ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

5+1 συμβουλές για την ανακαίνιση σπιτιού

    Αρχική » 5+1 συμβουλές για την ανακαίνιση σπιτιού
    220211 anakainisi

    5+1 συμβουλές για την ανακαίνιση σπιτιού

    Σκέφτεστε να ανακαινίσετε το σπίτι σας; O σκοπός σας είναι να το διαμορφώσετε με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνει το “σπίτι των ονείρων” σας και αυτό μπορεί να φαίνεται ως μια αγχωτική διαδικασία. Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει μία σχετική ταλαιπωρία κατά την διάρκεια της ανακαίνισης, αν όμως ακολουθήστε τις συμβουλές μας θα δείτε πως η διαδικασία μπορεί να κυλήσει αρκετά ομαλά.

     

    1) Καταγραφή του πλάνου σας

    Καθορίστε ακριβώς τι πρόκειται να χρειαστείτε. Αναζητήστε και καταγράψτε τα υλικά και δείτε ποια μπορείτε να παραγγείλετε, τι χρόνους παράδοσης έχουν και διαμορφώστε το πλάνο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα προλάβετε τυχόν καθυστερήσεις, αλλά και θα μείνετε εντός προϋπολογισμού, αφού δεν θα αγοράσετε κάτι περιττό ή θα έχετε χρόνο να βρείτε καλύτερη τιμή σε αυτά που χρειάζεστε.

     

    2) Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας

    Ο καθορισμός του προϋπολογισμού και η τήρησή του αποτελεί κρίσιμη πτυχή σε κάθε ανακαίνιση. Κατά την επεξεργασία του προϋπολογισμού, λάβετε υπόψη πρώτα τις πιο ακριβές ενέργειες και στη συνέχεια μπορείτε να ασχοληθείτε με τις πιο οικονομικές. Θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας πως ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ρεαλιστικός ως προς ποιο είναι το ποσό που μπορείτε να επενδύσετε.

     

     

    [Διαβάστε επίσης: Ανανέωση της εξοχικής κατοικίας ]

     

    3) Αυξήστε το ποσό που ορίσατε ως προϋπολογισμό

    Το ιδανικό είναι να μην χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα από όσα υπολογίζετε εξ αρχής. Ωστόσο, επειδή μπορεί μία ενέργεια να αυξήσει τον προϋπολογισμό σας, ορίστε ένα 15-20% επιπλέον στο αρχικό ποσό που υπολογίσατε και χρησιμοποιήστε το ως “μαξιλαράκι” τιμών για έκτακτα έξοδα.

     

     

    4) Βρείτε τους σωστούς επαγγελματίες

    Η εύρεση του καλύτερου επαγγελματία για την ανακαίνιση του σπιτιού σας αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο στην όλη διαδικασία. Έτσι, οι ειδικοί της Τerzakis Build συνιστούν, στην αναζήτησή σας, να προσέξετε τα εξής:

    • Μιλήστε με περιβάλλον σας και ρωτήστε ποιος επαγγελματίας ανέλαβε τους ίδιους και αν το έργο ολοκληρώθηκε ομαλά ή υπήρξαν δυσκολίες μαζί του.
    • Ξεχωρίστε επαγγελματίες με πολλά χρόνια στο χώρο για να νιώσετε την σιγουριά της εμπειρίας τους.
    • Ζητήστε από τους επαγγελματίες να σας δείξουν αντίστοιχα έργα που έχουν αναλάβει στο παρελθόν.
    • Παρατηρήστε τι είδους υλικά χρησιμοποιούν στην υλοποίηση του project και ερευνήστε ή ρωτήστε για την ποιότητά τους.

     

    5) Πετάξτε άχρηστα αντικείμενα

    Η ανακαίνιση είναι μια καλή αφορμή για ξεκαθάρισμα των αντικειμένων σε ένα σπίτι. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με πόσες σακούλες με άχρηστα πράγματα μπορεί να μαζέψει ένα σπίτι. Να μην αμελήσετε βέβαια να προβείτε στην αντίστοιχη ανακύκλωση των αντικειμένων.

     

     

    6) Προστατέψτε τα αντικείμενα αξίας

    Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης μπορεί να προκληθούν ζημίες ή φθορές αν δεν υπάρχουν προσεκτικές ενέργειες. Συνεπώς, θα πρέπει να προνοήσετε από την αρχή και να προστατέψετε πχ ένα συγκεκριμένο πάτωμα και να το καλύψετε ή τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές που θα παραμείνουν στο χώρο. Επίσης, πολύτιμα αντικείμενα όπως κοσμήματα ή άλλα είδη μεγάλης αξίας καλό θα ήταν να τα μεταφέρετε σε ασφαλέστερο περιβάλλον.

     

     

    [Διαβάστε επίσης: Αγοράζετε σπίτι; 5 ερωτήσεις σχετικά με την μόνωση, που πρέπει να κάνετε ]

     

     

    Η ανακαίνιση μπορεί όντως να σας δημιουργεί άγχος, αλλά επιλέγοντας τους σωστούς επαγγελματίες δεν θα πρέπει να ανησυχείτε. Η διαδικασία μπορεί να γίνει μεθοδικά, εύκολα και με πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια.

     

    Στην Terzakis Build θα βρείτε υλικά άριστης ποιότητας για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, αλλά και εργασίες για τη μόνωση του σπιτιού, η οποία είναι φρόνιμο να την συμπεριλάβετε στο νέο σας σπίτι!

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×