ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Οικολογικά χρώματα για βάψιμο σπιτιού

    Αρχική » Οικολογικά χρώματα για βάψιμο σπιτιού
    oikologiko-xroma

    Οικολογικά χρώματα για βάψιμο σπιτιού

    Μετακομίζετε σε νέο σπίτι; Θέλετε να ανανεώσετε και να εκσυγχρονίσετε το σπίτι σας με τις τελευταίες τάσεις των χρωμάτων; Σκοπεύετε να βάψετε για να κάνετε τον χώρο σας πιο καθαρό;

    Όποιος και αν είναι ο λόγος που πρόκειται να βάψετε, σκεφτείτε πολύ σοβαρά την επιλογή των οικολογικών χρωμάτων.

    Τα οικολογικά χρώματα, λοιπόν, έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο ανθεκτικά και όμορφα από ποτέ! Είναι ευρέως διαθέσιμα και φέρνουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες σκέφτονται να ανανεώσουν την εμφάνιση του χώρου τους, είτε πρόκειται για το σπίτι ή την επαγγελματική τους κατοικία.

     

    Τι είναι το οικολογικό χρώμα;

    Ένα είναι σίγουρο. τα οικολογικά χρώματα δεν είναι κάτι που γίνεται απλά μόδα που λειτουργεί για διαφημιστικούς λόγους. Τα οικολογικά χρώματα έρχονται να προστατέψουν τόσο εμάς όσο και το περιβάλλον μας.

    Θυμηθείτε τη στιγμή που ανοίγετε ένα χρώμα. Η έντονη μυρωδιά του φρεσκοανακαταμένου χρώματος συνδέεται μέχρι τώρα με την σκέψη ότι κάτι καθαρό και φρέσκο πρόκειται να συμβεί στο χώρο. Τα χρώματα, όμως, οφείλουν αυτή τη μυρωδιά στις Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (ΠΟΕ), οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό μας, όπως η κακή ποιότητα του αέρα στο χώρο, πονοκεφάλους και ασθένειες του αναπνευστικού.

     

    Οι οικολογικές βαφές αποτελούν καινοτόμα προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να έχουν λίγα, αν όχι μηδενικά, επίπεδα πτητικών οργανικών ενώσεων (ΠΟΕ- VOCs). Ενώ τα παραδοσιακά προϊόντα χρώματος έχουν συχνά ως βάση το λάδι με ένα μείγμα πλαστικοποιητών, συγκολλητικών, σκληρυντικών, χρωστικών και επιταχυντών στεγνώματος, τα φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα είναι μη τοξικά και συχνά έχουν ως βάση τους το νερό.

     

    [Διαβάστε επίσης: Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε χρώματα για τον τοίχο.]

     

    Οφέλη από τη χρήση οικολογικών χρωμάτων

    Τα οικολογικά χρώματα προστατεύουν το περιβάλλον, βελτιώνουν την συνολική εικόνα του νοικοκυριού και δεν επιβαρύνουν την υγεία.

    Τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν είναι:

    Χαμηλή περιεκτικότητα σε ΠΟΕ – VOC: Οι πτητικές οργανικές ενώσεις υπάρχουν στις περισσότερες εταιρείες χρωμάτων. Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν μία έντονη, δυσάρεστη οσμή, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα του αέρα στο χώρο. Επίσης, τα προϊόντα αυτά δεν είναι ούτε βιοδιασπώμενα, ούτε ανακυκλώσιμα. Αντίθετα, τα οικολογικά χρώματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς καθόλου (ή σχεδόν καθόλου) ΠΟΕ και με ελάχιστα απόβλητα και ζημιές στο περιβάλλον.

    Αποτελούν μια οικονομική επιλογή: Αν και με την πρώτη ματιά τα οικολογικά χρώματα φαίνονται ακριβότερα, δεν είναι. Η ποιότητά τους είναι ανώτερη και προσφέρουν καλύτερη διατήρηση του χρώματος, καλύτερη κάλυψη, αλλά και υψηλή αντοχή στο χρόνο.

    Βελτιωμένη σύνθεση από φυσικά υλικά: Τα οικολογικά χρώματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται φυσικά συστατικά. Συνεπώς, ακόμη και κατά την διάρκεια της παραγωγής τους, δεν παράγουν επιβλαβείς εκπομπές και ρύπους και, έτσι, δεν προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

    Φιλικά προς την υγεία όλων: Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ) που βρίσκονται στα χημικά χρώματα είναι ενεργές έως και πέντε χρόνια μετά την αρχική εφαρμογή των χρωμάτων. Επομένως, τα άτομα που εκτίθενται συνεχώς σε ΠΟΕ διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν αναπνευστική νόσο. Οι οικολογικές βαφές είναι απολύτως ασφαλείς για όλους όσους ζουν στο σπίτι (ακόμη και έγγυες, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με άσθμα).

     

    [Διαβάστε επίσης: 5+1 λάθη όταν βάφουμε μόνοι μας το σπίτι.]

     

    Δική μας συμβουλή είναι να μην διακινδυνέψετε την υγεία και την ευτυχία της οικογένειάς σας χρησιμοποιώντας επικίνδυνα χημικά προϊόντα βαφής για το χώρο σας. Επιλέξτε οικολογικά χρώματα τα οποία είναι ασφαλή για το περιβάλλον αλλά και για εσάς τους ίδιους.

    Στην Terzakis Build θα βρείτε οικολογικές βαφές από τις κορυφαίες εταιρείες χρωμάτων.
    Επισκεφτείτε το κατάστημά μας και ρωτήστε μας για τις διαθέσιμες επιλογές!

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×