ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Θερμομόνωση κατοικίας: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε.

    Αρχική » Θερμομόνωση κατοικίας: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε.

    Θερμομόνωση κατοικίας: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε.

    Στην εταιρεία μας συχνά δεχόμαστε ερωτήσεις που σας απασχολούν και αφορούν τη θερμομόνωση της κατοικίας σας.
    Στο παρόν άρθρο θα βρείτε 5 ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους για να κατανοήσετε περισσότερα για τη θερμομόνωση και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τους κατάλληλους επαγγελματίες.

     

    Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να μονώσουμε το σπίτι μας;

    Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες να θερμομονώσουμε το σπίτι μας, αρχίζοντας έτσι να επωφελούμαστε από τα πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης.
    Οι εργασίες θερμομόνωσης μπορούν να γίνουν όλο τον χρόνο πλην των ημερών που δεν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες (αυξημένη ζέστη, θερμοκρασία κάτω των 8οC, έντονη βροχόπτωση με αυξημένα επίπεδα υγρασίας). Όταν αποφεύγουμε τις εργασίες μόνωσης στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, προστατεύουμε τα υλικά μας ώστε η εφαρμογή τους να είναι ομαλή και λειτουργική και φυσικά προστατεύουμε και το εξειδικευμένο προσωπικό μας.

     

    Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν το σπίτι μου έχει καλή θερμομόνωση;

    Μόλις τοποθετούμε την θερμομόνωση σίγουρα βλέπουμε μια θερμοκρασιακή διαφορά εντός του σπιτιού μας, έχοντας κερδίσει είτε στο κρύο είτε στην ζέστη περίπου 7οC -10οC. Αν η θερμοκρασία του σπιτιού μας παραμένει σταθερή τότε η θερμομόνωση είναι ακόμη λειτουργική. Αν τα επίπεδα της υγρασίας του σπιτιού μας είναι στις φυσιολογικές τιμές, αν δεν παρουσιάζονται προβλήματα μούχλας και μυκήτων τότε ακόμη έχουμε μια καλή θερμομόνωση. Τα κατάλληλα υλικά και η έμπειρη τοποθέτηση αυτών, μπορούν σίγουρα να μας δώσουν είκοσι έτη σταθερής θερμοκρασίας.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σπιτιού: Τι πρέπει να γνωρίζω]

     

    Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την σωστή – λειτουργική τοποθέτηση μόνωσης στο σπίτι;

    Η σωστή και λειτουργική τοποθέτηση θερμομόνωσης εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας είναι η επιλογή των σωστών θερμομονωτικών υλικών. Πρέπει να επιλέγουμε υλικά πιστοποιημένα και ελεγμένα ώστε να έχουμε την θερμική απόδοση που ζητάμε. Την επιλογή αυτών είναι απαραίτητο να την κάνει εξειδικευμένος τεχνίτης (πχ το πάχος της πολυστερίνης που θα τοποθετήσουμε εξαρτάται από την γεωγραφική περιοχή που βρισκόμαστε και ο τεχνίτης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να επιλέξει). Δεύτερος παράγοντας είναι η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος. Οι εργασίες δεν πρέπει να γίνονται σε πολύ αυξημένη είτε μειωμένη θερμοκρασία ή όταν υπάρχει αυξημένη υγρασία λόγω έντονης βροχόπτωσης. Τέλος, τρίτος παράγοντας είναι το εξειδικευμένο προσωπικό που θα προχωρήσει στην τοποθέτηση της θερμομόνωσης. Οι εργασίες θερμομόνωσης απαιτούν γνώση, εμπειρία και σεβασμό στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

     

    Ποια σημεία του σπιτιού μου χρειάζονται θερμομόνωση;

    Η θερμομόνωση της κατοικίας μας μπορεί να γίνει είτε στην εξωτερική είτε στην εσωτερική τοιχοποιία και, φυσικά, στην επιφάνεια του δώματος (ταράτσα). Όσο περισσότερα σημεία θερμομονώσουμε τόσο κερδίζουμε, εξοικονομώντας ενέργεια. Σίγουρα, όμως, πρέπει να ξεκινήσουμε με τις επιφάνειες που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Για παράδειγμα, ξεκινάμε με την εξωτερική επιφάνεια ενός οικήματος, η οποία είναι εντελώς εκτεθειμένη σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Πρωτίστως πρέπει να εμποδίσουμε το υγρό στοιχείο κατά τις βροχερές ημέρες, να εισχωρήσει στα τοιχώματα του οικήματος αποτρέποντας έτσι την παρουσία της υγρασίας και της μούχλας στο εσωτερικό της οικίας μας. Αντίστοιχα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές και υπάρχει έντονη ξηρασία, πρέπει να προστατεύουμε την δομική τοιχοποιία της οικίας αφήνοντας εκτεθειμένα τα υλικά της θερμομόνωσης. Όσον αφορά την επιφάνεια του δώματος (ταράτσα) εκεί τα οφέλη είναι αυτονόητα. Καλύπτοντας την επιφάνεια μας με θερμομονωτικά υλικά δίνουμε περισσότερο ζωή στα δομικά υλικά (ρηγματώσεις από συστολές – διαστολές, σεισμικές ρωγμές) καθώς και στα υλικά της στεγανοποίησης.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σπιτιού : Η άνοιξη είναι μια έξυπνη επιλογή!]

     

    Η θερμομόνωση μπορεί να μειώσει τους εξωτερικούς θορύβους;

    Οι εξωτερικοί θόρυβοι μπορούν να μειωθούν διαλέγοντας πάντα τα σωστά υλικά. Ένας τρόπος θερμομόνωσης και ηχομόνωσης ταυτόχρονα είναι η τοποθέτηση του πετροβάμβακα, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά της οικίας μας. Ο πετροβάμβακας είναι ένα φυσικό ινώδες προϊόν όπου οι ιδιότητες του παραμένουν αμετάβλητες στον χρόνο. Στην περίπτωση της χρήσης του εξωτερικά ακολουθείται η ίδια διαδικασία με την αυτήν της τοποθέτησης της πολυστερίνης και αντίστοιχα για το εσωτερικό της οικίας μας τον καλύπτουμε με φύλλα γυψοσανίδας.

     

    Για περισσότερες απορίες και διευκρινίσεις η ομάδα της Terzakis Build βρίσκεται στη διάθεσή σας.
    Εξειδικευμένοι τεχνίτες αξιολογούν το χώρο σας και σας προτείνουν λύσεις θερμομόνωσης που ταιριάζουν απόλυτα στην οικία σας.

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×