ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Ζεστό και ασφαλές σπίτι το χειμώνα [Μέρος 2]

    Αρχική » Ζεστό και ασφαλές σπίτι το χειμώνα [Μέρος 2]
    ζεστό σπίτι 2

    Ζεστό και ασφαλές σπίτι το χειμώνα [Μέρος 2]

    Στο προηγούμενο άρθρο αναφέραμε μερικά tips για τους τρόπους που μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας το χειμώνα, κάνοντας εργασίες στο εσωτερικό του σπιτιού.

     

    Τι είναι όμως αυτό που μπορείτε να κάνατε για να προστατέψετε το σπίτι σας και στο εξωτερικό μέρος;

     

    >> Καθαρίστε τις υδρορροές σας

    Είναι σίγουρο πως αυτή η διαδικασία δεν είναι καθόλου διασκεδαστική, αλλά είναι απολύτως απαραίτητη. Πριν ξεκινήσουν οι βροχές και το κρύο του χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές σας είναι καθαρές και δεν έχουν φύλλα, ξύλα, χόρτα και σκουπίδια. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε σε αυτό το έργο, ζητήστε από κάποιον επαγγελματία να το αναλάβει.

     

    >> Κλείστε τις εξωτερικές σας βρύσες

    Ελέγξετε όλες τις εξωτερικές βρύσες, αποστραγγίστε τες και κλείστε τες, εφόσον δεν τις χρησιμοποιείτε. Ο λόγος είναι για να μην παγώσουν και σπάσουν αργότερα οι σωληνώσεις, σε περίπτωση που ο χειμώνας είναι πολύ βαρύς. Έτσι θα διαρκέσουν περισσότερο, αλλά, επίσης, θα παραμείνουν λειτουργικοί.

     

    >> Επενδύστε σε ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα

    Τα σπίτια μπορεί να έχουν πολλά παράθυρα, τα οποία τείνουν να είναι η μεγαλύτερη πηγή διείσδυσης αέρα. Αυτό ισχύει, κυρίως, για τα παλαιότερου τύπου παράθυρα – τα οποία είναι συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο, με ένα μόνο τζάμι. Τα πιο σύγχρονα σπίτια μπορεί είτε να έχουν παλαιότερα μοντέλα παραθύρων, είτε μπορεί να έχουν αστοχία στεγανοποίησης. Η αναβάθμιση σε ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα μπορεί να διατηρήσει τη θερμότητα μέσα κατά τους χειμερινούς μήνες και να κερδίσετε μακροχρόνια σε ενεργειακό κόστος.

     

    [Διαβάστε επίσης: Ποια σημεία του σπιτιού χρειάζονται μόνωση;]

     

    >> Ελέγξτε τη στέγη/ταράτσα σας

    Δεδομένου ότι η οροφή σας προστατεύει τα πάντα από κάτω, φροντίστε να την ελέγξει ένας επαγγελματίας, πριν έρθει ο χειμώνας. Μια πλήρη επιθεώρηση στέγης ή ταράτσας, θα εντοπίσει πιθανά προβλήματα του χώρου, για τα οποία θα πρέπει να κάνετε ενέργειες και εργασίες, ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα μέσα στο χειμώνα.

     

    >> Καλύψτε τη μονάδα φυσικού αερίου.

    Υπάρχουν καλύμματα ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία του λέβητα του φυσικού αερίου. Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι σωληνώσεις ή ο λέβητας κινδυνεύει από τον παγετό, με αποτέλεσμα να χαλάει ακόμη και ολόκληρος ο λέβητας και να αναγκαστείτε να αγοράσετε έκτακτα έναν νέο, προκειμένου να έχετε θέρμανση στο σπίτι σας. Η προστασία του έχει μεγάλη σημασία και γίνεται με πολύ απλό και οικονομικό τρόπο, αυτόν της κάλυψης του με ειδικό κάλυμμα.

     

    [Διαβάστε επίσης: 6 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για την μόνωση]

     

    >> Προμηθευτείτε εργαλεία και υλικά

    Η τελική μας συμβουλή για το χειμώνα αφορά τις προμήθειές σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για τον χειμώνα. Αυτό είναι είτε κάποιο μονωτικό υλικό, είτε ένα φτυάρι για το χιόνι, είτε κάποια τσουγκράνα οροφής ή σάκο με αλάτι για το μπαλκόνι ή τις σκάλες αν πιστεύετε ότι η περιοχή σας καλύπτεται συχνά με χιόνι. Καλό θα ήταν αν τα προμηθευτείτε εγκαίρως, γιατί υπάρχει κίνδυνος να “αδειάσουν τα ράφια” σε περίπτωση βαρυχειμωνιάς, και να μην μπορείτε να βρείτε τα εργαλεία ή τα υλικά που χρειάζεστε.

     

    Για περιπτώσεις μόνωσης και προμήθειας υλικών απευθυνθείτε στους επαγγελματίες της Terzakis Build και ακολουθήστε τις συμβουλές μας, για να είστε έτοιμοι για το χειμώνα που μας έρχεται.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×