ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

6+1 tips για την ανανέωση του γραφείου σας

    Αρχική » 6+1 tips για την ανανέωση του γραφείου σας
    anakainisi tou grafeiou

    6+1 tips για την ανανέωση του γραφείου σας

    Ήρθε η ώρα να κάνετε ανακαίνιση στον επαγγελματικό σας χώρο; Πώς θα ξεκινήσετε; Το στυλ, η οικονομική δυνατότητα, ο διαθέσιμος χρόνος και οι οι προτιμήσεις διαφέρουν από επαγγελματία σε επαγγελματία. Ίσως μπορείτε να σηκώσετε το οικονομικό βάρος ενός ολοκαίνουριου επαγγελματικού χώρου. Ίσως πάλι, προτιμάτε να κάνετε μία ανακαίνιση στον ήδη υπάρχοντα χώρο σας, ώστε να τον συντηρήσετε ή να του δώσετε ένα ξεχωριστό στυλ που θα διαφέρει από τα συνηθισμένα. Ό,τι όμως κι αν έχετε κατά νου για την ανανέωση του επαγγελματικού σας χώρου, θα πρέπει πρώτα να προετοιμαστείτε κατάλληλα!

     

    Στο παρακάτω άρθρο, θα βρείτε 6+1 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε σωστά την ανακαίνιση του χώρου σας, αποφεύγοντας χρονοβόρα, κοστοβόρα και ψυχοφθόρα λάθη. Είστε έτοιμοι;

     

    1. Επιλέξτε το στυλ σας

    Προτού σηκώσετε την πρώτη βαριοπούλα, προτού προσλάβετε τον πρώτο τεχνίτη ή ανοίξετε το πρώτο κουτί μπογιάς, πρέπει να έχετε αποκρυσταλλώσει άποψη σχετικά με το στυλ που θέλετε να ακολουθήσετε. Θα μείνετε πιστοί στο ήδη υπάρχον στυλ του επαγγελματικού σας χώρου και του κτιρίου στο οποίο εδρεύετε;
    Τα γούστα σας είναι μοντέρνα ή κλασικά; Ποιο στυλ θα αντιπροσωπεύσει καλύτερα την επιχείρησή σας;
    Εάν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε την ανακαίνισή σας, χωρίς να έχετε ξεκάθαρο όραμα για το στυλ σας, θα δυσκολευτείτε να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τη διάταξη, τα έπιπλα, τα φωτιστικά κ.ο.κ. Ακόμη χειρότερα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετανιώσετε για κάποιες από τις ενέργειές σας, και να χρειαστεί να κάνετε πράγματα από την αρχή, καθώς θα συνειδητοποιήσετε εκ των υστέρων τις πραγματικές σας προτιμήσεις.

     

    2. Προετοιμαστείτε για παν ενδεχόμενο

    Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ανακαίνιση, ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να υπολογίσετε στον προϋπολογισμό σας ένα τουλάχιστον 10% περισσότερο από ό,τι περιμένετε να ξοδέψετε, σε περίπτωση που εμφανιστούν απρόβλεπτα και έκτακτα έξοδα. Μία καλή προετοιμασία μπορεί να αποκαλύψει τα περισσότερα πιθανά προβλήματα, αλλά υπάρχουν εμπόδια που μπορεί να μην ανακαλύψετε μέχρι να ξεκινήσετε την ανακαίνιση! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε παλαιότερα κτίρια με ανακαινίσεις που έγιναν πριν πολλά έτη.
    Γνωρίζετε πότε χτίστηκε το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το γραφείο σας; Μαθαίνοντας πότε κατασκευάστηκε για πρώτη φορά ή πότε ολοκληρώθηκαν οι προηγούμενες ανακαινίσεις, θα λάβετε γνώση για το αν υπάρχουν προβληματικά οικοδομικά υλικά, όπως είναι ο αμίαντος ή η βαφή μολύβδου ή άλλες παρελθούσες οικοδομικές εργασίες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανακαίνισή σας.

