ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

5 χρώματα ενάντια στο στρες

    Αρχική » 5 χρώματα ενάντια στο στρες
    5 χρώματα ενάντια στο στρες

    5 χρώματα ενάντια στο στρες

    Το άγχος είναι ικανό να μας κυριεύσει, έστω και κρυφά. Δεν χρειάζονται να γίνουν και πολλά για να νιώσουμε άγχος – μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να μας απασχολεί ένα απλό ένα ζήτημα στη δουλειά ή ακόμη και να συμβαίνει κάτι που δύσκολα μπορούμε να το διαχειριστούμε. Μέσα στις ενέργειες που μπορεί να κάνουμε για να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες μπορούμε να προσθέσουμε και μία ακόμη. Το βάψιμο του σπιτιού μας στα χρώματα που φέρνουν ηρεμία και γαλήνη μέσα μας.

     

    Ποια είναι αυτά; Ας τα δούμε αναλυτικά, παρακάτω…

     

    ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

    Μπορεί να μην το έχετε προσέξει, αλλά το σώμα και το μυαλό μας έχουν αντιδράσεις όταν βλέπουν χρώματα. Τα πιο φωτεινά χρώματα συνήθως διεγείρουν τον εγκέφαλό μας και δίνουν ενέργεια. Ίσως, ακόμη και να μας κάνουν να αισθανόμαστε ανήσυχοι. Όταν πρόκειται, λοιπόν, να βάψουμε ένα δωμάτιο στο σπίτι μας, πρέπει να σκεφτούμε πώς θέλουμε να νιώθουμε μέσα σε αυτό. Εάν η χαλάρωση είναι ο στόχος μας, τότε υπάρχουν ορισμένα χρώματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη.

     

    ΜΠΛΕ

    Το μπλε είναι ένα κλασικό χρώμα και πολλοί το επιλέγουν όταν διακοσμούν το σπίτι τους. Είναι ένα χρώμα αρκετά χαλαρωτικό και μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το πολυάσχολο μυαλό μας. Είναι ιδανική επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο, καθώς μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα. Όσο για τις αποχρώσεις που πρέπει να επιλέξουμε, σίγουρα οι πιο απαλοί και ουδέτεροι τόνοι είναι προτιμότεροι από τα πιο έντονα χρώματα, τα οποία διεγείρουν το μυαλό.

     

    ΒΙΟΛΕΤΙ

    Το βιολετί έχει ως βάση του το μπλε χρώμα, οπότε είναι λογικό αυτό το χρώμα να εμπνέει ηρεμία. Ένας απαλός βιολετί ή λιλά τόνος μπορεί να φέρει ισορροπία και εσωτερική γαλήνη. Αν επιλέξουμε μια απόχρωση του βιολετί, θα πρέπει να αναζητήσουμε κάτι απαλό χωρίς πολύ μαύρο μέσα.

     

    [Διαβάστε επίσης: Οικολογικά χρώματα για βάψιμο σπιτιού]

     

    ΡΟΖ

    Το ροζ έχει πολλές φωτεινές και ζωντανές εκδοχές, οπότε μπορεί να μην φανταζόμαστε ότι είναι ένα χρώμα που ηρεμεί. Ωστόσο, ένα απαλό παστέλ ροζ μπορεί σίγουρα να φέρει ένα στοιχείο γαλήνης και ηρεμίας σε έναν χώρο.

     

    ΠΡΑΣΙΝΟ

    Το πράσινο είναι ένα χρώμα που προκαλεί ηρεμία και ανακούφιση. Είναι απολύτως λογικό αφού αυτό είναι το χρώμα που συνδέεται με τη φύση και την ύπαιθρο. Το πράσινο είναι παρόν στους περισσότερους από τους χώρους που επισκεπτόμαστε όταν θέλουμε να νιώσουμε χαλαροί και ήρεμοι: πάρκα, αυλές, το ήσυχο δάσος. Σχεδόν οποιαδήποτε απόχρωση του πράσινου θα μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι, αλλά ακόμη περισσότερο οι πιο ανοιχτές του αποχρώσεις.

     

    ΚΙΤΡΙΝΟ

    Το έντονο κίτρινο είναι πολύ διεγερτικό και μπορεί να κάνει το μυαλό μας να τρέχει με 1000… Ωστόσο, ένα πολύ ελαφρύ, απαλό παστέλ κίτρινο είναι πολύ χαλαρωτικό. Η σωστή απόχρωση του κίτρινου μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε σαν να μας χτυπάνε οι ζεστές ακτίνες του ήλιου και τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο χαλαρωτικό από αυτό!

    Και ποιο από όλα αυτά είναι το πιο ηρεμιστικό χρώμα που υπάρχει;

    Μα φυσικά το μπλε! Κοιτάμε τον ουρανό και νιώθουμε γαλήνη, ηρεμία. Κοιτάμε τη θάλασσα σε ένα ταξίδι μας και χαλαρώνουμε. Στην πραγματικότητα, λέγεται ότι κοιτάζοντας το μπλε χρώμα μπορεί ο οργανισμός μας να παράγει χημικές ουσίες στο σώμα που προάγουν την ηρεμία.

     

    [Διαβάστε επίσης: Γραφείο στο σπίτι: Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο;]

     

    Για συμβουλές και επιλογές των κατάλληλων αποχρώσεων για το βάψιμο του σπιτιού σας επισκεφτείτε το κατάστημά μας. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα σας εξυπηρετήσουν, ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    5/5 - (1 vote)
    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×