ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Είναι ασφαλές να κοιμηθώ στο υπνοδωμάτιο που μόλις βάψαμε;

    Αρχική » Είναι ασφαλές να κοιμηθώ στο υπνοδωμάτιο που μόλις βάψαμε;
    Είναι ασφαλές να κοιμηθώ στο υπνοδωμάτιο που μόλις βάψαμε;

    Είναι ασφαλές να κοιμηθώ στο υπνοδωμάτιο που μόλις βάψαμε;

    Πολλές φορές όταν βάφετε ένα υπνοδωμάτιο αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές να κοιμηθείτε εκεί, αφού τελειώσουν οι εργασίες χρωματισμού. Η απάντηση είναι ναι, αφού περάσει το διάστημα που απαιτείται για να στεγνώσει το χρώμα. Όταν, λοιπόν, γνωρίζετε τι να περιμένετε, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι όλοι στο σπίτι σας θα είναι ασφαλείς.

     

    Ποιες είναι οι παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από τις αναθυμιάσεις της βαφής;

     

    Για την ασφάλεια τη δική σας και της οικογένειάς σας, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κοιμηθείτε σε ένα δωμάτιο που έχει βαφτεί πρόσφατα.

    Καθώς τα υγρά συστατικά των χρωμάτων εξατμίζονται στον αέρα, εκπέμπουν πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs). Αυτές οι ενώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και ειδικά για τα μικρά παιδιά, σε περίπτωση που τα εισπνεύσουν.

     

    Ποιο είναι το διάστημα που θα πρέπει να περιμένετε πριν κοιμηθείτε στο δωμάτιο που μόλις βάφτηκε;

     

    Μπορείτε να κοιμηθείτε σε ένα δωμάτιο που βάφτηκε πρόσφατα, αρκεί να έχετε αφήσει στη μπογιά αρκετό διάστημα για να στεγνώσει καλά. Το πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένετε εξαρτάται από τον τύπο του χρώματος που χρησιμοποιήσατε.

     

    [Διαβάστε επίσης: Οικολογικά χρώματα για βάψιμο σπιτιού]

     

    Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι βαφής:

     

    Χρώματα με βάση το λάδι: Συνήθως ένα αλκυδικό χρώμα χρειάζεται επαρκή αερισμό και περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει, καθώς εκπέμπει πιο έντονες οσμές και VOC από ότι τα χρώματα με βάση το νερό.

    Χρώματα με βάση το νερό: Αυτός ο τύπος χρωμάτων δεν έχει έντονη οσμή και στεγνώνει σχετικά γρήγορα, εκπέμποντας λιγότερες VOC από ότι οι επιλογές χρωμάτων με βάση το λάδι.

     

    Πολλές εταιρείες, πλέον, προσθέτουν στην γκάμα τους τα οικολογικά χρώματα, τα οποία διαθέτουν ελάχιστα ή και καθόλου επίπεδα πτητικών οργανικών ενώσεων (ΠΟΕ- VOCs), είναι μη τοξικά και έχουν ως βάση τους το νερό.

    Επειδή κάθε τύπος βαφής έχει διαφορετικό διάστημα για να στεγνώσει, ο επαγγελματίας που θα αναλάβει το βάψιμο του χώρου σας θα πρέπει να σας ενημερώσει για το τι είδους χρώματα πρόκειται να επιλέξει (ή να τα επιλέξετε μαζί).

    Μια βασική αρχή που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα πρέπει να περιμένετε περίπου τέσσερις ώρες για να στεγνώσει το χρώμα με βάση το νερό και περίπου 24 ώρες για να στεγνώσει το χρώμα με βάση το λάδι. Πριν ξεκινήσει, λοιπόν, οποιαδήποτε εργασία ελαιοχρωματισμού σε ένα το υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να υπολογίσετε ότι πιθανόν θα πρέπει να βρείτε κάποιον άλλο χώρο να κοιμηθείτε.

     

    [Διαβάστε επίσης: Ιδέες για βάψιμο παιδικού δωματίου]

     

    Σε περίπτωση που στο υπνοδωμάτιο πρόκειται να κοιμηθεί κάποιο μωρό ή παιδί, θα ήταν προτιμότερο να δώσετε περισσότερο χρόνο στο δωμάτιο να αεριστεί. Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του παιδιού σας, επιλέξτε να το κοιμίσετε σε άλλο δωμάτιο για δύο ή τρεις ημέρες.

    Όσο το χρώμα στεγνώνει, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο αερίζεται καλά. Μπορείτε να μειώσετε τις αναθυμιάσεις στο δωμάτιο εάν διατηρείτε ανοιχτά τα παράθυρα για πολλές ώρες.

    Το βάψιμο ενός δωματίου θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εικόνα του δωματίου και του σπιτιού σας. Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα.

     

    Στην Terzakis Build μπορείτε να βρείτε συμβουλές και tips σχετικά με τα χρώματα και τις δυνατότητές τους. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×