ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Γιατί να μην επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας τη μόνωση στο σπίτι.

    Αρχική » Γιατί να μην επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας τη μόνωση στο σπίτι.
    εγκατάσταση μόνωσης μόνοι σας

    Γιατί να μην επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας τη μόνωση στο σπίτι.

    Ίσως και να έχετε αναρωτηθεί… “Μπορώ να κάνω μόνος μου τη μόνωση στο σπίτι μου;”.

    Όσο και αν “πιάνουν τα χέρια σας” η απάντηση είναι ΟΧΙ (όταν δεν είστε τεχνικός μόνωσης).

     

    Η μόνωση του σπιτιού σας αποτελεί ένα βασικό μέρος της ιδιοκτησίας σας. Η σωστή και κατάλληλη μόνωση είναι αυτή που θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε οικονομικότερους λογαριασμούς ενέργειας και θα εγγυηθεί ότι το σπίτι σας παραμένει άνετο και στη σωστή θερμοκρασία.

    Μπορεί να ακούγεται δελεαστικό να ασχοληθείτε εσείς με τη μόνωση του σπιτιού σας, χωρίς βοήθεια από κάποιον ειδικό, ίσως γιατί πιστεύετε ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά το μόνο που θα καταφέρετε είναι τελικά να σας κοστίσει πολλά περισσότερα, δεδομένου ότι θα “τρέχετε” να καλύψετε τα λάθη που μπορεί να γίνουν.

     

    Εγκατάσταση μόνωσης DiY

     

    Η μέθοδος Do it Yourself (Κάν’το μόνος σου) στην εγκατάσταση μόνωσης είναι τεχνικά δύσκολο να συμβεί. Τις περισσότερες φορές, και ανάλογα το είδος της μόνωσης που θα επιλέξετε, θα χρειαστείτε εργαλεία που πιθανόν να μην έχετε. Ακόμη και η επιλογή της μόνωσης που θα κάνετε μπορεί να είναι λάθος!

    Η μόνωση, επίσης, περιλαμβάνει διάφορες χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας (πχ αν εισπνεύσετε τις ίνες των υλικών). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν χρησιμοποιείτε έναν επαγγελματία τεχνίτη μόνωσης θα διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό, τον οποίο εσείς, πιθανότατα, δεν διαθέτετε.

     

    [Διαβάστε επίσης: Τα “πρέπει” και τα “μη” στην μόνωση.]

     

    Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εγκατάστασης της μόνωσης;

     

    Ο καλύτερος τρόπος εγκατάστασης μόνωσης είναι πάντα η χρήση επαγγελματία. Αρχικά, εσείς δεν θα γνωρίζετε τον τρόπο και τα σημαντικά βήματα που γνωρίζουν οι τεχνίτες της μόνωσης. Για παράδειγμα, κατά την εγκατάσταση της μόνωσης, είναι σημαντικό να διατηρείτε το σωστό επίπεδο ροής αέρα. Εάν δεν το κάνετε σωστά, τότε μπορεί αυτό να οδηγήσει σε προβλήματα συγκέντρωσης νερού και υγρασίας στο σπίτι σας.

    Μπορεί να υπάρχουν συμβουλές και οδηγοί στο διαδίκτυο για να κάνετε μόνοι σας τη μόνωση, αλλά ενδέχεται να μην εξηγούν όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επίσης, εάν η μόνωση τοποθετηθεί λανθασμένα, τότε θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και στην αξία του ακινήτου σας, αλλά και, ουσιαστικά, να σας κοστίσει πολύ περισσότερο από ότι υπολογίζατε.

    Υπάρχουν αρκετές παγίδες κατά την εγκατάσταση της μόνωσης που πρέπει να προσέχετε. Οι ειδικοί γνωρίζουν τον τρόπο και τα κατάλληλα υλικά που θα επιλεγούν για την μόνωση του σπιτιού σας. Ακόμη, οι ειδικοί μπορούν να εξασφαλίσουν εκπτώσεις στα μονωτικά υλικά, από ότι αν τα αγοράζατε εσείς μόνοι σας και αυτό θα σας εξοικονομήσει, ουσιαστικά, χρήματα.

    Ακόμη και αν φαίνεται πως την εγκατάσταση της μόνωσης μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας, μην το επιχειρήσετε.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σπιτιού : Η άνοιξη είναι μια έξυπνη επιλογή!]

     

    Στην Terzakis Build οι τεχνίτες μας έχουν 40ετή πείρα στην εγκατάσταση μόνωσης σε σπίτια και επαγγελματικές κατοικίες. Είναι οι επαγγελματίες που μπορείτε να εμπιστευτείτε για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του χώρου σας, έπειτα από την τοποθέτηση της κατάλληλης μόνωσης.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

     

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×