ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Πώς να βάψετε πάνω σε σκούρο τοίχο.

    Αρχική » Πώς να βάψετε πάνω σε σκούρο τοίχο.
    211022 ter

    Πώς να βάψετε πάνω σε σκούρο τοίχο.

    Αποφασίζετε να βάψετε μόνοι σας ένα δωμάτιο του σπιτιού σας. Και αντιμετωπίζετε το εξής πρόβλημα… Ένας τοίχος (ή και όλοι οι τοίχοι) του δωματίου είναι πολύ σκούρος και το νέο χρώμα που θέλετε είναι πολύ πιο ανοιχτόχρωμο. Μην ανησυχείτε.. Σας δίνουμε τις απαραίτητες οδηγίες για να βάψετε σωστά το δωμάτιό σας.

     

    Στάδιο 1: Προετοιμασία

    Η αρχή είναι το παν. Πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να δημιουργήσετε μια λεία επιφάνεια, καλύπτοντας κάθε τρύπα που μπορεί να υπάρχει (ίσως από κάποιο καρφί) και τρίψτε όπου χρειάζεται (εάν είχατε πχ “κολλήσει” κάτι στον τοίχο σας). Όταν ολοκληρώσετε ο τοίχος είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα…

     

    [Διαβάστε επίσης: Τι χρώμα να βάψω το σπίτι μου, εξωτερικά!]

     

    Στάδιο 2: Αστάρωμα

    Αφού “μπαλώσετε” τον τοίχο σας έρχεται η ώρα να τον ασταρώσετε. Και πολλοί μας ρωτούν.. Γιατί να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό αστάρι, όταν στο εμπόριο μπορώ να βρω αστάρι και χρώμα σε ένα; Η απάντησή μας είναι να μην το κάνετε, γιατί αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι αστάρι, αλλά παχύρευστο χρώμα…

    Και ας το εξηγήσουμε λίγο καλύτερα!

    Αστάρι: Το αστάρι είναι ένα μείγμα ρητίνης, διαλύτη και άλλων προσθέτων, τα οποία είναι φτιαγμένα για να σφραγίζουν την επιφάνεια που βάφετε. Αυτό το μείγμα βοηθά το χρώμα να κολλήσει στον τοίχο.

    Χρώμα: Το χρώμα είναι απλά ένα μείγμα ρητινών και χρωστικών ουσιών. Το μείγμα αυτό είναι εξαιρετικό στο να δημιουργεί το χρώμα για τον τοίχο, αλλά όχι στο να δημιουργεί την “ένωση” με τον τοίχο. Αυτή τη δουλειά την κάνει το αστάρι.

    Συνεπώς “ασταρώνετε” τον τοίχο σας σε σχήματα M ή W με το ρολό σας, για να εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη. Μόλις στεγνώσει το αστάρι, προχωρήστε σε μια δεύτερη στρώση, γιατί έτσι θα πετύχετε λεία επιφάνεια. Η δεύτερη στρώση βοηθά και στην καλύτερη στεγανοποίηση και συγκόλληση για τη βαφή.

     

    Στάδιο 3: Χρώμα

    Ώρα για βάψιμο.

    Ανάλογα με το πόσο σκούρο ήταν το αρχικό σας χρώμα μπορεί να χρειαστείτε δύο στρώσεις χρώματος πάνω από το αστάρι. Σε μερικές περιπτώσεις (και για την τελειοποίηση του χρώματος) μπορεί να χρειαστούν 3 ή και 4 στρώσεις χρώματος. Οπλιστείτε με υπομονή και σε κάθε στρώση ελέγξτε το αποτέλεσμα μόλις στεγνώσει. Εάν ο τοίχος σας είναι ανώμαλος ή μπορείτε να εντοπίσετε σημεία όπου φαίνεται το παλιό χρώμα περάστε μία ακόμη στρώση χρώματος.

     

    Το να βάφετε επάνω σε σκούρους τοίχους σίγουρα απαιτεί περισσότερη δουλειά από εσάς. Στην Τerzakis Build θα βρείτε μόνο χρώματα υψηλής ποιότητας και δωρεάν συμβουλές για τη χρήση τους, ώστε να κάνουν τη ζωή σας ακόμη πιο εύκολη.

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×