ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Προετοιμάστε το σπίτι σας για τη ζέστη του καλοκαιριού

    Αρχική » Προετοιμάστε το σπίτι σας για τη ζέστη του καλοκαιριού
    προετοιμασία καλοκαιριού

    Προετοιμάστε το σπίτι σας για τη ζέστη του καλοκαιριού

    Οι καλοκαιρινοί μήνες μπορεί να οδηγήσουν ένα νοικοκυριό σε υψηλά ενεργειακά κόστη, καθώς ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επίσης, η συνεχόμενη λειτουργία ενός κλιματιστικού, ειδικά σε περιπτώσεις που δεν είναι καλοσυντηρημένο, μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση του ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού συστήματος του σπιτιού σας και να δημιουργήσει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς.

     

    Για να βοηθήσετε το σπίτι σας να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό, η Terzakis Build έχει τις ακόλουθες συμβουλές για αυτό το καλοκαίρι:

    Ελέγξτε τη μόνωση. Αυτό που σίγουρα θα κρατήσει δροσερό τον αέρα στο σπίτι σας και θα αφήσει το ζεστό αέρα έξω είναι η μόνωση του σπιτιού σας. Δείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μόνωση που έχετε ήδη, για να εντοπίσετε τυχόν αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

     

    [Διαβάστε επίσης: Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε την παλιά σας μόνωση.]

     

    Προετοιμάστε το κλιματιστικό σας. Το πρώτο βήμα είναι η διακοπή της παροχής ρεύματος στη μονάδα. Μόλις γίνει αυτό είστε έτοιμοι για να την καθαρίσετε. Στο εσωτερικό δείτε τα σημεία που πλένονται ή καθαρίζονται με την ηλεκτρική σκούπα (πχ φίλτρα) και αντικαταστήστε αυτά που πιθανόν έχουν χαλάσει. Εξωτερικά, καθαρίστε τα φύλλα και απομακρύνετε τυχόν συσσωρευμένη βρωμιά. Η καλύτερη και πιο ασφαλής λύση είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία για να επιθεωρήσει την κατάσταση της μονάδας σας, πριν ξεκινήσει η αυξημένη θερμοκρασία.

     

    [Διαβάστε επίσης: Αναβάθμιση κλιματιστικού ή ενίσχυση της μόνωσης;]

     

    Τοποθετήστε τέντες.

    Μία πολύ καλή επιλογή για να μην επιτρέπετε στον ήλιο να ζεστάνει το χώρο σας είναι να τοποθετήσετε τέντες πάνω από παράθυρα εκείνα που εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως.

     

    Εξετάστε το ενδεχόμενο εγκατάστασης ανεμιστήρων οροφής.

    Σε μέτρια ζεστές μέρες, ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να είναι αρκετός για να σας κρατήσει σε δροσερή θερμοκρασία. Ακόμη, όμως, και τις πιο ζεστές μέρες, μπορείτε να μειώσετε τη χρήση του κλιματιστικού σας χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα οροφής.

     

    Αερίστε τη σοφίτα.

    Εάν το σπίτι σας διαθέτει σοφίτα φροντίστε να αερίζεται καλά και πετάξτε τυχόν αντικείμενα που ξέρετε ότι δεν θα χρειαστείτε. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε το χώρο πιο δροσερό και αποφεύγεται την υπερθέρμανσή του.

     

    Επίσης σας έχουμε και μερικά extra tips που θα σας βοηθήσουν να χαμηλώσετε το κόστος ενέργειας το καλοκαίρι:

    Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις μέσα και έξω από το σπίτι. Η ζέστη και η υγρασία μπαίνουν κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα.

    Κλείστε το κλιματιστικό, ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες και αφήστε τον εξωτερικό αέρα να δροσίσει το σπίτι σας, όταν οι μέρες δεν είναι άκρως ζεστές, αλλά μέτρια.

    Κρατήστε τον ήλιο εκτός σπιτιού. Κλείστε τα στόρια ή τις κουρτίνες κατά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φυτέψετε δέντρα και θάμνους που αναπτύσσονται γρήγορα κοντά στο σπίτι σας για να έχετε σκιά.

    Κρατήστε τις συσκευές που παράγουν θερμότητα μακριά από τον θερμοστάτη του κλιματιστικού. Η θερμότητα από μία λάμπα ή ένα ψυγείο θα μπορούσε να κάνει τον θερμοστάτη να διαβάσει υψηλότερη θερμοκρασία και να διατηρήσει το κλιματιστικό σε λειτουργία για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται.

     

    Ευχόμαστε το καλοκαίρι σας να είναι δροσερό, χωρίς υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×