     

    3. Οργανώστε την προσωρινή λειτουργία της επιχείρησή σας

    Το κτήριο σας μπορεί να έχει την τέλεια χωροταξία ή τοποθεσία, αλλά η μετατροπή του σε ένα ασφαλές, λειτουργικό γραφείο, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από όσο θα προτιμούσατε.
    Εάν η επιχείρησή σας πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, σκεφτείτε ένα προσωρινό γραφείο ή χώρο, για να μη μείνετε εκτεθειμένοι απέναντι στους πελάτες σας.

     

     

    6+1 tips για την ανανέωση του γραφείου σας

     

     

    4. Αξιοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητες του χώρου σας

    Πριν ξοδέψετε χιλιάδες ευρώ σε εργασίες ανακαίνισης, ρίξτε μια καλή ματιά στα χαρακτηριστικά του κτιρίου σας και ανακαλύψτε ποια μειονεκτήματα μπορούν να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα. Σκεφτείτε μήπως μπορείτε να διακοσμήσετε τα προβληματικά σημεία του χώρου σας, αντί να προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε ή να τα καλύψετε. Επισκευάστε αντί να αντικαταστήσετε, όπου μπορείτε. Μετατρέψτε τους εκτεθειμένους αγωγούς και άλλα αντιαισθητικά μέρη του χώρου σας σε διακοσμητικά στοιχεία, όπου αυτό είναι εφικτό.
    Ωστόσο, μην φοβάστε να κάνετε κάποιες έξυπνες επενδύσεις, εκεί που χρειάζεται. Για παράδειγμα, εάν το μπάνιο σας είναι εντελώς κατεστραμμένο, μπορεί να αξίζει τον κόπο να το ανακαινίσετε ολοσχερώς, ώστε να βελτιωθεί η αισθητική του.
    Αυτό που μπορεί αρχικά να φαίνεται ως εμπόδιο ή μειονέκτημα, μπορεί τελικά να μετατραπεί στο πιο χαρακτηριστικό και καλαίσθητο στοιχείο του χώρου σας!

     

    5. Ερευνήστε καλύτερα τη μόνωση του χώρου

    Σε μία ανακαίνιση δεν θα πρέπει να ασχολείστε μόνο με το τι φαίνεται, αλλά και με όσα δεν φαίνονται. Ελέγξτε αν η μόνωση του χώρου σας είναι κατάλληλη, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα και ενέργεια, τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα. Πλέον, μπορείτε να ελέγξετε το χώρο σας με τη μέθοδο της θερμογραφίας. [Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες!]

     

    6. Ανακυκλώστε ό,τι μπορείτε

    Καθώς αφαιρείτε παλιά υλικά, σκεφτείτε μήπως μπορούν να ανακυκλωθούν. Αναζητήστε τις τοπικές επιχειρήσεις ανακύκλωσης και μάθετε τι μπορούν να πληρώσουν για χαλκοσωλήνες και άλλα μεταλλικά απόβλητα. Ανακυκλώνοντας ό,τι δεν χρειάζεστε ή ό,τι δε θέλετε, μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον μετρητά για να τα διαθέσετε στην ανακαίνισή σας.

     

    7. Μάθετε από τους άλλους

    Με πλήθος γνώσεων, έμπνευσης και εμπειριών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, δε χρειάζεται σχεδιάσετε μόνοι σας την ανακαίνιση του χώρου σας. Δεν χρειάζεται να επανεφεύρετε τον τροχό ή να κάνετε λάθη που τα κάνουν οι αρχάριοι και οι άπειροι. Συμβουλευτείτε ιστότοπους με αντικείμενο τη διακόσμηση για να πάρετε ιδέες σχετικά με τον σχεδιασμό του χώρου σας και τις καινοτόμες τεχνολογίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι επαγγελματικοί ιστότοποι είναι γεμάτοι με αξιόπιστες οδηγίες και συμβουλές, ενώ τα διαθέσιμα προσωπικά ιστολόγια (blogs) μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε από τις ατυχείς εμπειρίες των άλλων κατά την ανακαίνιση.

    Λάβετε υπόψη τις παραπάνω συμβουλές για να σχεδιάσετε εξαρχής σωστά την ανακαίνιση του επαγγελματικού σας χώρου. Πριν, ωστόσο, ξεκινήσετε την υλοποίηση των αλλαγών, συμβουλευτείτε και το άρθρο μας “Ανακαίνιση γραφείου: Συμβουλές!

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×