ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Μόνωση στο υπόγειο: Δείτε τα οφέλη

    Αρχική » Μόνωση στο υπόγειο: Δείτε τα οφέλη
    Terzakis 1200 565

    Μόνωση στο υπόγειο: Δείτε τα οφέλη

    Εάν το σπίτι σας διαθέτει υπόγειο, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την μόνωσή του.

    Το υπόγειο συνήθως είναι κρύο, με περισσότερη υγρασία και σίγουρα είναι ένα μέρος που δεν θέλετε να πολυεπισκέπτεστε. Και, όμως, υπάρχει τρόπος να δώσετε ζωή στο υπόγειό σας και να το μετατρέψετε σε χώρο που μπορεί να εξυπηρετήσει διάφορες ανάγκες σας.

    Η προσθήκη μόνωσης, λοιπόν, είναι ο τρόπος που θα διατηρήσετε τη θερμότητα στο υπόγειο του σπιτιού σας, ώστε να το δείτε να μετατρέπεται σε έναν φιλόξενο χώρο.

    Ας εξετάσουμε, όμως, όλα τα οφέλη γύρω από την μόνωση στο υπόγειο.

     

    Μείωση της απώλειας θερμότητας και εξοικονόμηση χρημάτων

    Μόλις ολοκληρωθεί η μόνωση στους τοίχους του υπογείου, αμέσως εμποδίζεται η ροή αέρα, αποτρέποντας την εισχώρηση του κρύου αέρα το χειμώνα και του ζεστού αέρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Με αυτό τον τρόπο, ρυθμίζεται η θερμοκρασία του δωματίου και διατηρείται σε επίπεδα που θα σας επιτρέπουν να έχετε εσείς τον έλεγχο του κλίματος στο χώρο. Η μόνωση θα σας εξασφαλίσει δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες και ζέστη το χειμώνα, χωρίς να γίνεται απώλεια της ενέργειας από τα συστήματα ψύξης και θέρμανσης που θα επιλέξετε. Αυτό, αυτόματα, σημαίνει ότι δεν θα έχετε απώλεια χρημάτων.

     

    [Διαβάστε επίσης: 4 μύθοι γύρω από τη μόνωση!]

     

    Αύξηση της αξίας του ακινήτου

    Είτε σχεδιάζετε να πουλήσετε το σπίτι σας στο μέλλον, είτε όχι, η οποιασδήποτε βελτίωση που θα κάνετε σε αυτό, αμέσως προσθέτει αξία στο σπίτι και, φυσικά, αυτό βοηθά στην υψηλότερη αξιολόγησή του. Η μόνωση του υπογείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα συντελέσει στην μεταμόρφωση του χώρου με αποτέλεσμα να τον κάνει λειτουργικό. Αυτό, αυτομάτως, αυξάνει και την αξία του σπιτιού σας.

     

    Η μόνωση του υπογείου σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε

    Κανείς δεν θέλει να περάσει χρόνο σε ένα κρύο και σκοτεινό υπόγειο. Πολλά σπίτια διαθέτουν υπόγεια και δεν τα χρησιμοποιούν ούτε για αποθηκευτικό χώρο εξαιτίας της υγρασίας. Αυτά τα υπόγεια μπορούν να μετατραπούν σε χρήσιμα δωμάτια, εάν τοποθετηθεί σωστά και επαγγελματικά η κατάλληλη μόνωση. Έχουμε δει υπόγεια να μετατρέπονται σε όμορφες και λειτουργικές αποθήκες, σε δωμάτια διασκέδασης (playrooms) για φίλους και επισκέπτες, αλλά και σε όμορφους ξενώνες. Σκεφτείτε, λοιπόν, εάν διαθέτει το σπίτι σας ένα υπόγειο που δεν χρησιμοποιείτε, τον χώρο που θα κερδίσετε μόλις τοποθετηθεί η σωστή μόνωση σε αυτό.

     

    Μείωση της υγρασίας σε όλο το σπίτι

    Εάν υπάρχει κάτι που θέλετε να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας, αυτό σίγουρα είναι η υγρασία. Η υγρασία σε ένα σπίτι επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και άλλων βακτηρίων που εάν αναπτυχθούν είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

    Το υπόγειο, χωρίς μόνωση, αναπτύσσει υψηλά επίπεδα υγρασίας, καθώς βρίσκεται κάτω από το έδαφος. Η προσεκτική στεγανοποίηση των σημείων με την πολλή υγρασία θα βοηθήσει στο να μην εξαπλωθεί και να εξαλειφθεί.

    Στην Terzakis Build, με εμπειρία για περισσότερα από 45 χρόνια, γνωρίζουμε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και αφού εξετάσουμε το χώρο σας, σας εξηγούμε ποιες επιλογές έχετε για να τοποθετηθεί η κατάλληλη μόνωση.

    Τώρα που διαβάσατε περισσότερα για τα οφέλη της μόνωσης στο υπόγειο του σπιτιού σας, ξεκινήστε σήμερα κιόλας την αναζήτηση για τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να αντιμετωπίσετε το χειμώνα που έρχεται, μέσα από ένα άνετο και ζεστό σπίτι. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσετε τις λεπτομέρειες για τη μόνωση του σπιτιού και του υπογείου σας σήμερα κιόλας!

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σε παλιό σπίτι: Τι κερδίζουμε και τι πρέπει να προσέξουμε!]

     

    Επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες της Terzakis Build σήμερα για να αξιολογήσουμε το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και να σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές για τη βελτίωση των οικονομικών σας, με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×