ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Διαλέγοντας το κατάλληλο πινέλο βαφής

    Αρχική » Διαλέγοντας το κατάλληλο πινέλο βαφής
    TERZAKIS WORDPRESS 2206

    Διαλέγοντας το κατάλληλο πινέλο βαφής

    Η επιλογή του σωστού πινέλου είναι μεγάλη υπόθεση! Μπορεί να μη το φαντάζεστε, αλλά η χρήση του ενδεδειγμένου πινέλου είναι καθοριστική για να πετύχετε τελικά το φινίρισμα που θέλετε. Αν επιθυμείτε να έχετε ένα εξαιρετικό φινίρισμα, τότε υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Να εφαρμόσετε την κατάλληλη τεχνική, και να επιλέξετε εύστοχα το χρώμα και το πινέλο βαφής. Δεν μπορείτε να έχετε μια πραγματικά σπουδαία δουλειά βαφής χωρίς και τα τρία.

    Όσον αφορά την επιλογή του σωστού πινέλου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε, όπως το μέγεθος, αν έχει επίπεδη άκρη ή γωνιακή/στρογγυλεμένη, το υλικό από το οποίο αποτελείται, και, φυσικά, η ποιότητά του.

    Παρακάτω θα δούμε 5 βασικά κριτήρια για την επιλογή του ιδανικού, για κάθε περίπτωση, πινέλου βαφής.

     

    1. Επιλέξτε πινέλα υψηλής ποιότητας

     

    Τα πινέλα υψηλής ποιότητας:

    – Συγκρατούν περισσότερο χρώμα
    – Απλώνουν το χρώμα πιο ομοιόμορφα
    – Διατηρούν το σχήμα τους περισσότερο
    – Δεν χάνουν τρίχες
    – Διαρκούν πολύ περισσότερο

    Για να βάψετε, χρησιμοποιήστε πινέλα υψηλής ποιότητας, τα οποία θα διατηρηθούν για δεκαετίες, εφόσον τα φροντίσετε σωστά, και πινέλα μιας χρήσης για εργασίες, όπως είναι πχ. το φρεσκάρισμα του ασταριού.

     

    2. Διαφορετικά πινέλα για διαφορετικού είδους βαφές

     

    Το είδος της βαφής/χρώματος με το οποίο σκοπεύετε να βάψετε, θα καθορίσει το είδος του πινέλου που χρειάζεστε, επειδή τα πινέλα με φυσική τρίχα και αυτά με συνθετική τρίχα συγκρατούν και απλώνουν το χρώμα με διαφορετικό τρόπο. Τα πινέλα με φυσική τρίχα σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν καλύτερα με χρώματα με βάση το λάδι. Τα πινέλα με συνθετική τρίχα είναι για χρώματα με βάση το νερό.

     

    3. Πινέλα με επίπεδο ή στρογγυλεμένο/γωνιακό τελείωμα

     

    Τα πινέλα με στρογγυλεμένη ή γωνιακή άκρη (τα λεγόμενα “Sash” πινέλα) είναι σχεδιασμένα να βάφουν με ακρίβεια σε ευθείες γραμμές ή σε στενές γωνίες, χωρίς να αφήνουν ανεπιθύμητα αποτυπώματα.

    Τα πινέλα με επίπεδη άκρη είναι σχεδιασμένα να βάφουν σε μεγάλες, επίπεδες επιφάνειες. Θα καλύψετε περισσότερη επιφάνεια με ένα επίπεδο πινέλο. Ωστόσο, σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε ρολά για να βάψουμε μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, οπότε ένα μεγάλο επίπεδο πινέλο δεν είναι τόσο χρήσιμο όσο ήταν πριν την εφεύρεση του ρολού. Σε γενικές γραμμές σήμερα, ένα γωνιακό πινέλο θα είναι το πιο χρήσιμο πινέλο που θα έχετε στην εργαλειοθήκη σας.

     

     

    Δείτε ακόμη: “Βάψιμο δωματίου: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!” 

     

    4. Το μέγεθος έχει σημασία

     

    Ένα μικρότερο πινέλο θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο στο βάψιμο, αλλά πιο αργή παραγωγή, γι’ αυτό, αν θέλετε να βάψετε σε μεγάλη επιφάνεια, βρείτε ένα πινέλο που θα καλύπτει την επιφάνειά σας με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις. Όσο μεγαλύτερο είναι το πινέλο, τόσο λιγότερο συχνά πρέπει να βουτάτε στο χρώμα το πινέλο σας, οπότε εξοικονομείτε χρόνο και κινήσεις. Οι λιγότερες κινήσεις κάνουν το φινίρισμα καλύτερο και ομαλότερο και σας επιτρέπουν να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια με ένα ομοιόμορφο πέρασμα.

     

    5. Σκληρό ή μαλακό;

     

    Τελευταίο κριτήριο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό από τα προηγούμενα, είναι η σκληρότητα της τρίχας του πινέλου. Τα πινέλα με σκληρή τρίχα διευκολύνουν το βάψιμο σε ευθεία γραμμή. Κρατούν το σχήμα τους και βάφουν με ακρίβεια, σε αντίθεση με τα πινέλα με μαλακή τρίχα. Από την άλλη πλευρά, τα μαλακά πινέλα δίνουν ένα εξαιρετικά λείο φινίρισμα, επειδή δεν αφήνουν τόσες πινελιές, όσο τα σκληρά.

     

    Αν έχετε αμφιβολίες για τον ποιο τύπου πινέλο να επιλέξετε για την εργασία βαφής που πρέπει να διεκπεραιώσετε, οι έμπειροι επαγγελματίες της Terzakis Build είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή με το μικρότερο δυνατό κόστος.

     

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×