ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Αναβάθμιση κλιματιστικού ή ενίσχυση της μόνωσης;

    Αρχική » Αναβάθμιση κλιματιστικού ή ενίσχυση της μόνωσης;
    Terzakis 1200 565

    Αναβάθμιση κλιματιστικού ή ενίσχυση της μόνωσης;

    Τι είναι καλύτερο: H αναβάθμιση του κλιματιστικού σας ή η ενίσχυση της μόνωσης του σπιτιού;

     

    Κάθε καλοκαίρι διαπιστώνουμε τη θερμοκρασία στο σπίτι μας να είναι αρκετά υψηλή και αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που, τελικά, θα μας προσφέρει περισσότερη δροσιά με μικρότερο κόστος. Άραγε, τι είναι καλύτερο; Να αναβαθμίσουμε το κλιματιστικό μας ή να επενδύσουμε στην καλύτερη μόνωση του σπιτιού;

     

    Το κλιματιστικό είναι πολύ διαδεδομένος τρόπος δροσιάς και, σίγουρα, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει την αξία του. Από την άλλη, η συμβολή της μόνωσης στην θερμοκρασία του σπιτιού το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο εμφανής. Συνήθως, τη μόνωση την υπολογίζουμε για το χειμώνα και δεν την έχουμε συνδέσει με τη θερμοκρασία του σπιτιού το καλοκαίρι. Και, όμως, η κακή μόνωση (ή η ανύπαρκτη μόνωση) μπορεί να είναι η αιτία για τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, αλλά και την ταλαιπωρία μας με τη ζέστη που μπορεί να έχουμε μέσα στο σπίτι.

     

    Κλιματιστικό υψηλότερης απόδοσης

    Ακόμη και αν το κλιματιστικό -είτε στην εργασία είτε στο σπίτι μας – είναι υψηλής απόδοσης, μπορεί να συνεχίζουμε να υποφέρουμε από τη ζέστη του δωματίου, την ξηρότητα του αέρα, αλλά και τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας. Το συμπέρασμα είναι πως όσο καλό κλιματιστικό και αν έχουμε, αν η μόνωση του χώρου μας δεν είναι καλή το πρόβλημα της ζέστης θα συνεχίζει να μας προβληματίζει. Εάν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας μας δεν προστατεύεται όπως πρέπει και δεν εμποδίζεται η εξωτερική θερμότητα να εισέλθει σε αυτό, τότε ο δροσερός αέρας, ο οποίος παράγεται από το κλιματιστικό, δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή τη θερμική ενέργεια.

     

    Ο χώρος με σωστή μόνωση

    Αν ρίξουμε μια ματιά σε ένα καλά μονωμένο σπίτι, το οποίο διαθέτει και ένα ποιοτικό κλιματιστικό, το οποίο λειτουργεί μέσα σε αυτό, θα παρατηρήσουμε αμέσως τη διαφορά. Με ένα σωστά μονωμένο εξωτερικό χώρο, το κλιματιστικό μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, δημιουργώντας κρύο αέρα και διατηρώντας την υγρασία σταθερή και ρυθμισμένη, χωρίς να χρειάζεται προσπάθεια για να υπερνικήσει τη διείσδυση θερμότητας και υγρασίας στο χώρο.

     

    Η απάντηση είναι…

    Εάν, λοιπόν, θέλουμε να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε ζεστά καλοκαίρια, η απάντηση δεν βρίσκεται στην αναβάθμιση του κλιματιστικού μας, αλλά στη σωστή μόνωση του χώρου μας. Στην πραγματικότητα, μία σύγχρονη εγκατάσταση μόνωσης μπορεί να μας αποδείξει ότι και το παλιό μας κλιματιστικό μπορεί να έχει πολύ καλή απόδοση, που ίσως πριν ούτε που να το είχαμε φανταστεί.
    Στο ερώτημα, λοιπόν, κλιματιστικό ή μόνωση δεν χωρά αμφιβολία για την απάντησή του.
    Η μόνωση είναι η μοναδική και σίγουρη επένδυση που μπορεί να βοηθήσει το σπίτι μας να γίνει ενεργειακά αναβαθμισμένο.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σπιτιού : Η άνοιξη είναι μια έξυπνη επιλογή!]

     

    Στην Terzakis Build αυτό το γνωρίζουμε καλά, καθώς εργαζόμαστε πάνω στη μόνωση για περισσότερα από 45 χρόνια.

    Επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες της Terzakis Build σήμερα για να αξιολογήσουμε το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και να σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές για τη βελτίωση των οικονομικών σας, με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×