ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Ηχομόνωση: 3 Πλεονεκτήματα που ίσως δεν γνώριζες

    Αρχική » Ηχομόνωση: 3 Πλεονεκτήματα που ίσως δεν γνώριζες
    ηχομόνωση

    Ηχομόνωση: 3 Πλεονεκτήματα που ίσως δεν γνώριζες

    Πιθανότατα γνωρίζετε ότι η ηχομόνωση μπορεί να είναι μια εξαιρετική επένδυση τόσο για ιδιοκτήτες σπιτιού όσο και για επιχειρήσεις. Συνεχίστε να διαβάζετε το νέο μας άρθρο και θα μάθετε ορισμένα κρυφά πλεονεκτήματα της ηχομόνωσης.

    Η ηχομόνωση απορροφά πραγματικά κραδασμούς και ήχους, σχηματίζοντας ένα φράγμα υλικού μεταξύ της πηγής του θορύβου και των γύρω περιοχών. Αυτή η ηχοαπορρόφηση βοηθά στον περιορισμό του ήχου που ταξιδεύει από το ένα μέρος προς το άλλο.

    Η ηχομόνωση κατασκευάζεται συνήθως από υαλοβάμβακα με υψηλότερη πυκνότητα για να επιτρέπει την απορρόφηση του ήχου. Η υψηλή πυκνότητα περιλαμβάνει μεγαλύτερη μάζα ινών, γεγονός που σημαίνει ότι η μόνωση έχει την ικανότητα να απορροφά περισσότερο ήχο.

     

    Η ηχομόνωση μπορεί να εγκατασταθεί σε διάφορους χώρους, όπως:

    -Ανάμεσα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους

    -Ανάμεσα σε ορόφους πολυεπίπεδων κατοικιών

    -Στο ταβάνι

     

    [Διαβάστε επίσης: Η ησυχία του σπιτιού ωφελεί την υγεία]

     

    #1: Παρέχει περισσότερη ιδιωτικότητα

    Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ηχομόνωσης είναι ο παράγοντας ιδιωτικότητας. Είτε το σπίτι έχει πολλούς ανθρώπους που ζουν σε αυτό, είτε θέλετε απλώς να αποκλείσετε τον θόρυβο που προέρχεται από έναν πολυσύχναστο δρόμο έξω, η ηχομόνωση είναι ο καλύτερος τρόπος.

    Εάν το σπίτι τυχαίνει να βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη περιοχή, όπως για παράδειγμα στο κέντρο της πόλης, αυτό μπορεί να είναι αρκετά επιζήμιο για την ποιότητα του ύπνου των κατοίκων. Η χρήση ηχομόνωσης για τη μείωση αυτού του θορύβου βοηθά στην άμεση επίλυση του προβλήματος, αφού οι κάτοικοι θα παρατηρήσουν ότι έχουν καλύτερο ύπνο και, συνεπώς, καλύτερη ποιότητα ζωής.

    Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε σε ποια δωμάτια θέλετε να εγκαταστήσετε την ηχομόνωση. Για παράδειγμα, εάν το ακίνητο έχει ένα υπνοδωμάτιο ακριβώς στο μπροστινό μέρος του σπιτιού με θέα σε έναν κεντρικό δρόμο, θα πρέπει σίγουρα να διασφαλίσετε ότι θα εγκατασταθεί η ηχομόνωση εκεί.

     

    #2: Προσθέτει αξία στο σπίτι

    Η ηχομόνωση είναι ένας δείκτης ποιότητας για ένα σπίτι ή ένα ακίνητο. Είναι ένα στοιχείο που μπορεί εύκολα να τονιστεί κατά την πώληση ενός ακινήτου, καθώς δημιουργεί πρόσθετο ενδιαφέρον για τον αγοραστή.

    Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ακίνητα κοντά σε κεντρικούς δρόμους, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή πολυσύχναστους δρόμους. Αυτές οι περιοχές είναι συνήθως θορυβώδεις και έχουν μεγάλη κίνηση, κάτι που μπορεί να είναι δυσάρεστο αν δεν υπάρχει επαρκής ηχομόνωση.

    Η αξία που προσθέτει η ηχομόνωση στο σπίτι ή στο ακίνητο είναι πολύ μεγάλη και σημαντική.

     

    #3: Δεν απορροφά μόνο ήχο

    Όταν εξετάζουμε τον όρο «ηχομόνωση», μπορεί να τείνουμε να επικεντρωθούμε στη λέξη “ηχο”. Ωστόσο, η λέξη “μόνωση” είναι εξίσου σημαντική. Ουσιαστικά, η ηχομόνωση είναι επίσης ένας ακόμη εξαιρετικός τύπος μόνωσης.

    Εκτός από την παγίδευση και την απορρόφηση του ήχου, η ηχομόνωση καλύπτει μικροσκοπικά κενά στα τοιχώματα που επιτρέπουν στον κρύο αέρα να διεισδύσει στο εσωτερικό. Αυτό είναι τελικά επωφελές για τη μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης με τον ίδιο τρόπο που κάνει η παραδοσιακή θερμομόνωση, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

     

    [Διαβάστε επίσης: Μόνωση σπιτιού: Απευθυνθείτε μόνο σε επαγγελματίες]

     

    Οι εξειδικευμένοι τεχνίτες μόνωσης της Terzakis Build μπορούν να σας συμβουλέψουν για τα ζητήματα της μόνωσης που σας απασχολούν.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×