ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

4 μύθοι γύρω από τη μόνωση!

    Αρχική » 4 μύθοι γύρω από τη μόνωση!
    211203 myths monosi

    4 μύθοι γύρω από τη μόνωση!

    Τα fake news και οι λάθος πληροφορίες είναι το φαινόμενο της εποχής στο διαδίκτυο! Έτσι, μπορεί να βρείτε λανθασμένες πληροφορίες και για την μόνωση, σε διάφορους ιστότοπους. Στην Τerzakis Build σκεφτήκαμε να αφιερώσουμε το σημερινό άρθρο στους “μύθους” που αναπτύσσονται γύρω από το ζήτημα της “μόνωσης” του σπιτιού σας.

     

    Περισσότερη μόνωση = Καλύτερη μόνωση

     

    Συχνά ακούμε τους ιδιοκτήτες να απαιτούν “περισσότερη” μόνωση στους τοίχους, το υπόγειο, τη σοφίτα ή το ταβάνι τους. Ωστόσο, μία ισορροπημένη προσέγγιση είναι φρόνιμο να γίνει σε αυτή την περίπτωση. Το σπίτι και ο χώρος που πρέπει να γίνει η μόνωση απαιτεί μελέτη και η πρόταση, που μόνο ένας τεχνίτης μόνωσης μπορεί να δώσει, είθισται να είναι και η σωστή. Το υλικό της μόνωσης, το κλίμα στο οποίο ζείτε είναι μερικοί από τους παράγοντες για το “πόση” μόνωση τελικά πρέπει να έχει το σπίτι σας ώστε να διατηρεί την ισορροπία της ζέστης τους χειμωνιάτικους μήνες και της δροσιάς τους καλοκαιρινούς.

     

     

    Είναι εύκολο να κάνετε μόνοι σας τη μόνωση του σπιτιού σας

    Ίσως έχετε ακούσει ότι είναι εύκολο να τοποθετήσετε εσείς οι ίδιοι τη μόνωση στο σπίτι σας. Μπορεί να φαίνεται ως μία οικονομική λύση, αλλά σε βάθος χρόνου σίγουρα δεν είναι, και πρέπει να το σκεφτείτε καλά πριν αποφασίσετε να ασχοληθείτε μόνοι σας με τη μόνωση του σπιτιού σας. Οι επαγγελματίες είναι αυτοί που ξέρουν τον τρόπο για να έχετε ασφάλεια στην εγκατάσταση της μόνωσης, καθώς εξειδικεύονται στην τοποθέτησή της και στην αποφυγή ακατάλληλου εξοπλισμού και επικίνδυνων χημικών ενώσεων. Έχουν τις γνώσεις για μία άρτια εγκατάσταση, γιατί αν η εγκατάσταση δεν γίνει σωστά τότε δεν θα μπορεί η μόνωση να αποδώσει όπως πρέπει.

     

     

    Η μόνωση αφορά μόνο το χειμώνα

     

    Τη μόνωση πολλοί την έχουν συνδέσει μόνο με το να διατηρεί το σπίτι ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όμως, η ίδια λογική ισχύει και για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Δεν πρέπει να θεωρείται ως αποκλειστική λύση το κλιματιστικό, ώστε να είστε άνετοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η μόνωση μπορεί να επιβραδύνει τη μεταφορά θερμότητας μεταξύ των δωματίων, διατηρώντας τους χώρους του σπιτιού πιο δροσερούς για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

     

     

    [Διαβάστε επίσης: Μειώνουμε τα έξοδα της θέρμανσης! ]

     

     

    Η μόνωση προσφέρει ΜΟΝΟ εξοικονόμηση ενέργειας.

     

    Πολύ σωστά θεωρείται ότι η μόνωση εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα για τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης, αλλά μπορεί να προσφέρει και πολλά περισσότερα. Η μόνωση, λοιπόν, αποτελεί ένα εξαιρετικό σύστημα ηχομόνωσης για την αποφυγή τυχόν εξωτερικών θορύβων. Το σπίτι παραμένει ήσυχο και άνετο. Επίσης, ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα της μόνωσης που τοποθετείται, μπορείτε να αποτρέψετε τυχόν υπερβολική συγκέντρωση υγρασίας στο σπίτι σας, αποτρέποντας την ανάπτυξη μούχλας.

     

     

    Αυτή λίστα της κατάρρευσης των μύθων για τη μόνωση ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσει να γίνεται πιο ενημερωμένοι γύρω από τα ζητήματα της μόνωσης. Μπορείτε πάντα να επικοινωνήστε με την Terzakis Build για περισσότερες και αξιόπιστες πληροφορίες.

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×