ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

6 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για την μόνωση

    Αρχική » 6 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για την μόνωση
    6γεγονότα για τη μόνωση

    6 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για την μόνωση

    Η μόνωση είναι ένα σημαντικό στοιχείο του σπιτιού σας. Ο σωστός τύπος μόνωσης μπορεί να βοηθήσει πολύ στην άνεσή σας, αλλά και να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα γύρω από τη μόνωση που μπορεί να μη τα γνωρίζατε. Πάμε να δούμε μερικά:

     

    1. Έχει μεγάλη ιστορία

    Όπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνωση χιλιάδες χρόνια πριν. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν λάσπη για να χτίσουν τα σπίτια τους, καθώς η λάσπη έχει ιδιότητες ψύξης. Οι Βίκινγκς έχτιζαν τα σπίτια τους από ξύλο, αλλά γέμιζαν τα κενά με λάσπη και άχυρο – όπως και οι Αιγύπτιοι.

    Οι αρχαίοι Έλληνες πήγαν τη μόνωση ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποιούσαν ένα υλικό που ονόμαζαν αμίαντο. Το ονόμασαν έτσι γιατί σημαίνει “άσβεστο” – καθώς ο αμίαντος ήταν ανθεκτικός στις φλόγες. Σήμερα, ωστόσο, ο αμίαντος θεωρείται επικίνδυνος για τα σπίτια και την υγεία μας.

     

    2. Το τέλος του αμίαντου

    Ο αμίαντος απαγορεύτηκε στη βιομηχανία, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η εισπνοή των ινών του προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα. Η μόνωση από αμίαντο απαγορεύεται.

     

    3. Η μόνωση λειτουργεί πάντα

    Μόλις εγκατασταθεί – ανεξάρτητα από τον τύπο – η μόνωση δεν σταματά ποτέ να λειτουργεί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτό συμβαίνει μόνο εάν η μόνωση δεν καταστραφεί. Σε ιδανικές συνθήκες, οι οποίες δεν υπάρχουν στις περισσότερες των περιπτώσεων, η μόνωση στο σπίτι δεν θα χρειαζόταν ποτέ συντήρηση ή αντικατάσταση. Ωστόσο, επειδή οι συνθήκες ποτέ δεν είναι ιδανικές, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη για μία πιθανή αλλαγή της.

     

    [Διαβάστε επίσης: Άνοιξη και μόνωση σπιτιού.]

     

    4. Η μόνωση επιβραδύνει τη μεταφορά θερμότητας

    Μερικοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά η μόνωση στην πραγματικότητα επιβραδύνει τη μεταφορά θερμότητας. Έτσι, εάν κάνει ζέστη έξω, η μόνωση θα λειτουργήσει για να κρατήσει αυτή τη θερμότητα έξω, όσο το κλιματιστικό δροσίζει το εσωτερικό του σπιτιού σας.

    Όταν κάνει κρύο έξω και έχετε τη θέρμανση σε λειτουργία, η μόνωση θα επιβραδύνει όσο μπορεί τη θερμότητα από το να φύγει από το σπίτι σας (και όχι να κρατά έξω τον κρύο αέρα από το εξωτερικό). Αυτό συμβαίνει επειδή η μόνωση είναι θερμικό προϊόν και αφορά τη μεταφορά θερμότητας και όχι με τη μεταφορά αέρα γενικά.

     

    5. Δεν είναι μόνο ενεργειακά αποδοτική

    Η μόνωση είναι πολύ οικονομική. Σκεφτείτε το εξής: όλη η ενέργεια που τελικά εξοικονομείτε λόγω της μόνωσης σημαίνει λιγότερους λογαριασμούς αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που θα πρέπει να πληρώσετε, αφού χρησιμοποιείτε λιγότερη θέρμανση και ψύξη γενικά. Αυτό οφείλεται στο ότι η μόνωση έχει βελτιώσει το συνολικό επίπεδο διαβίωσης μέσα στο σπίτι σας – ελαχιστοποιώντας την ενέργεια των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης που θα χρησιμοποιήσετε.

     

    6. Υπάρχουν δομικά υλικά που μερικές φορές παρέχουν επαρκή μόνωση

    Αν και σπάνιο, είναι πιθανό ορισμένα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ενός σπιτιού να παρέχουν επαρκή τιμή R για ένα σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει υλικά όπως ογκόλιθους διογκωμένης πολυστερίνης, μπάλες άχυρου και φύλλα εξηλασμένης πολυστερίνης. Αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός σπιτιού και στη συνέχεια να απαιτούν πολύ λίγη περαιτέρω μόνωση ή, και καθόλου. Φροντίστε, ωστόσο, να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία της μόνωσης, αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας έχει τις καλύτερες θερμικές ιδιότητες που μπορεί να έχει.

     

    [Διαβάστε επίσης: Αναβάθμιση κλιματιστικού ή ενίσχυση της μόνωσης;]

     

    Στην Terzakis Build θα βρείτε εξειδικευμένους τεχνίτες μόνωσης που θα σας βοηθήσουν με όποιες απορίες έχετε σχετικά με τη μόνωση ή τη θερμική απόδοση του σπιτιού σας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×