ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

5+1 συμβουλές για την προετοιμασία ενός εσωτερικού χώρου πριν το βάψιμο

    Αρχική » 5+1 συμβουλές για την προετοιμασία ενός εσωτερικού χώρου πριν το βάψιμο

    5+1 συμβουλές για την προετοιμασία ενός εσωτερικού χώρου πριν το βάψιμο

    Κλειδί για την επιτυχία του βαψίματος σε ένα εσωτερικό χώρο, αποτελεί η σωστή προετοιμασία του. Εάν, λοιπόν, θέλετε να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές από τις συμβουλές μας, όσον αφορά την προετοιμασία του χώρου σας.

     

    1) Προστασία επίπλων

    Εάν το δωμάτιο που θέλετε να βάψετε δεν είναι άδειο, θα χρειαστεί, πιθανότατα, να μετακινήσετε ορισμένα έπιπλα. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστρέψετε κάποιο από τα αγαπημένα σας έπιπλα. Φροντίστε να τα απομακρύνετε από τον τοίχο και να τα τοποθετήσετε προς το κέντρο του δωματίου ή να τα βγάλετε εντελώς από το δωμάτιο. Έπειτα, καλύψτε τα προσεκτικά με ένα πλαστικό μουσαμά, ειδικό για τους ελαιοχρωματισμούς. Εντοπίστε τα έπιπλα εκείνα που είναι πιο ευάλωτα σε ζημιές, όπως αυτά που έχουν υφασμάτινη ταπετσαρία, και προσέξτε τα, καλύπτοντάς τα με ιδιαίτερη προσοχή.

     

    2) Αφαίρεση πλακιδίων πρίζας

    Μόλις απομακρύνετε τα έπιπλα από τους τοίχους, θα μπορείτε να δείτε όλα τα καλύμματα από τους διακόπτες φώτων και τα πλακίδια πρίζας. Αν και σίγουρα μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε πάνω ή γύρω από αυτά τα αντικείμενα, ο διαχωρισμός του τοίχου και της πρίζας δεν είναι τόσο ξεκάθαρος, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δώσετε άψογη εμφάνιση στο βάψιμο της περιοχής. Θα πρέπει, λοιπόν, να τα αφαιρέσετε και το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο και επαγγελματικό. Με την ευκαιρία θα μπορείτε να εντοπίσετε και ποιες πρίζες μπορεί να είναι χαλαρές, ώστε να τις διορθώσετε και αυτές.

     

    3) Σκάλες και ικρίωμα

    Εάν πρόκειται να βάψετε 1,5 μέτρα πάνω από το κεφάλι σας, θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα μέσα. Για εργασίες σε ένα σπίτι, αυτό που πιθανότατα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι μία επαγγελματική σκάλα. Όμως, αν πρόκειται να βάψετε χώρο που είναι πάρα πολύ ψηλά το ταβάνι, τότε ίσως να χρησιμοποιήσετε κάποιο σύστημα σκαλωσιάς. Τοποθετήστε το ικρίωμα πάντα πριν το χρειαστείτε και αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε ξανά την ασφάλεια και τη σταθερότητά του.

     

    [Διαβάστε επίσης: Πώς να πετύχετε ένα απαλό φινίρισμα στους τοίχους σας]

     

    4) Καθαρισμός επιφάνειας

    Η επιφάνεια που θέλετε να βάψετε πρέπει να είναι καθαρή. Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, τότε υπάρχει κίνδυνος το χρώμα να μη κολλήσει σωστά στην επιφάνεια και ίσως ξεφλουδίσει. Ο καθαρισμός της επιφάνειας είναι σχετικά απλή προετοιμασία και εξασφαλίζει το τέλειο φινίρισμα στην επιφάνεια. Εάν θέλετε να καθαρίσετε τον τοίχο από σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων ή πριονίδι μπορείτε, απλώς, να την σκουπίσετε με ένα πανί από μικροΐνες. Εάν, όμως, θέλετε να καθαρίσετε λάδια ή πιο κολλώδη υλικά θα πρέπει να ξεπλύνετε τον τοίχο με νερό και υγρό πιάτων. Καθαρίστε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες που πρέπει να βάψετε και προσέξτε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού μήπως εντοπίσετε και πιο εκτεταμένες ζημιές στην επιφάνεια του τοίχου, ώστε να τις αντιμετωπίσετε εγκαίρως.

     

    5) Χαρτοταινία στα κουφώματα

    Η γραμμή μεταξύ τοίχου και κουφωμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολη για να γίνει σωστά. Η χαρτοταινία προστατεύει τα κουφώματα, ενώ, παράλληλα, δημιουργεί και μια τέλεια, λεία, ευκρινή γραμμή, όταν θα την τραβήξετε. Αρκεί, πάντα, να τοποθετηθεί σωστά και με προσοχή.

     

    6) Δείγμα δοκιμής

    Ένα τελευταίο βήμα προετοιμασίας για την εσωτερική βαφή, πριν πιάσετε τα πινέλα και τα ρολά, είναι να ελέγξετε ξανά το χρώμα. Ανοίξτε ένα κουτί και βεβαιωθείτε ότι έχει ανακατευτεί πλήρως. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια μικρή στρώση σε μια περιοχή του τοίχου και επαληθεύστε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την απόχρωση της βαφής. Μόλις καταλάβετε ότι όλα είναι εντάξει, τότε μπορείτε να αρχίσετε το βάψιμο! Το βάψιμο δεν είναι εύκολη διαδικασία για αυτό σας προτείνουμε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία.

     

    [Διαβάστε επίσης: 5+1 λάθη όταν βάφουμε μόνοι μας το σπίτι]

     

    Στην Terzakis Build είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε και να σας δώσουμε επαγγελματικές συμβουλές για ένα τέλειο βάψιμο.

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    5/5 - (2 votes)
    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×