ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε χρώματα για τον τοίχο

    Αρχική » Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε χρώματα για τον τοίχο
    Terzakisbuild

    Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε χρώματα για τον τοίχο

    Η αλήθεια είναι πως δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου αν επιλέξετε το λάθος χρώμα για τον τοίχο του σπιτιού σας!
    Ωστόσο, αρκετοί συνειδητοποιούν μία με δύο εβδομάδες μετά το βάψιμο του σπιτιού ότι δεν τους αρέσει ή δε τους ταιριάζει τελικά το χρώμα που επέλεξαν και, φυσικά, απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα για να το διορθώσουν ή να το αλλάξουν.
    Ας δούμε πώς μπορείτε να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη στην επιλογή χρωμάτων.

     

     

     

    1) Επιλέγετε αποχρώσεις πολύ ταιριαστές με την συνολική διακόσμηση.

     

    Σίγουρα ένας πίνακας στο σαλόνι σας ή ένα φαντεζί διακοσμητικό μπορεί να σας εμπνεύσει για την επιλογή του αντίστοιχου χρώματος στον τοίχο σας. Αντισταθείτε στην αγάπη σας για το συγκεκριμένο χρώμα και σκεφτείτε πως η απόχρωση που επιλέγετε δεν θα βρίσκεται σε ένα σημείο, αλλά θα κατακλύζει τον χώρο σας. Συνεπώς, αποφύγετε το έντονο χρώμα που μπορεί να σας έχει εμπνεύσει και επιλέξτε μια απαλή απόχρωσή του. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμπληρωματικό χρώμα, που θα κάνει τις διακοσμητικές σας πινελιές να φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές.

     

     

    2) Ακολουθείτε την “ασφαλή” οδό…

     

    Τα ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό και το γκρι, είναι υπέροχα και μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται φωτεινό και καθαρό. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα χρώματα, όπως θα έχετε σκεφτεί, ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. Αν, λοιπόν, επιλέξετε ουδέτερες αποχρώσεις φροντίστε τουλάχιστον να μην μετατρέψετε το χώρο σε “βαρετό”. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μερικά πιο δυνατά χρώματα – στοιχεία ως αντιθέσεις σε όλο το δωμάτιο. Μπορείτε να “ντύσετε” το δωμάτιο με πιο έντονα χαλιά, έργα τέχνης ή έπιπλα και φωτιστικά.

     

     

    [Διαβάστε επίσης: Πώς να βάψουμε σε υψηλές θερμοκρασίες ]

     

     

    3) Δεν λαμβάνετε υπόψη τον φωτισμό

     

    Πολλές φορές βλέπετε στο κατάστημα χρωμάτων ένα χρώμα και ο έντονος φωτισμός του καταστήματος να σας ξεγελάσει, αφού μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικά στον δικό σας χώρο. Το φως, μάλιστα, στο σπίτι σας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και, συνεπώς, το χρώμα να έχει διαφορετικό βάθος το πρωί και διαφορετικό το απόγευμα. Μία πρόταση για να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει το χρώμα είναι να βάψετε μια μικρή επιφάνεια στον τοίχο και να το παρατηρήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αλλάζει το φως για να δείτε αν σας τελικά σας αρέσει. Διαφορετικά μπορείτε να ζητήσετε από ένα επαγγελματία να σας καθοδηγήσει για την σωστή επιλογή, εξετάζοντας τη φωτεινότητα του χώρου σας.

     

     

    4) Επιλέγετε με βάση το “αγαπημένο” σας χρώμα.

     

    Μπορεί να έχετε μερικά αγαπημένα χρώματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ωραίες ιδέες για βάψιμο ενός δωματίου. Για παράδειγμα, αν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το κόκκινο, δεν είναι καλή ιδέα να βάψετε κόκκινο κάποιον τοίχο της κρεβατοκάμαρας. Το χρώμα αυτό ενεργοποιεί τον εγκέφαλο για δράση, ενώ στην κρεβατοκάμαρα θέλετε χρώματα που θα σας βοηθούν να ξεκουράζετε το μυαλό σας.

     

     

    5) Δεν σκέφτεστε πως θέλετε να νιώθετε στο χώρο.

     

    Θέλετε ηρεμία στην κρεβατοκάμαρα για να κοιμάστε ήσυχοι; Επιθυμείτε ένα σαλόνι που να σας παρακινεί να δράσετε ή να ξεκουράζεστε; Θέλετε μία κουζίνα που να σας εμπνέει ή να σας χαλαρώνει; Ανάλογα με τη διάθεση που θέλετε να σας προσφέρει ο χώρος, θα πρέπει να βάψετε και τους τοίχους των δωματίων. Υπάρχουν διαφορετικά χρώματα που προκαλούν ηρεμία (όπως το γαλάζιο) και άλλα είναι αυτά που σας κάνουν πιο δραστήριους (πχ πορτοκαλί). Το να έχετε υπόψη πώς ακριβώς θέλετε να αισθάνεστε όταν βρίσκεστε σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα.

     

     

    [Διαβάστε επίσης: Τι χρώμα να βάψω την εξοχική μου κατοικία; ]

     

     

    Ακολουθήστε τις συγκεκριμένες οδηγίες όταν πρόκειται να επιλέξετε χρώματα για τα δωμάτια του σπιτιού σας και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα μετανιώσετε για την επιλογή σας. Σε κάθε περίπτωση, στο κατάστημα Terzakis Build μπορείτε να πάρετε χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τα χρώματα βαφής τοίχων.

     

     

    Στην Terzakis Build θα βρείτε υλικά άριστης ποιότητας για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, αλλά και εργασίες για τη μόνωση του σπιτιού, η οποία είναι φρόνιμο να την συμπεριλάβετε στο νέο σας σπίτι!

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×