ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Η επιλογή χρωμάτων σε έναν επαγγελματικό χώρο

    Αρχική » Η επιλογή χρωμάτων σε έναν επαγγελματικό χώρο
    Terzakis 1200 565 1 1

    Η επιλογή χρωμάτων σε έναν επαγγελματικό χώρο

    Ένα γραφείο αποτελεί χώρο εργασίας στον οποίο, συνήθως, αφιερώνετε πολλές ώρες της ημέρας. Τα χρώματα στο χώρο εργασίας μπορούν να παίξουν το δικό τους ρόλο στην παραγωγικότητα, την άνεση και τη διάθεση των εργαζομένων. Στην Terzakis Build μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα χρώματα για το βάψιμο των τοίχων σας, ανάλογα με την ενέργεια που θέλετε να αποπνέει η ατμόσφαιρά του χώρου σας.

    Εάν πιστεύετε ότι το χρώμα είναι απλώς μια προτίμηση και δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο, θα σας λέγαμε να το ξανασκεφτείτε. Η επιλογή λάθος χρωμάτων στον εργασιακό σας χώρο μπορεί στην κυριολεξία να “σκοτώσει” την παραγωγικότητα. Αντίθετα, η επιλογή σωστών χρωμάτων βαφής μπορεί να προσφέρει θετικά αποτελέσματα, όπως το να έχουν καλύτερη διάθεση οι εργαζόμενοι, να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι και ενεργητικοί, και συνεπώς να αυξήσουν τα ποσοστά παραγωγικότητάς τους.

    Υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα που μπορούν να κρατούν ήρεμο ένα άτομο, γι’ αυτό και να επιλέγονται σε χώρους όπου η εργασία δημιουργεί υψηλότερα επίπεδα στρες. Επίσης, υπάρχουν και χρώματα που μπορούν να επηρεάσουν τη δημιουργικότητα ενός εργαζομένου, κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε θέσεις όπου είναι σημαντική η καινοτομία και η δημιουργικότητα.

    Ας τα δούμε, όμως, λιγάκι πιο αναλυτικά!

     

    Τι χρώμα να επιλέξετε στον εργασιακό σας χώρο.

     

    Μπλε: ηρεμία και παραγωγικότητα.

    Το μπλε είναι το χρώμα που βοηθά στην τόνωση του μυαλού μας. Δημιουργεί μια ατμόσφαιρα όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί. Είναι ένα χρώμα που επηρεάζει τον άνθρωπο σε νοητικό επίπεδο, και συνεπώς είναι ικανό να δημιουργήσει φυσικές καταστάσεις ηρεμίας και χαλάρωσης.

    Εάν βρίσκεστε σε έναν κλάδο όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και χωρίς άγχος τότε η επιλογή μιας απόχρωσης του μπλε είναι η ιδανική επιλογή για το χώρο σας.

     

    Πράσινο: ισορροπία, ηρεμία και ανάπτυξη

    Είναι γνωστό πως το πράσινο είναι το χρώμα που μπορεί να δημιουργεί ηρεμία, αλλά, παράλληλα, συνδέεται με τη δημιουργία ισορροπίας και σιγουριάς. Είναι “συνηθισμένο στο μάτι” αφού η ίδια η φύση το έχει ως πρωταγωνιστή της, μέσα από τα χόρτα, τα πράσινα φύλλα και τους θάμνους.

    Το πράσινο επίσης σηματοδοτεί την ανάπτυξη, κάτι που έχει λάβει υπόψη η βιομηχανία του χρήματος. Οι αποχρώσεις του είναι πάρα πολλές και μπορεί να επιλεγεί η δική σας αγαπημένη, αν θέλετε μια επιχείρηση που να αναζητά ενεργά την ανάπτυξή της.

     

    Κίτρινο: δημιουργικότητα και θετικά συναισθήματα

    Δύο λέξεις που συνδέονται ξεκάθαρα με το κίτρινο είναι η «αισιοδοξία» και η «καινοτομία». Το κίτρινο είναι ένα διεγερτικό χρώμα, φωτίζει την ψυχή και να δημιουργήσει συναισθήματα ευτυχίας, ενώ παράλληλα τονώνει τη δημιουργικότητα. Γι’ αυτό, πολλές φορές, χρησιμοποιείται ως χρώμα έμφασης σε γραφεία στα οποία οι υπάλληλοι πρέπει να σκέφτονται out of the box!

