Ο ανάδοχος (τεχνική εταιρεία) και μηχανικός του νέου κτιρίου που κατασκευάστηκε στην περιοχή της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη, μας ανέθεσε την μόνωση του δώματος, σύμφωνα με τα νέα εθνικά πρότυπα που χρειάζεται να πληρούν τα νέα κτίρια στην Νότια Ευρώπη όπως και στην χώρα μας αντίστοιχα.
Εφαρμόσαμε ένα σύστημα μόνωσης ονομαζόμενο « συμβατικό δώμα», υπάρχει σαν σύστημα αρκετά χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα, οπότε είναι δοκιμασμένο και σε αντοχή και σε διάρκεια. Το προτιμούμε κυρίως σε νότιες περιοχές λόγω των δωμάτων που επικρατούν αντί της στέγης.
Τι κάναμε:
-Καθαρισμός της επιφάνειας του δώματος από σαθρά υλικά.
-Αστάρωμα της επιφάνειας με γαλάκτωμα Revinex
-Τοποθέτηση εξηλασμένης πολυστερίνης XPS Fibran 300L πάχους 10cm.
-Ρίψη τσιμεντοκονίας με ίνες πολυπροπυλενίου Eurofiber και ρητίνη Revinex με σκοπό την δημιουργία κλίσεων 1%.
-Αστάρωμα της επιφάνειας του δώματος με ασφαλτικό βερνίκι Eshalac 50S.
-Ενίσχυση των υδρορροών του δώματος με λαστιχομαστίχη και διπλή ασφαλτική μεμβράνη.
-Επικόλληση 1ης στρώσης πλαστομερούς ασφαλτικής μεμβράνης Eshaduro (-5oC), βάρους 3,0kg/m2με επένδυση φιλμ πολυαιθυλενίουσε όλη την επιφάνεια του δώματος.
-Επικόλληση 2ης στρώσης ελαστομερούς ασφαλτικής μεμβράνης Eshaelastan ( -15°C), βάρους 4,5kg/m2, με επένδυση γκρι ορυκτής ψηφίδας σε όλη την επιφάνεια του δώματος. Οι μεμβράνες αλληλεπικαλύπτονται κατά μήκος 10 cm και κατά πλάτος 15 cm.
-Oι αρμοί που δημιουργούνται με την τοποθέτηση της μεμβράνης στο δώμα, θα συγκολληθούν μεταξύ τους με φλόγιστρο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ενιαία και συνεχής επιφάνεια.
-Τοποθέτηση πλαστικών εξαεριστήρων ανά 35m2 για την αποφυγή συμπύκνωσης υδρατμών μεταξύ πλάκας σκυροδέματος και τσιμεντοκονίας.
-Τοποθέτηση φυλλοσυλλέκτη στις υδρορροές.