ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Ζεστό και ασφαλές σπίτι το χειμώνα [Μέρος 1] 

    Αρχική » Ζεστό και ασφαλές σπίτι το χειμώνα [Μέρος 1] 
    ζεστό σπίτι

    Ζεστό και ασφαλές σπίτι το χειμώνα [Μέρος 1] 

    Ετοιμαστείτε από τώρα, ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε επείγουσες καταστάσεις αργότερα.

     

    Πριν καν το καταλάβετε, ο χειμώνας θα κάνει την εμφάνισή του και θα φυσάει σκληρός, παγωμένος αέρας τριγύρω. Και επειδή είναι αρκετά συνηθισμένο οι θερμοκρασίες να πέφτουν απότομα, μέσα σε λίγες ώρες, μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας, για το χειμώνα. Αν και μπορεί να μην σκέφτεστε από τώρα τον κρύο καιρό, το να προετοιμαστείτε για το χειμώνα που έρχεται, μπορεί να σας σώσει από ορισμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο μέλλον.

     

     

    Τι πρέπει να κάνετε, λοιπόν, για να προετοιμάσετε το σπίτι σας (εσωτερικά);

     

     

    >>Ελέγξτε τη μόνωση στο σπίτι σας

    Αναρωτιέστε πόσο σημαντική είναι η μόνωση στο σπίτι; Σκεφτείτε πώς οι ειδικοί συνιστούν να φοράτε θερμικά στρώματα κάτω από το χειμωνιάτικο μπουφάν σας. H ίδια αρχή ισχύει και για το σπίτι σας.

    Είναι πιθανό να έχετε προγραμματίσει τρόπους θέρμανσης του σπιτιού σας, θα πρέπει, όμως, να ελέγξετε ότι ο ζεστός αέρας δεν πρόκειται να διαφύγει. Η σωστή μόνωση είναι εκείνη που διατηρεί τον αέρα στο χώρο και εμποδίζει τη διαφυγή του.

    Όταν επιλέγετε τη σωστή μόνωση, να προσέχετε την «τιμή R» —όσο υψηλότερη είναι η τιμή R της μόνωσης σας, τόσο πιο ενεργειακά αποδοτική θα είναι και η μόνωση.

    Η «τιμή R» μετρά με πόση δυσκολία (αντίσταση) μπορεί να περνάει η θερμότητα διαμέσου ενός υλικού και μετριέται σε τετραγωνικά μέτρα επί βαθμούς Κέλβιν ανά βατ (m² K/W). Ο μαθηματικός τύπος που τον εκφράζει είναι R=d/λ (με d είναι το πάχος του υλικού και λ είναι ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας).

    Για καλύτερη θερμομόνωση θα πρέπει η τιμή R να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

    Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τη μόνωση, αναζητήσετε έναν επαγγελματία που θα σας καθοδηγήσει.

     

    [Διαβάστε επίσης: Θερμομόνωση κατοικίας: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε.]

     

    >>Εντοπίστε τα κενά αέρα και σφραγίστε τα

    Ο ζεστός αέρας μπορεί να διαφύγει από οπουδήποτε. Πριν να φτάσει ο χειμώνας, εξετάστε παράθυρα ή πόρτες, αλλά και τις γύρω περιοχές, για μικρές ρωγμές ή κενά. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποιο κενό, θα πρέπει να σφραγίσετε τα ανοίγματα. Αυτό είναι μία εργασία που μπορείτε να την κάνετε και εσείς πολύ εύκολα, μόνοι σας.

     

    >>Μονώστε τους σωλήνες σας

    Ένας κατεστραμμένος σωλήνας μπορεί να αποδειχθεί εφιάλτης. Μπορεί να εκτοξεύει νερό παντού και να οδηγήσει σε έναν ακριβό λογαριασμό επισκευής. Επειδή δεν είναι όλοι οι σωλήνες μονωμένοι ή εξοπλισμένοι για να χειρίζονται χαμηλές θερμοκρασίες και επειδή το πιθανό σπάσιμο των σωλήνων είναι μια σημαντική ανησυχία κατά τους χειμερινούς μήνες, θα πρέπει να μελετήσετε τους σωλήνες που κινδυνεύουν και να διασφαλίσετε την συντήρησή τους, προσθέτοντας μόνωση γύρω από αυτές.

     

    [Διαβάστε επίσης: Προστατεύουμε το λέβητα αερίου]

     

    >>Στρώστε χαλιά

    Το κατάλληλο χαλί μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σας αισθητικά, αλλά και μπορεί να εξυπηρετήσει και μια άλλη λειτουργία: την ενεργειακή σας απόδοση. Ένα χαλί προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης σε ένα δωμάτιο και παγιδεύει τον κρύο αέρα από κάτω, δημιουργώντας ένα άνετο και ζεστό σημείο ξεκούρασης για τα πόδια σας. Όσο μεγαλύτερο είναι το χαλί, τόσο καλύτερα.

     

    Για περιπτώσεις μόνωσης και προμήθειας υλικών απευθυνθείτε στους επαγγελματίες της Terzakis Build και ακολουθήστε τις συμβουλές μας, για να είστε έτοιμοι για το χειμώνα που μας έρχεται.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×