ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Γραφείο στο σπίτι: Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο;

    Αρχική » Γραφείο στο σπίτι: Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο;
    γραφείο στο σπίτι

    Γραφείο στο σπίτι: Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο;

    Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που εργάζονται πλέον από το σπίτι. Και ενώ έχετε το γραφείο, τον υπολογιστή σας και όλα τα αξεσουάρ που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας, θα πρέπει να φροντίσετε και για την συνολική ατμόσφαιρα του χώρου σας. Γιατί σίγουρα η ατμόσφαιρα αυτή θα σας δίνει κίνητρο παραγωγικότητας.

     

    Σκέφτεστε πώς θα το πετύχετε αυτό; Μα φυσικά με το χρώμα! Η επιλογή του χρώματος στους τοίχους του δωματίου μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Σκεφτείτε, τι χρειάζεστε περισσότερο; Ενέργεια, ηρεμία ή μια αίσθηση ισορροπίας;

     

    Πώς το χρώμα επηρεάζει την παραγωγικότητα

     

    Συχνά θεωρούμε ότι το χρώμα είναι ένα ζήτημα καθαρά υποκειμενικό. Ρωτάτε πολλές φορές τους άλλους ποιο είναι το αγαπημένο τους χρώμα ή συνηθίζετε να ντύνεστε με τα χρώματα που αγαπάτε περισσότερο. Αλλά ο χρωματισμός, είναι ολόκληρη επιστήμη! Και η αλήθεια είναι πως το χρώμα μπορεί, εύκολα, να επηρεάσει τον τρόπο συμπεριφοράς σας.

     

    Μπορείτε, πάντα, να μάθετε περισσότερα για το χρώμα και να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Ειδικά, για ένα γραφείο στο σπίτι, πιθανότατα θα πρέπει να αναζητήσετε το χρώμα που θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και την συγκέντρωσή σας.

     

    Για πολύ καιρό, ο κόσμος χρησιμοποιούσε συνηθισμένα γκρι, λευκά και μαύρα χρώματα στο γραφείο του, χρώματα που σηματοδοτούσαν τη θλιβερή και βαρετή ατμόσφαιρα ενός γραφείου. Αν και πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι τα ουδέτερα χρώματα θα βοηθήσουν στην συγκέντρωση της εργασίας, δεν είναι ακριβώς έτσι. Εάν το μόνο που βλέπετε είναι βαρετά χρώματα γύρω σας, θα γεννηθεί η πλήξη στο υποσυνείδητο του μυαλού σας και, έτσι, θα χάσετε το κίνητρο που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.

     

    Τα ζωντανά χρώματα έχουν τη δύναμη να αυξήσουν την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα, ακόμη και την ευεξία. Εάν και εσείς ανήκετε στους ανθρώπους που έχουν αρχίσει να δημιουργούν γραφεία στα σπίτια τους, μπορείτε να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα που θα σας κάνει περισσότερο παραγωγικούς.

     

    Στην Terzakis Build, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ζωντανέψετε το γραφείο του σπιτιού σας, προτείνοντάς σας ζωντανούς χρωματικούς συνδυασμούς και να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

     

    [Διαβάστε επίσης: Η επιλογή χρωμάτων σε έναν επαγγελματικό χώρο]

     

    Τα καλύτερα χρώματα για ένα χώρο γραφείου στο σπίτι

     

    Πριν αρχίσετε να εξετάζετε τις διάφορες αποχρώσεις, μπορείτε να αναρωτηθείτε για το τι συναισθήματα θέλετε να δημιουργήσετε στο γραφείο του σπιτιού σας! Αυτή η απάντηση θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό χρώμα. Ακολουθούν μερικές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

    Ασφάλεια: Μερικές φορές το μόνο που θέλετε να νιώθετε στο χώρο μας είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια σας επιτρέπει να κάνετε πράγματα που αγαπάτε — να είστε δημιουργικοί, να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να κάνετε τη δουλειά σας, όπως πρέπει.

    Ενέργεια: Μπορεί αυτό που θέλετε να αισθάνεστε στο γραφείο σας, να είναι ενέργεια και ευτυχία. Πιο φωτεινά, πιο έντονα χρώματα όπως το κίτρινο και το κόκκινο θα μπορούσαν να προσφέρουν την ενέργεια που θα σας παρακινεί για περισσότερη και πιο ευχάριστη δουλειά.

    Ισορροπία: Ίσως ανήκετε στους ανθρώπους που λαχταρούν την ισορροπία στην καθημερινότητα της δουλειάς τους. Τα γήινα χρώματα όπως το πράσινο και το μπλε μπορούν να σας βοηθήσουν στη δημιουργία αυτής της ισορροπημένης αίσθησης.

     

    Ποια χρώματα αυξάνουν την παραγωγικότητα;

     

    Μπλε

    Για ένα ήρεμο αποτέλεσμα που ενισχύει τη συγκέντρωση στο γραφείο σας, ιδανικό χρώμα είναι το μπλε. Το μπλε αυξάνει την παραγωγικότητα, σε σχέση με τα χρώματα όπως το κόκκινο. Το χρώμα του νερού και του ωκεανό, λοιπόν, προσφέρει ηρεμία και ελευθερία. Έτσι, σε ένα χώρο με μπλε χρώμα θα είστε αρκετά δημιουργικοί και παραγωγικοί.

     

    Πράσινο

    Το πράσινο είναι ένα γήινο χρώμα και, σε έναν εργασιακό χώρο, δημιουργεί ισορροπία. Αν σας ενδιαφέρει πάνω από όλα η σταθερότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, τότε το πράσινο χρώμα είναι αυτό που μπορεί να σας την χαρίσει!

     

    Κίτρινο

    Εάν θέλετε ο χώρος σας να εμπνέει ενέργεια και αισιοδοξία, τότε ένα πιο φωτεινό και δυναμικό χρώμα θα σας ταίριαζε καλύτερα. Ένα χρώμα όπως το κίτρινο έχει τη δύναμη να σας δίνει ενέργεια. Συμβάλλει σημαντικά σε θέματα όπως η χαρά και η ευτυχία στον εργασιακό σας χώρο.

     

    [Διαβάστε επίσης: Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε χρώματα για τον τοίχο]

     

    Όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε, η Terzakis Build είναι εδώ για να σας βοηθήσει να ταιριάξετε με ακρίβεια το χρώμα στο χώρο σας!

     

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×