ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Πώς να πετύχετε ένα απαλό φινίρισμα στους τοίχους σας

    Αρχική » Πώς να πετύχετε ένα απαλό φινίρισμα στους τοίχους σας
    TERZAKIS WORDPRESS 1200

    Πώς να πετύχετε ένα απαλό φινίρισμα στους τοίχους σας

    Κανείς δεν θέλει να βάψει ένα δωμάτιο μόνος του για να μείνει στο τέλος με ένα τραχύ, ανώμαλο φινίρισμα. Στους φρεσκοβαμμένους εσωτερικούς ή εξωτερικούς σας τοίχους, πιθανότατα θα θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι λείο και υψηλής ποιότητας.
    Λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε αυτό το λείο φινίρισμα βαφής που επιθυμείτε; Υπάρχει κάποιο κόλπο ή κάποιο μυστικό που δεν σας λένε οι επαγγελματίες του είδους;
    Στο τέλος της ημέρας, ενώ θα θέλαμε να μπορούμε να έχουμε, με τρόπο μαγικό, ένα απόλυτα απαλό φινίρισμα, αυτό δεν είναι τόσο απλό! Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές για να έχουν αυτό το τέλειο φινίρισμα σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

     

     

    Όλα ξεκινούν με την προετοιμασία

     

    Οι προπαρασκευαστικές εργασίες απαιτούν συχνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κατά τη βαφή των τοίχων, και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Εάν δεν γίνει η σωστή προετοιμασία, ή αν γίνει πλημμελώς, και η επιφάνεια κάτω από το χρώμα δεν είναι λεία, είναι φυσικό ότι και το χρώμα δε θα έχει λεία όψη. Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές εσωτερικών χώρων αφιερώνουν χρόνο για να προετοιμάσουν την επιφάνεια διεξοδικά και σωστά, χρησιμοποιώντας μερικές βέλτιστες πρακτικές, όπως:

     

    1. Γεμίζουμε ρωγμές και τρύπες: Ο στόκος είναι χρήσιμος για την κάλυψη ρωγμών και οπών που εμποδίζουν το χρώμα να βάψει ομαλά την επιφάνεια που θέλουμε. Αφού καλύψουμε τις ρωγμές με στόκο, θα χρησιμοποιήσουμε γυαλόχαρτο για να εξομαλύνουμε την επιφάνεια του αποξηραμένου στόκου, και, στη συνέχεια, θα καθαρίσουμε την περιοχή για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα σκόνης και μπάζων.

     

    2. Αφαιρούμε όλα τα στρώματα ταπετσαρίας (συμπεριλαμβανομένης της αυτοκόλλητης επένδυσης) ή του παλαιού χρώματος που άρχισε να ξεφλουδίζει. Για να έχουμε ένα εντελώς λείο φινίρισμα μετά τη βαφή, θα πρέπει να δουλέψουμε μια εντελώς λεία επιφάνεια. Εμπόδια, όπως η κόλλα ταπετσαρίας και το παλιό, ξεφλουδισμένο χρώμα, δημιουργούν μια τραχιά, ανώμαλη επιφάνεια που δεν δείχνει ωραία όταν βάφεται.

     

    3. Μπορούμε να τρίψουμε τους τοίχους: Μερικοί τοίχοι έχουν κομμάτια στεγνής μπογιάς, από προηγούμενο βάψιμο, ή μπορεί να έχουν μια λεία γυαλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα επίθεμα λείανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξομάλυνση της επιφάνειας πριν από τη βαφή και τη χάραξη των γυαλιστερών επιφανειών, έτσι ώστε η νέα εφαρμογή βαφής να “πιάσει” και να συνεχιστεί ομαλά.

     

    4. Καθαρίζουμε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί: Σκουπίζουμε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσουμε τυχόν σκόνη, βρωμιά ή ιστούς αράχνης που μπορεί να αναμειχθούν με το χρώμα και να χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Φροντίζουμε πάντα να έχει στεγνώσει τελείως η επιφάνεια πριν προσθέσουμε οποιοδήποτε αστάρι ή χρώμα σε αυτή.

     

    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! Η ποιότητα και η μακροζωία του φινιρίσματός μας οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στην ποιότητα των προπαρασκευαστικών εργασιών.

     

     

    Μην παραλείπετε το αστάρι

     

    Ορισμένα σκούρα χρώματα τοίχων ή δύσκολες, για να κολλήσουν, επιφάνειες μπορεί να χρειαστούν εφαρμογή ασταριού για να «κολλήσει» η επίστρωση. Το αστάρι καλύπτει τις ατέλειες της επιφάνειας, και παρέχει μια λεία και καθαρή περιοχή για να κολλάει το χρώμα. Αν και μοιάζει πολύ με χρώμα, το αστάρι έχει υψηλότερη συγκέντρωση στερεών συν ένα συγκολλητικό συνδετικό. Οι επαγγελματίες βαφείς ασταρώνουν σε όλη την επιφάνεια χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, προϊόντα και τεχνικές για να εξασφαλίσουν τη σωστή συνοχή, ειδικά στις περιοχές με ασπρίσματα.

     

     

    Διαβάστε επίσης: “Βάψιμο δωματίου: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!”

     

    Προσλάβετε έναν επαγγελματία

     

    Για να αποκτήσετε ένα λείο φινίρισμα βαφής θα πρέπει να κάνετε μια σωστή δουλειά, η οποία απαιτεί τεχνογνωσία και προετοιμασία. Αν δεν εμπιστεύεστε αρκετά τον εαυτό σας γι’ αυτή την εργασία, αναθέστε την στους επαγγελματίες που την έχουν κάνει εκατοντάδες φορές.

     

    Ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής έχει την υπομονή και την ικανότητα να κάνει όλες τις χρονοβόρες προπαρασκευαστικές εργασίες που χρειάζονται για ένα ομαλό φινίρισμα.

     

    Γνωρίζει πώς να χειριστεί τη νέα βαφή με τα κατάλληλα πινέλα και βούρτσες, έτσι ώστε να μη μείνουν σημάδια στον τοίχο που θα μπορούν να φανούν σε διαφορετικό φως και γωνίες. Επίσης, κατέχει τη γνώση και την τεχνογνωσία για να επιλέξει το σωστό είδος ασταριού για την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε, και να προετοιμάσει κατάλληλα τις επιφάνειες, ώστε το χρώμα να κολλάει σωστά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αφαίρεση παλαιού χρώματος, γέμισμα οπών, γυαλόχαρτο τραχιών περιοχών και αστάρωμα. Τέλος, έχει την ικανότητα να απλώνει ομοιόμορφα το χρώμα για αυτό το τέλεια λείο φινίρισμα που θέλετε. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ομαλό και μακράς διαρκείας.

    Θυμηθείτε: Οτιδήποτε αξίζει να κάνετε αξίζει να το κάνετε καλά!

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×