ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Όταν ο δεύτερος όροφος είναι πιο ζεστός…

    Αρχική » Όταν ο δεύτερος όροφος είναι πιο ζεστός…
    ζεστός όροφος

    Όταν ο δεύτερος όροφος είναι πιο ζεστός…

    Είναι καλοκαίρι και είσαι στον κήπο για τις απαραίτητες εργασίες του. Μπαίνεις μέσα για να πάρεις ένα δροσερό ποτήρι νερό από την κουζίνα και νιώθεις τη δροσιά από το κλιματιστικό. Αποφασίζεις να ανέβεις στον επάνω όροφο, στην κρεβατοκάμαρα για να αλλάξεις τα λερωμένα σου ρούχα. Όσο ανεβαίνεις διαπιστώνεις ότι η θερμοκρασία στο χώρο αλλάζει. Το σπίτι γίνεται πιο ζεστό; Γιατί ο επάνω όροφος είναι πιο ζεστός, αφού λειτουργεί και εκεί το κλιματιστικό;

     

    Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα των νοικοκυριών που έχουν μονοκατοικίες με δυο και πλέον ορόφους, τόσο στα προάστια της πόλης, όσο και σε επαρχιακές περιοχές.

    Γιατί, όμως, ο δεύτερος όροφος είναι πιο ζεστός;

     

    Θερμοστάτης

    Εάν έχετε ενιαίο σύστημα κλιματισμού σε όλους τους ορόφους, τότε ο θερμοστάτης, ο οποίος βρίσκεται σε ένα σημείο, μπορεί να μην έχει την ένδειξη ότι στον άλλο όροφο η θερμοκρασία είναι υψηλή. Δεδομένου ότι ο δεύτερος όροφος επηρεάζεται πιο άμεσα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες και τον ήλιο, θα απαιτήσει περισσότερη ισχύ ψύξης.

     

    Ανεπαρκείς αγωγοί

    Ένα πολύ κοινό πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι εγκαταστάθηκε ένα ενιαίο σύστημα αγωγών με κάποιον ανεπαρκή αγωγό. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην ψύχεται το σπίτι ομοιόμορφα και ο επάνω όροφος να είναι πιο ζεστός.

     

    Ανεπαρκής μόνωση

    Η μόνωση εμποδίζει τη μεταφορά της θερμότητας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού σας χώρου διαβίωσης. Εάν η μόνωση της σοφίτας σας ή της ταράτσας έχει αλλοιωθεί, δεν έχει εγκατασταθεί σωστά, ή εάν δεν επαρκεί, τότε μπορεί να αντιμετωπίζετε έναν δεύτερο όροφο πολύ πιο ζεστό από το χώρο του ισογείου.

     

    [Διαβάστε επίσης: Θερμομόνωση κατοικίας: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε.]

     

    >> Βρείτε τον σωστό συνδυασμό λύσεων

    Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να βρείτε μια λύση που θα «βελτιώσει» την άνεση του σπιτιού σας και να βρείτε μια λύση που θα «διορθώσει» τον ζεστό όροφο του σπιτιού σας. Συχνά, σε αυτό το πρόβλημα επιλέγεται ένας συνδυασμός λύσεων. Ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες του σπιτιού σας, σας προτείνουμε να συνδυάσετε μερικές από αυτές τις λύσεις:

    -Έλεγχος και πιθανή προσθήκη αγωγών ψύξης.

    -Διαχωρισμός του ενιαίου συστήματος ψύξης .

    -Δημιουργία ξεχωριστών ζωνών με χρήση πολλαπλών κλιματιστικών χωρίς κανάλια.

    -Αφαίρεση της παλιάς μόνωσης και τοποθέτηση αναβαθμισμένης μόνωσης και στεγανοποίησης.

     

    [Διαβάστε επίσης: Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε την παλιά σας μόνωση.]

     

    Να είστε βέβαιοι ότι η ομάδα της Τerzakis Build μπορεί να σας βοηθήσει με τη μέθοδο της θερμογραφίας να διαπιστώσετε που εντοπίζεται ακριβώς το πρόβλημα.

    Για να μην υπάρχει αυτή η διαφορά θερμοκρασίας στο σπίτι σας, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, ώστε να βρούμε μία οριστική λύση.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×