ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Συμβουλές εργασίας, για όσους δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα.

    Αρχική » Συμβουλές εργασίας, για όσους δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα.

    Συμβουλές εργασίας, για όσους δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα.

    Για πολλούς, η δουλειά δεν μπορεί να σταματήσει ακόμη και αν έχουμε βαρύ χειμώνα με βροχή και χιόνι. Οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να προετοιμάζονται πριν χτυπήσει η βαρυχειμωνιά. Ας ακολουθήσουμε για αρχή το παράδειγμα που δίνουν οι βόρειοι λαοί λέγοντας πως «Δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός για δουλειά, μόνο ακατάλληλα ρούχα».

    Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ολισθηροί χώροι εργασίας μπορούν να καθυστερήσουν το έργο. Λαμβάνοντας, όμως, τις απαραίτητες προφυλάξεις, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας με ασφάλεια.

     

    1. Φορέστε στρώσεις από ρούχα

    Από παιδιά το χειμώνα ντυνόμασταν “σαν κρεμμύδι”, αλλά είναι μία μέθοδος που φαίνεται να αποδίδει! Οι στρώσεις ρούχων κρατούν το σώμα ζεστό απομακρύνοντας τον ιδρώτα και μονώνοντάς το σώμα από το κρύο και τον αέρα. Τρεις στρώσεις λειτουργούν καλύτερα και μπορείτε να τις αφαιρείτε σταδιακά, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες. Ο πολυεστέρας, το μετάξι και το μαλλί είναι οι κατάλληλες επιλογές για την πρώτη στρώση. Αυτά τα υλικά απομακρύνουν την υγρασία από το σώμα, καλύτερα από το βαμβάκι, και στεγνώνουν πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, ένα επιπλέον μονωτικό στρώμα, όπως ένα πουκάμισο εργασίας ή ένα τζιν, παρέχει ένα θερμικό φράγμα. Τέλος, ως τρίτο στρώμα, θα πρέπει να υπάρχει ένα αδιάβροχο πανωφόρι ή φόρμες για να διατηρούνται στεγνά τα εσωτερικά στρώματα.

     

    2. Προστατέψτε το κεφάλι και το πρόσωπό σας

    Τα αυτιά, η μύτη και τα μάγουλά σας είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε κρυοπαγήματα. Επιλέξτε μία full face μάσκα προσώπου για να καλύψει τα μέρη που πρέπει, ώστε να σας προστατέψει. Στην αγορά κυκλοφορούν και πολλές τέτοιες καλύψεις προσώπου τύπου fleece.

     

    3. Να έχετε “μια αλλαξιά” ρούχα μαζί σας

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εργάζεστε με βρεγμένα ρούχα. Να έχετε πάντοτε στο αυτοκίνητό σας ένα σακίδιο με ρούχα για να αλλάξετε όταν είναι απαραίτητο. Μέσα σε αυτή την αλλαξιά να υπολογίσετε ότι πρέπει να έχετε πάντα και ένα ζευγάρι στεγνές κάλτσες, γιατί οι βρεγμένες κάλτσες μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνη κατάσταση την υγεία σας.

     

    4. Φορέστε μονωτικά γάντια

    Το να διατηρείτε τα χέρια σας ζεστά, ενώ εργάζεστε στο κρύο, αποτελεί πραγματικά μια πρόκληση. Είναι δύσκολο να κάνετε λεπτομερείς εργασίες με ογκώδη γάντια, αλλά είναι σημαντικό να προστατεύετε τα άκρα σας από κρυοπαγήματα. Φορέστε μονωτικά γάντια, όσο το δυνατόν πιο λεπτά και κοντά στο δέρμα σας για τις εργασίες που έχουν λεπτομέρειες και πιο χοντρά δερμάτινα εξωτερικά γάντια, όταν δεν απαιτούνται εργασίες με επιδεξιότητα.