    Το κίτρινο είναι, επίσης, το χρώμα του ήλιου και του φωτός και δημιουργεί μια αίσθηση ενέργειας στους ανθρώπους. Ωστόσο, πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί στην ποσότητα που θα εκτεθεί το μάτι των εργαζομένων, γιατί είναι και ένα χρώμα που αποσπά την προσοχή και ίσως επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα.

     

    [Διαβάστε επίσης: Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε χρώματα για τον τοίχο.]

     

    Πορτοκαλί: τσαχπινιά και δημιουργικότητα

    Το πορτοκάλι συχνά συνδέεται με τα εσπεριδοειδή και τη βιταμίνη C και, συνεπώς με την υγεία. Μερικοί ισχυρίζονται ότι το πορτοκαλί διεγείρει τον εγκέφαλο, επειδή αυξάνει το οξυγόνο στους μετωπιαίους λοβούς μας.

    Το πορτοκαλί, επίσης, σηματοδοτεί την “αλλαγή” και η έμπνευση για αυτή την ιδιότητα του χρώματος έρχεται από την αλλαγή στο χρώμα των φύλλων που πραγματοποιείται το φθινόπωρο.

     

    Κόκκινο: ενέργεια, έλξη και επιθετικότητα

    Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που έχει ένταση και σίγουρα είναι ένα χρώμα που δεν θα επιλέγατε για τους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου. Ωστόσο, οι λεπτομέρειές του σε τοίχους μπορεί να είναι απαραίτητες σε χώρους που απαιτείται ενέργεια. Συνδέεται με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, ενώ είναι γνωστό ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τον μεταβολισμό.

    Δεδομένου ότι τα σήματα στοπ στο δρόμο και τα πυροσβεστικά οχήματα είναι κόκκινα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε χώρους όπου η κόκκινη μπογιά είναι εμφανής, οι άνθρωποι τείνουν να έχουν περισσότερα κίνητρα για να δραστηριοποιηθούν.

     

    Μωβ: ποιότητα και πολυτέλεια

    Το ενδιαφέρον στο μωβ είναι ότι περιλαμβάνει ένα μείγμα συναισθημάτων που συνδέονται με το κόκκινο και το μπλε, επομένως συχνά εφαρμόζεται σε χώρους όπου η ενέργεια και η παραγωγικότητα είναι σημαντικές.

    Πριν από αιώνες, ήταν ένα πολύ δύσκολο χρώμα για να δημιουργηθεί, για αυτό και ήταν σπάνιο και ακριβό (η ιστορία λέει ότι ο μόνος τρόπος για να βάψει κανείς οτιδήποτε μωβ ήταν να εξαγάγει το χρώμα από τα σαλιγκάρια).

    Έτσι, το μωβ έγινε “το χρώμα της βασιλικής οικογένειας” και έκτοτε έχει διατηρήσει την αίσθηση του πλούτου, της δύναμης και της εξουσίας. Αν θέλετε ο χώρος σας να αποπνέει κομψότητα τότε οι αποχρώσεις του μωβ είναι οι κατάλληλες για εσάς.

     

    Καφέ: αξιοπιστία

    Το καφέ είναι ένα γήινο χρώμα που προσφέρει ζεστασιά, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Εάν εφαρμοστεί λανθασμένα σε ένα χώρο, που δεν θα έπρεπε, μπορεί να προκαλέσει ζοφερότητα και μείωση διάθεσης. Αν, όμως, συνδυαστεί με ξύλινα έπιπλα μπορεί να προσφέρει την αίσθηση της δύναμης και της αρχοντιάς.

    Οι χώροι εργασίας, όπως τα δικηγορικά γραφεία, που απαιτούν τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και ζεστασιάς επιλέγουν συνήθως τις αποχρώσεις του καφέ χρώματος.

     

    [Διαβάστε επίσης: 5+1 λάθη όταν βάφουμε μόνοι μας το σπίτι.]

     

    Τελικά είναι πιο περίπλοκη η επιλογή των χρωμάτων στον εργασιακό σας χώρο από ότι πιστεύατε, σωστά; Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε ώστε τα χρώματα να ταιριάζουν καλύτερα στους χώρους σας, όπως ποιος είναι ο κλάδος σας, τι στόχους έχετε, τι θέλετε να αισθάνεται κανείς μέσα σε αυτούς. Στην Terzakis Build μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε την παλέτα που θα ταιριάζει απόλυτα με τους δικούς σας επαγγελματικούς στόχους. Επισκεφτείτε το κατάστημά μας και ρωτήστε τους ειδικούς!

     

     

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×