ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Μόνωση σπιτιού: Τι πρέπει να γνωρίζω

    Αρχική » Μόνωση σπιτιού: Τι πρέπει να γνωρίζω
    17

    Μόνωση σπιτιού: Τι πρέπει να γνωρίζω

    Η μόνωση είναι σημαντική για να έχουμε ένα άνετο και ενεργειακά αποδοτικό σπίτι. Υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν σκέφτεστε να προσθέσετε μόνωση στο σπίτι σας.

     

    Τι είναι η μόνωση;

    Μόνωση είναι υλικό που από τη μία συγκρατεί τη ζεστασιά μέσα σε ένα κτίριο, όταν έξω κάνει κρύο και από την άλλη μειώνει την θερμότητα που εισέρχεται στο κτίριο, όταν έξω έχει υψηλές θερμοκρασίες.

    Η τιμή R είναι αυτή που μετρά την αποτελεσματικότητα της μόνωσης. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή R, τόσο πιο ανθεκτική είναι η μόνωση και προσφέρει υψηλή απόδοση.

     

    Γιατί είναι σημαντική η μόνωση;

    α) Σας βοηθά να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας

    Η μόνωση του σπιτιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τους λογαριασμούς ενέργειας. Τα σπίτια με κακή μόνωση διαρρέουν τον ζεστό αέρα προς τα έξω και επιτρέπουν να εισέλθει ο κρύος αέρας, του χειμώνα, μέσα στο σπίτι. Τους καλοκαιρινούς μήνες η ζέστη από τις υψηλές θερμοκρασίες εισέρχεται πολύ εύκολα μέσα στο σπίτι, και διαρρέει προς τα έξω ο κρύος αέρας, από τη λειτουργία ενός συστήματος ψύξης που μπορεί να έχετε. Αυτή η διαρροή σας αναγκάζει να λειτουργείτε τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ο λογαριασμός ενέργειας να ανεβαίνει.

     

    β) Προστατεύετε το περιβάλλον

    Η καλύτερη μόνωση των περισσότερων σπιτιών και κτιρίων θα σήμαινε λιγότερα ορυκτά καύσιμα που καίγονται για θέρμανση και ψύξη, προστατεύοντας, με αυτόν τον τρόπο, το περιβάλλον.

     

    γ) Προσφέρει άνεση, αλλά και σημαντικά οφέλη στην υγεία σας

    Ένα καλά μονωμένο σπίτι διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία, ουσιαστικά, προσφέρει άνετη στο σπίτι σας. Επιπλέον, η καλής ποιότητας μόνωση μειώνει την ποσότητα υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγείας σας, αν σκεφτείτε ότι η υπερβολική υγρασία έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις σε αυτήν, όπως πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικά εξανθήματα και άσθμα.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σπιτιού: Απευθυνθείτε μόνο σε επαγγελματίες]

     

    Πού πρέπει να μονώσετε;

    Μία σημαντική πληροφορία είναι τα μέρη τα οποία μπορείτε να μονώσετε. Πιθανά σημεία του σπιτιού, τα οποία μπορούν να μονωθούν είναι οι τοίχοι (εσωτερικοί και εξωτερικοί), η σοφίτα, τα δάπεδα, το υπόγειο, το ταβάνι, τα σημεία γύρω από τις σωληνώσεις.

    Για να είστε σίγουροι, όμως, ποια σημεία είναι αυτά που πρέπει να μονωθούν, στο δικό σας κτίριο, χρειάζεστε την υπηρεσία της θερμογραφίας. Η εταιρεία Terzakis Build μπορεί να σας παρέχει αυτή την σύγχρονη υπηρεσία καθώς η εταιρεία πιστοποιήθηκε από τον φορέα ITC για την τεχνογνωσία και λειτουργικότητα της θερμικής κάμερας. Πλέον, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με την δική σας παρουσία, εντοπίζεται το πρόβλημα που σας απασχολεί.

     

    Τι μονωτικά υλικά υπάρχουν;

    Υαλοβάμβακας

    Η μόνωση από υαλοβάμβακα είναι, ουσιαστικά, κατασκευασμένη από λεπτές ίνες γυαλιού. Αυτός ο τύπος μόνωσης είναι φθηνός, εύκολος στην εγκατάσταση και ανθεκτικός στην υγρασία, και επιλέγεται συνήθως για χώρους με υψηλή υγρασία.

     

    Κυτταρίνη

    Η μόνωση κυτταρίνης αποτελείται από ανακυκλωμένο χαρτί που έχει υποστεί επεξεργασία, ώστε να ανθεκτική στη φωτιά, αλλά και στα τρωκτικά. Μάλιστα, η μόνωση κυτταρίνης αποτελεί τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τύπο μόνωσης. Είναι ακριβότερος από τη μόνωση με υαλοβάμβακα και μπορει να απορροφήσει ευκολότερα την υγρασία, γεγονός που μπορεί να τον κάνει να σαπίσει ή να μουχλιάσει.

     

    Αφρός

    Η μόνωση αφρού γίνεται χρησιμοποιώντας πολυστυρένιο ή πολυουρεθάνη. Ουσιαστικά ψεκάζεται η περιοχή που πρόκειται να μονωθεί και σφραγίζεται έτσι οποιαδήποτε διαρροή αέρα. Είναι πιο ακριβή μόνωση από τη μόνωση με υαλοβάμβακα.

     

    Ορυκτοβάμβακας

    Η μόνωση ορυκτοβάμβακα είναι κατασκευασμένη από φυσικές ίνες πέτρας. Οι ίνες προέρχονται από ηφαιστειακά πετρώματα, λιώνουν περίπου στους 1.600°C και στη συνέχεια μετατρέπονται σε νήμα από μαλλί και συνδέονται μεταξύ τους. Η μόνωση από ορυκτοβάμβακα είναι πολύ ανθεκτική στην υγρασία και δεν μουχλιάζει εύκολα. Επιπλέον, ο ορυκτοβάμβακας είναι άκαυστος και εξαιρετικά ανθεκτικός στη φωτιά.

     

    Πετροβάμβακας

    Η μόνωση με πετροβάμβακα εξασφαλίζει θερμονόνωση, ηχομόνωση, αλλά και πυροπροστασία. Παρέχει εξαιρετική διαπνοή και επιτρέπει στους τοίχους να “αναπνέουν”, ώστε να μην εγκλωβίζεται η υγρασία στο χώρο. Αποτελεί ένα καινοτόμο και σύγχρονο προϊόν στην εφαρμογή του στη μόνωση παλαιών και νέων κτιρίων.

    Υπάρχουν, πραγματικά, πολλά που πρέπει να γνωρίζετε και να σκεφτείτε για τη μόνωση του σπιτιού σας. Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη μπορεί να είναι ο τύπος μόνωσης, τα υλικά που χρησιμοποιούνται, το κόστος, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κλίμα της περιοχής σας.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση ταράτσας: Όλα τα οφέλη!]

     

    Σας προτείνουμε να μιλήσετε με έναν ειδικό στη μόνωση, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει για τον καλύτερο τύπο μόνωσης και υλικού και θα το εγκαταστήσει με ασφάλεια στο χώρο σας. Στην Terzakis Build παρέχουμε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών για τη μόνωση του σπιτιού σας, ώστε να εξασφαλίσετε την άνεσή σας σε ένα νέο ή υπάρχον χώρο.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×