωνία. Η ηχομόνωση βοηθά το κάθε μέλος να είναι περισσότερο ήρεμο και να σκέφτεται πιο καθαρά.

     

     

    Αποκτήστε ηχομόνωση για το σπίτι σας

    Είναι, συνεπώς, υψίστης σημασίας να βρεθεί λύση για ένα ήσυχο περιβάλλον στο σπίτι σας. Και αν αναλογιστείτε ότι το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με το κόστος μιας κακής υγείας και πολλών προβλημάτων που προκαλεί ο θόρυβος, τότε η τοποθέτηση ηχομόνωση ακούγεται ως μία σοφή και σωστή επιλογή.

    Στην Terzakis Build θα βρείτε μια αφοσιωμένη ομάδα εγκατάστασης με δεκαετίες εμπειρίας, έτοιμη να κάνει το σπίτι σας ένα πιο ήσυχο και χαλαρωτικό μέρος.
    Καλέστε μας στο 2310515658 ή στείλτε μας email και ζητήστε προσφορά ή κλείστε ραντεβού.

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×