     

    5. Δουλέψτε σε ζευγάρια

    Είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε μόνοι σας στον εαυτό σας σημάδια εξάντλησης από το κρύο. Για αυτό είναι ιδανικό, όταν δουλεύετε σε χαμηλές θερμοκρασίες να υπάρχει πάντοτε μαζί σας τουλάχιστον ένας ακόμη εργαζόμενος. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε ο ένας τον άλλον για συμπτώματα υποθερμίας, όπως ρίγος, μπερδεμένη ομιλία, υπνηλία και έλλειψη εγρήγορσης. Εάν αισθανθείτε εξάντληση ή σύγχυση ή το δέρμα σας μυρμηγκιάζει, μετακινηθείτε αμέσως σε ένα ζεστό μέρος και ζητήστε ιατρική βοήθεια.

     

    6. Καθαρίστε τα σημεία που έχουν πάγο ή χιόνι

    Οι μπότες εργασίας που ενδεχομένως φοράτε, μπορεί να φαίνονται σκληρές και γερές, αλλά γλιστρούν στον πάγο, όπως κάθε άλλο παπούτσι. Επειδή μπορεί να παραμονεύουν κίνδυνοι κάτω από τις στρώσεις χιονιού, καθαρίστε τους χώρους του εργοταξίου, ώστε να εργάζεστε με ασφάλεια.

     

    7. Μείνετε ενυδατωμένοι

    Επειδή όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές δεν νιώθετε εύκολα τη δίψα, είναι πιο εύκολο να αφυδατωθείτε. Ακόμη και μια ήπια αφυδάτωση είναι ικανή να επηρεάσει τη συγκέντρωσή σας. Να πίνετε νερό όλη την ημέρα και να δώσετε μεγάλη σημασία στα σημάδια αφυδάτωσης, όπως ξηροστομία, πονοκέφαλος, κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης.

    8. Άσκηση

    Μπορεί να δουλεύετε σκληρά και να θεωρείτε ότι δεν υπάρχει χρόνος και δύναμη για άσκηση. Τα άτομα, όμως, που γυμνάζονται έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή κατάσταση και μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τις χαμηλές θερμοκρασίες. Συνεπώς, οφείλετε να διατηρείτε την καρδιά σας υγιή. Αν είστε εξαντλημένοι λόγω δουλειάς και δεν θέλετε να γυμναστείτε, προσπαθήστε να επιλέξετε πιο ήπια άθληση, αλλά, σίγουρα, να μην την απορρίψετε.

     

    9. Να παρακολουθείτε τον καιρό

    Να παρακολουθείτε καθημερινά τον καιρό και για να το κάνετε εγκαταστήστε μία καλή εφαρμογή στο κινητό σας. Μην ξεκινάτε για τη δουλειά σας αν δεν βεβαιωθείτε για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν. Εάν θεωρείτε ότι ο καιρός είναι επικίνδυνος φροντίστε είτε να μην εργαστείτε εκείνη την ημέρα είτε να εργαστείτε λιγότερες ώρες. Σε περίπτωση που είστε εσείς ο εργοδότης φροντίστε αντίστοιχα και εσείς για τα παραπάνω, προκειμένου να μην εκθέσετε τους εργαζομένους σας σε κίνδυνο.

     

    10. Προμηθευτείτε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης

    Το κιτ έκτακτης ανάγκης είναι πάντοτε απαραίτητο και ειδικά για εξωτερικές εργασίες. Στο αυτοκίνητό σας πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος. Τους μήνες του χειμώνα μπορείτε να έχετε και μία μικρή κουβέρτα μαζί σας.

     

    Οι εξωτερικές συνθήκες εργασίας μπορεί να αποδειχθούν αρκετά επικίνδυνες. Φροντίστε να εξασφαλίζετε πάντοτε την ασφάλεια για τον εαυτό σας και για όσους εργάζεστε μαζί.

    Βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για περισσότερες συμβουλές.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×