ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Μόνωση σε παλιό σπίτι: Τι κερδίζουμε και τι πρέπει να προσέξουμε!

    Αρχική » Μόνωση σε παλιό σπίτι: Τι κερδίζουμε και τι πρέπει να προσέξουμε!
    Terzakis 1200 565

    Μόνωση σε παλιό σπίτι: Τι κερδίζουμε και τι πρέπει να προσέξουμε!

    Τα σπίτια στα περισσότερα κτίρια τα οποία χτίστηκαν τον προηγούμενο αιώνα συνήθως δεν έχουν κανενός είδους θερμομόνωση. Σήμερα, όλοι αναγνωρίζουμε τα πολλά οφέλη της θερμομόνωσης. Πολλοί, μάλιστα, θέλουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους είτε για να κατασταθούν λιγότερα ενεργοβόρα κατά την κατοίκησή τους, είτε για να αυξηθεί η αγοραστική τους αξία. Ωστόσο, η τοποθέτηση μόνωσης σε ένα σπίτι το οποίο δεν έχει εξαρχής σχεδιαστεί ώστε να φέρει τη μόνωση αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

    Σε αυτό το άρθρο θα επιδιώξουμε να φωτίσουμε κάποια θέματα τα οποία εγείρονται σχετικά με τη μόνωση ενός παλαιού σπιτιού και τα οποία θα πρέπει να έχει υπόψη ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου κτίσματος που θέλει να προχωρήσει στη μόνωσή του.

     

    Γιατί να μονώσω το παλιό μου σπίτι;

     

    Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να μονώσει το παλιό του σπίτι. Με την προϋπόθεση ότι η μόνωση θα γίνει σωστά, τα οφέλη της είναι πολλά και ποικίλα, όπως:

    -Βελτιώνεται η ενεργειακή απόδοση του ακινήτου.

    -Μειώνονται οι ανάγκες σε θέρμανση, οπότε και τα αντίστοιχα κόστη.

    -Επιτρέπει στο κτίσμα να διατηρήσει τη θερμότητά του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    -Η θερμοκρασία εντός του σπιτιού θα είναι πιο άνετη για τους κατοίκους του.

    -Βελτιώνεται η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού και κατ’ επέκταση, η αγοραστική του αξία.

    -Μειώνεται η πιθανότητα συγκέντρωσης υγρασίας στους τοίχους και τις οροφές και, επομένως, μειώνονται οι πιθανότητες σχηματισμού μούχλας.

     

    Είναι εύκολη η μόνωση ενός παλιού σπιτιού;

     

    Δυστυχώς δεν υπάρχει άμεση απάντηση σε αυτή την ερώτηση, καθώς εξαρτάται από τον τύπο κατασκευής του σπιτιού σας. Παρακάτω, θα δούμε τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις:

    -Τοίχοι με κοιλότητες – συνήθως μονώνονται εύκολα. Ωστόσο, επειδή αυτού του τύπου οι τοίχοι σχεδιάστηκαν εξ’ αρχής για να «αναπνέουν», αν μονωθούν με τρόπο ακατάλληλο, μπορεί να εγκλωβίσουν την υγρασία κι έτσι να προκληθούν περισσότερα προβλήματα από εκείνα που πάμε να λύσουμε με τη μόνωση του σπιτιού, καθώς μπορεί να εμφανιστεί υγρασία και μούχλα στους τοίχους και στην οροφή του σπιτιού.

    -Συμπαγείς τοίχοι – είναι πιο δύσκολο να μονωθούν και μπορεί να είναι αρκετά ακριβή διαδικασία, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει με μικρότερο προβληματισμό. Υπάρχουν δύο τύποι μόνωσης συμπαγών τοίχων: εσωτερική μόνωση (φθηνότερη επιλογή) και εξωτερική μόνωση (ακριβότερη αλλά με καλύτερες επιδόσεις).

    -Ταράτσα – σχετικά εύκολο να μονωθεί και αρκετά φθηνό να γίνει.

     

     

     

    Δείτε ακόμη: “Μειώνουμε τα έξοδα της θέρμανσης” 

     

    Προσλάβετε έναν επαγγελματία

     

    Τα παλαιότερα σπίτια έχουν πολλά να προσφέρουν. Η μοναδική αρχιτεκτονική, τα ευρύχωρα δωμάτια και η κομψότητα είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που έρχονται στο μυαλό, αλλά τα έργα συντήρησης και αναπαλαίωσης μπορεί να αποδειχθούν δύσκολη υπόθεση. Ένα από αυτά είναι και η απόφαση για την τοποθέτηση ή όχι θερμομόνωσης στο παλιό σας σπίτι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε και πολλά τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναθέσετε την εργασία τοποθέτησης μόνωσης στο παλιό σας σπίτι σε επαγγελματίες.

    Οι εμπειρογνώμονες της Terzakis Build διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να τοποθετήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τον κατάλληλο τύπο μόνωσης στο σπίτι σας. Προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας!

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×