ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Άνοιξη και μόνωση σπιτιού.

    Αρχική » Άνοιξη και μόνωση σπιτιού.
    άνοιξη μόνωση

    Άνοιξη και μόνωση σπιτιού.

    Κάθε φορά που ο καιρός της άνοιξης κάνει την εμφάνισή του, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών νιώθουν ανακούφιση. Και αυτό συμβαίνει καθώς τα σπίτια τους έχουν ένα επιπλέον έξοδο, αυτό της θέρμανσης, κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού. Το έξοδο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο όταν δεν υπάρχει μόνωση και ο ζεστός αέρας διαφεύγει, αυξάνοντας τους λογαριασμούς ενέργειας.

     

    Πώς λειτουργεί η μόνωση;

    Η μόνωση του σπιτιού επιβραδύνει τη μεταφορά θερμότητας μέσα και έξω από το σπίτι. Η θερμότητα κινείται πάντα από το ζεστό στο κρύο (αυτός είναι ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής, κάτι που μαθαίνουμε στο σχολείο). Αυτό σημαίνει, ουσιαστικά, ότι όταν έχει κρύο έξω, τότε η θερμότητα που βγάζουν τα σώματα που έχετε μέσα στο σπίτι σας, θα προσπαθήσει να διαφύγει. Η σωστή μόνωση δυσκολεύει τη διαφυγή της θερμότητας. Επιπλέον, όσο περισσότερο μπορείτε να διατηρήσετε τη θερμότητα μέσα στο σπίτι σας, τόσο πιο ομοιόμορφες θα είναι οι εσωτερικές θερμοκρασίες του σπιτιού και, συνεπώς, θα χρειαστεί να λειτουργήσει λιγότερο το σύστημα θέρμανσης που διαθέτετε.

     

    Χρειάζεται η μόνωση το καλοκαίρι;

    Αν ρωτήσετε τους περισσότερους ανθρώπους τι φαντάζονται όταν σκέφτονται τη λέξη “μόνωση”, τότε είναι πιθανό να σκέφτονται μια χιονισμένη χειμωνιάτικη νύχτα, όπου η μόνωση κρατάει ζεστή την οικογένεια. Στην πραγματικότητα, η μόνωση δεν είναι απαραίτητη μόνο για τις κρύες ημέρες, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματική και τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Όταν ο καιρός είναι ζεστός, τότε η ζέστη δεν προσπαθεί να ξεφύγει από το σπίτι σας, αντιθέτως, προσπαθεί να μπει με το ζόρι σε αυτό, καθώς το εσωτερικό του σπιτιού σας είναι πιο δροσερό από το εξωτερικό. Σε αυτό το σημείο η μόνωση είναι αυτή που παλεύει για να κρατήσει τη θερμότητα έξω από το σπίτι. Η μόνωση είναι απαραίτητη, λοιπόν, και το καλοκαίρι, αφού το σύστημα ψύξης σας θα χρειαστεί να λειτουργήσει λιγότερο, κάτι το οποίο σας εξοικονομεί χρήματα.

     

    [Διαβάστε επίσης:  Μόνωση σπιτιού: Τι πρέπει να γνωρίζω]

     

    Τι κάνει, λοιπόν, την άνοιξη τόσο καλή εποχή για την εγκατάσταση ή αντικατάσταση της μόνωσης του σπιτιού σας;

    Θα μπορέσετε να αρχίσετε να επωφελείστε από το νέο σας δροσερό σπίτι, αμέσως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ θα γνωρίζετε ότι και τον επόμενο χειμώνα η μόνωση θα κρατήσει ζεστούς τους χώρους σας.

    Θα καταφέρετε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας κατά τους θερμότερους μήνες του έτους, αλλά και τους ψυχρότερους μήνες, γεγονός που θα σας βοηθήσει στην εξοικονόμηση απόδοσης όλο το χρόνο.

    Θα έχετε το χρόνο να οργανώσετε τις εργασίες του σπιτιού σας σχετικά με την μόνωση και δεν θα τρέχετε “τελευταία στιγμή” όπως κάνουν όλοι. Είναι, επίσης, ευκολότερο την άνοιξη να βρείτε τον τεχνίτη που θέλετε, καθώς τους φθινοπωρινούς μήνες τα ραντεβού των τεχνιτών της μόνωσης είναι σχεδόν όλα καλυμμένα.

     

    Χρειάζομαι όντως μόνωση;

    Μπορεί το σπίτι σας να διαθέτει ήδη μόνωση και παρόλα αυτά να αναρωτιέστε γιατί έχετε τόσους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας. Κάπου εδώ η Terzakis Build έρχεται να σας βοηθήσει! Με 45+ χρόνια εμπειρίας στη μόνωση, οι εξειδικευμένοι τεχνίτες μας μπορούν να διαπιστώσουν αν το σπίτι σας χρήζει αναβάθμιση της μόνωσής σας. Η θερμογραφία είναι μία μέθοδος που μας επιτρέπει να εντοπίσουμε τα σημεία του σπιτιού που χρήζουν μόνωσης. Η εταιρεία Terzakis Build μπορεί να σας παρέχει αυτή την σύγχρονη υπηρεσία, καθώς η εταιρεία μας πιστοποιήθηκε από τον φορέα ITC για την τεχνογνωσία και λειτουργικότητα της Θερμικής Κάμερας.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σε παλιό σπίτι: Τι κερδίζουμε και τι πρέπει να προσέξουμε!]

     

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μιλήσετε με κάποιον εξειδικευμένο τεχνίτη μόνωσης.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×