ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Προστασία σπιτιού από την βροχή!

    Αρχική » Προστασία σπιτιού από την βροχή!
    Τερζάκης προστασία από τη βροχή

    Προστασία σπιτιού από την βροχή!

    Η βροχόπτωση, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία για το σπίτι μας. Το κυριότερο πρόβλημα εμφανίζεται όταν η βροχή είναι έντονη και συνεχόμενη και εμείς δεν έχουμε προετοιμάσει σωστά το σπίτι για κάτι τέτοιο. Αυτό σαν αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα υγρασίας, διάβρωσης, ακόμη και πλημμύρα.

     

    Πώς θα προστατέψουμε το σπίτι μας από τη βροχή;

     

    Προσοχή στη στέγη

    Ο πρωταρχικός σκοπός της στέγης ενός σπιτιού είναι να κρατά το νερό έξω από το σπίτι μας. Η κακή συντήρησή της μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων, με σοβαρές ζημιές. Πρέπει να επιθεωρούμε τακτικά τη στέγη και να αντιμετωπίζουμε άμεσα το παραμικρό ζήτημα που μπορεί να υπάρξει, ώστε να αποφύγουμε πιθανά προβλήματα έπειτα από την εμφάνιση έντονων καιρικών συνθηκών.

     

    Σφραγίζουμε παράθυρα και πόρτες

    Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι από τα πιο ευάλωτα σημεία στη διαρροή νερού κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων. Εάν δεν είναι σωστά σφραγισμένα τότε το νερό μπορεί να εισχωρήσει γύρω από τα κουφώματα, μέσα στο σπίτι. Ας μην περιμένουμε τη διαρροή για να κινητοποιηθούμε. Ας βεβαιωθούμε πως η στεγανοποίηση γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες είναι σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν ρωγμές, μπορούμε να σφραγίσουμε με ένα αφρώδες μονωτικό υλικό για να προστατέψουμε το εσωτερικό του σπιτιού μας από την πιθανότητα εισόδου νερού της βροχής.

     

    [Διαβάστε επίσης: Έλεγχος οροφής – πριν έρθει ο χειμώνας!]

     

    Καθαρίζουμε τις υδρορροές

    Μια υδρορροή είναι, ουσιαστικά, μία περιοχή συλλογής σκόνης, υπολειμμάτων στέγης, βρύων ή φύλλων. Σε περίπτωση βροχής, το καλύτερο σενάριο είναι να ξεπλυθούν τα πάντα γρήγορα. Όμως, εάν συσσωρευτούν πάρα πολλά σκουπίδια, το νερό της βροχής δε θα ρέει πλέον, και τότε έχουμε το χειρότερο σενάριο, όπου η συγκέντρωση νερού θα οδηγήσει σε ζημιές από υγρασία, ακόμη και πλημμύρα. Αυτό που πρέπει να φροντίζουμε πάντα είναι οι υδρορροές να καθαρίζονται και να μην επιτρέπουμε τη μεγάλη συλλογή σκουπιδιών, ώστε να αποφύγουμε τις συνέπειες μιας έντονης βροχόπτωσης. Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα προστασίας υδρορροών, τα οποία εμποδίζουν τα φύλλα και τα σκουπίδια να φράξουν τα καπάκια των υδρορροών.

    Όσον αφορά τις υδρορροές, θα πρέπει να εξετάσουμε και το στόμιο εκροής, για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχει βουλώσει η υδρορροή μας από κάτω, αλλά και το ότι η εκροή νερού γίνεται αρκετά μακριά από τους τοίχους του σπιτιού μας, ώστε να απομακρύνεται το νερό και να μην λιμνάζει κοντά στο σπίτι.

     

    Αναζητούμε περιοχές με υγρασία ή μούχλα

    Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά και στο εξωτερικό του, είναι αν υπάρχει κάποιο σημάδι υγρασίας στους τοίχους ή το ταβάνι ή αν υπάρχει ένδειξη ξεφλουδίσματος του χρώματος. Εάν οι τοίχοι είναι κρύοι σε συγκεκριμένα σημεία ή υπάρχει μυρωδιά μούχλας, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και το θέμα της επιπλέον μόνωσης, για να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σπιτιού: Απευθυνθείτε μόνο σε επαγγελματίες]

     

    Η βροχή είναι ένα φαινόμενο που αγαπάμε πολύ, γιατί δίνει ζωή στη γη, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να προστατευόμαστε περισσότερο από αυτήν. Ακολουθώντας τις συγκεκριμένες οδηγίες θα μπορούμε να νιώθουμε περισσότερο ήσυχοι και ασφαλείς για την προστασία του σπιτιού μας από την έντονη βροχόπτωση.

     

    Για περισσότερες συμβουλές οι τεχνικοί της Terakis Build είναι πάντα στη διάθεσή σας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×