ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο χρώμα για το χώρο μου; 

    Αρχική » Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο χρώμα για το χώρο μου; 

    Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο χρώμα για το χώρο μου; 

    Η επιλογή του σωστού χρώματος σε έναν χώρο μπορεί, μερικές φορές, να είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, που η απόφαση φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη! Τα δωμάτια και οι χώροι που περνάμε τον περισσότερο χρόνο αποτελούν σπουδαίο παράγοντα στην διάθεσή μας, για αυτό και η επιλογή χρωμάτων θα πρέπει να είναι η ιδανική, κυρίως για αυτόν που θα περνάει το χρόνο του στους συγκεκριμένους χώρους.

    Έχοντας αυτό σαν γνώση, ρωτήστε αυτές τις πέντε ερωτήσεις στον εαυτό σας, όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα νέο χρώμα για ένα δωμάτιο.

     

    1. Ποιο είναι το συνολικό στυλ;

    Αυτό που πρέπει να σκεφτείτε, πάνω από όλα, είναι τη διάθεση και την εμφάνιση που θέλετε να πετύχετε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό να το καθορίσετε από την αρχή, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να έχουν τουλάχιστον δύο διαφορετικά στυλ στο μυαλό τους, τα οποία πολλές φορές προσπαθούν “αποτυχημένα” να τα συνδυάσουν… Επιλέξτε ένα, μοναδικό στυλ και μείνετε σε αυτό. Αυτή, πραγματικά, ίσως είναι και η πιο δύσκολη επιλογή, ειδικά όταν πρόκειται να πάρετε κοινή απόφαση και με άλλο άτομο. Μόλις, όμως, αποφασίσετε για το στυλ, μπορείτε να προχωρήσετε και στον καθορισμό της παλέτας των χρωμάτων που θα το υποστηρίξει.

     

    2. Σκέφτεστε τον χώρο;

    Για να μάθετε πρώτα ποια χρώματα μπορεί να αναδείξουν ή όχι τον χώρο σας, σκεφτείτε τον τύπο του δωματίου που πρόκειται να βάψετε. Οι κουζίνες τείνουν να είναι καθαροί και πρακτικοί χώροι. Είναι χώροι που έχετε επενδύσει αρκετά χρήματα και σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε λάθος επιλογή χρωμάτων! Εάν, για παράδειγμα, τα έπιπλα κουζίνας είναι μοντέρνα και γυαλιστερά, τότε σίγουρα μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα θα πρέπει θα δοθεί στους τοίχους. Τα καθιστικά, από την άλλη,  είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δωμάτια και αξίζει να προσπαθήσετε να αντικατοπτρίσετε σε αυτά την προσωπικότητά σας. Το μπάνιο αποτελεί χώρο χαλάρωσης και απόδρασης, επομένως θα πρέπει να είναι φωτεινό το πρωί και χαλαρωτικό το βράδυ. Βρείτε τα καλύτερα χρώματα βαφής για την τέλεια ατμόσφαιρα του μπάνιου σας.

     

    [Διαβάστε επίσης: Τι χρώμα να βάψω το μπάνιο μου; ]

     

    3. Πότε θα χρησιμοποιείτε περισσότερο το δωμάτιο;

    Ποια ώρα της ημέρας χρησιμοποιείται κυρίως το δωμάτιο που πρόκειται να βάψετε; Είναι δωμάτιο που περνάτε το χρόνο σας την ημέρα ή το βράδυ; Οι άνθρωποι προτιμούν να βρίσκονται σε ανοιχτόχρωμα δωμάτια κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε πιο σκοτεινά και ζεστά τα βράδια.

     

    4. Τι συμβαίνει με το φυσικό φως;

    Το χρώμα του τοίχου μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικό σε δωμάτια που διαθέτουν ποικίλο φυσικό φως. Εξετάστε πρώτα τον προσανατολισμό του δωματίου. Εάν έχετε μεγάλα παράθυρα και το δωμάτιο έχει νότιο προσανατολισμό, τότε θα είναι φωτεινό, αλλά αν έχει βόρειο προσανατολισμό θα είναι πιο σκοτεινό. Σε ένα φωτεινό δωμάτιο, τα διακριτικά χρώματα που μπορεί να θέλετε να επιλέξετε θα είναι λιγότερο αισθητά (δηλαδή, θα φαίνονται ακόμη πιο ανοιχτά από το χρωματικό δείγμα), καθώς το φως θα αντανακλάται στους τοίχους. Σε πραγματικά ανοιχτόχρωμα δωμάτια το χρώμα μπορεί να φαίνεται σχεδόν λευκό. Το αντίθετο ισχύει για τα δωμάτια με βόρειο προσανατολισμό όπου τα χρώματα θα φαίνονται πιο σκούρα από ότι φαίνονται στο δειγματολόγιο,  εξαιτίας της έλλειψης φωτός.

     

    [Διαβάστε επίσης: Η επιλογή χρωμάτων σε έναν επαγγελματικό χώρο ]

     

    5. Σκεφτείτε τη «θεωρία των χρωμάτων»;

    Τα χρώματα αλλάζουν τη διάθεσή μας. Μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο με διαφορετικό χρώμα θα αλλάξει αμέσως το πώς νιώθετε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη γνώση για να βελτιώσετε την αίσθηση της άνεσης στο χώρο που θέλετε να βάψετε. Ένα μπλε χρώμα, για παράδειγμα, ενισχύει την πνευματική σκέψη και είναι κατάλληλο για κάποιον που μελετάει (πχ σπουδαστής, δικηγόρος κ.ά), ενώ ένα κόκκινο χρώμα είναι δυναμικό και (αρκετές φορές) επιθετικό και για αυτό δεν χρησιμοποιείται γενικά σε μεγάλες ποσότητες στα σπίτια. Οι άνθρωποι που έχουν πολύ αγχωτικό εργασιακό βίο τείνουν να έλκονται και να επιλέγουν ήρεμους οργανωμένους χώρους, χωρίς έντονα χρώματα, ενώ οι άνθρωποι που είναι πιο συντηρητικοί αναζητούν χώρους που είναι περισσότερο συναρπαστικοί.

     

    Στην Terzakis Build θα βρείτε περισσότερες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τα χρώματα και τις επιλογές τους.

    Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για να λύσουμε κάθε απορία σας!

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Λαγκαδά 42
    546 32, Θεσσαλονίκη
    Τηλέφωνο: 2310 515658
    Fax: 2310 526112
    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×