ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Πώς να αδιαβροχοποιήσω την πέτρινη επένδυση του σπιτιού μου

    Αρχική » Πώς να αδιαβροχοποιήσω την πέτρινη επένδυση του σπιτιού μου
    TERZAKIS BLOGPOSTS 2204b cover

    Πώς να αδιαβροχοποιήσω την πέτρινη επένδυση του σπιτιού μου

    Σε προηγούμενο άρθρο μας είδαμε ποια είναι η σημασία και η αναγκαιότητα της αδιαβροχοποίησης της πέτρινης επένδυσης των εξωτερικών, αλλά και των εσωτερικών επιφανειών του σπιτιού μας. Παρακάτω, θα δούμε πώς μπορούμε να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε την πέτρινη επένδυσή μας, ώστε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα!

    Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι τα εξής:

     

     

    1. Καθαρίστε σε βάθος την πέτρα

     

    Η προετοιμασία της πέτρας σας για την αδιαβροχοποίηση είναι σχετικά εύκολη. Πριν αδιαβροχοποιηθεί η πέτρα σας, όμως, θα πρέπει να καθαριστεί πρώτα. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα ειδικό καθαριστικό, όπως είναι το Καθαριστικό Πέτρας D7 της Durostick, το οποίο το αφήσουμε να δράσει για 3-5 λεπτά, και στη συνέχεια, ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Κατά την εφαρμογή του καθαριστικού, καλό είναι να χρησιμοποιούνται προστατευτικά γυαλιά και πλαστικών γαντιών. Εάν η εργασία γίνει εσωτερικά στο σπίτι, ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα προς αποφυγή συσσώρευσης ατμών. Σε εξωτερικούς χώρους φροντίζουμε να μην έρθει σε επαφή το προϊόν με φυτά, διότι υπάρχει ο κίνδυνος καταστροφής τους.

    Ο καθαρισμός της επιφάνειάς σας πριν από την εφαρμογή του αδιαβροχοποιητικού θα εξασφαλίσει μια πιο ομοιόμορφη εφαρμογή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τυχόν ανεπιθύμητους λεκέδες, διότι μόλις αδιαβροχοποιηθεί η επιφάνειά σας, οι λεκέδες θα εγκλωβιστούν – πράγμα που, φυσικά, θέλετε να αποφύγετε. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η πέτρα έχει στεγνώσει εντελώς πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

     

     

    2. Δοκιμάστε το προϊόν σε μια μικρή περιοχή

     

    Πάντα να δοκιμάζετε το προϊόν σας σε μια μικρή περιοχή της επιφάνειας που θέλετε να αδιαβροχοποιήσετε, πριν προχωρήσετε σε ολόκληρη την επιφάνεια. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι το αδιαβροχοποιητικό είναι συμβατό με την πέτρα. Εάν το αδιαβροχοποιητικό σας αφήνει θολό υπόλειμμα ή προκαλεί αποχρωματισμό, χρησιμοποιήστε διαφορετικό προϊόν.

     

     

    3. Εφαρμόστε το αδιαβροχοποιητικό με ένα μαλακό πανί

     

    Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες εφαρμογής του κατασκευαστή. Οι κατασκευαστές ενδέχεται να απαιτούν συγκεκριμένες τεχνικές ή ποσότητες του προϊόντος, ανάλογα με το αν η πέτρα είναι γυαλισμένη, λειασμένη ή ανάγλυφη. Προστατέψτε τις οποιεσδήποτε επιφάνειες στις οποίες δεν θέλετε αδιαβροχοποιητικό (π.χ. βρύσες, νεροχύτες, κουπαστές ή τοίχους). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστική μεμβράνη για να καλύψετε τα σημεία στα οποία δε θέλετε να εφαρμόσετε το αδιαβροχοποιητικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το χρόνο που χρειάζεται το προϊόν για να στεγνώσει.

     

     

     

     

    Διαβάστε επίσης: Μούχλα στους τοίχους και το ταβάνι! Πώς μπορώ να απαλλαγώ;

     

    4. Αφαιρέστε το αδιαβροχοποιητικό

     

    Η πέτρα θα απορροφήσει μέρος του αδιαβροχοποιητικού, ωστόσο, συνήθως μένει λίγο περίσσευμα στην επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών και απορροφήστε την περίσσεια.

     

     

    5. Εφαρμόστε πρόσθετες στρώσεις (ανάλογα με τις ανάγκες)

     

    Η εφαρμογή πρόσθετων στρώσεων είναι πολλές φορές απαραίτητη. Συνήθως συνιστάται για να έχετε την καλύτερη δυνατή κάλυψη. Όσο πιο πορώδης είναι η πέτρα, τόσο πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθεί πρόσθετο αδιαβροχοποιητικό για να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα! Ένας γενικός κανόνας είναι να περιμένετε 15-30 λεπτά μεταξύ των στρώσεων.

     

     

    *Προτεινόμενα προϊόντα για αδιαβροχοποίηση πέτρινης επιφάνειας:
    ΜΑΤ POLYDOX HYDRO της VECHRO PAINTS
    Nano Proof Ceramic DS270 της Durostick

     

    Προστατεύστε τις πέτρινες επιφάνειές σας για να διατηρήσετε την ομορφιά και τη λάμψη τους για πολλά πολλά χρόνια! Αν δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο και τα προϊόντα που θα πρέπει να εφαρμόσετε ανάλογα με το υλικό σας, το έμπειρο προσωπικό της TerzakisBuild είναι στη διάθεσή σας για να λύσει κάθε σας απορία!

     

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×