ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Αφαίρεσε μόνος/η σου την παλιά ταπετσαρία! 

    Αρχική » Αφαίρεσε μόνος/η σου την παλιά ταπετσαρία! 
    αφαίρεση ταπετσαρίας

    Αφαίρεσε μόνος/η σου την παλιά ταπετσαρία! 

    Η αφαίρεση της ταπετσαρίας είναι μία εργασία που μπορεί να σας αποθαρρύνει, καθώς εγκυμονεί τον κίνδυνο για πρόκληση ζημιάς στους τοίχους, εάν δεν γίνει σωστά. Πριν ξεκινήσετε μόνοι σας τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να εξετάσετε τις επιλογές σας. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις προκλήσεις για την αφαίρεση ταπετσαρίας και θα παρέχουμε πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε τη διαδικασία περισσότερο αποτελεσματικά.

     

    Οι προκλήσεις στην αφαίρεση ταπετσαρίας

    Η αφαίρεση της ταπετσαρίας μπορεί να φαίνεται απλή με την πρώτη ματιά, αλλά συχνά εγκυμονεί απροσδόκητα εμπόδια. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκεφτείτε διπλά πριν επιχειρήσετε να το κάνετε μόνοι σας:

    • Σούπερ κόλλα: Εάν η ταπετσαρία σας είναι παλιά, η κόλλα που έχει χρησιμοποιηθεί μπορεί να κάνει την αφαίρεση της ταπετσαρίας εξαιρετικά δύσκολη. Ορισμένα τμήματα μπορεί να αποκολληθούν ανομοιόμορφα ή να τα αισθάνεστε εντελώς κολλημένα στον τοίχο. Για τη σωστή αφαίρεση μπορεί να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, όπως ατμομηχανή ή ειδικά χημικά.
    • Πιθανή ζημιά στον τοίχο: Το υπερβολικό ξύσιμο για την αφαίρεση της ταπετσαρίας που επιμένει, μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά του τοίχου ή της γυψοσανίδας. Η επισκευή τέτοιων ζημιών προσθέτει επιπλέον χρόνο και έξοδα στο έργο σας.
    • Χρόνος και ακαταστασία: Η αφαίρεση ταπετσαρίας μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και ακατάστατη διαδικασία. Το έργο συχνά διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο. Η μετακίνηση ή το κάλυμμα των επίπλων και η προστασία του δαπέδου είναι απαραίτητες ενέργειες για την προφύλαξη αυτών. Η διαδικασία μπορεί να είναι κουραστική, αλλά και η ακαταστασία στο χώρο μεγάλη.

     

    [Διαβάστε επίσης: 5+1 συμβουλές για την προετοιμασία ενός εσωτερικού χώρου πριν το βάψιμο]

     

    Αφαιρέστε την ταπετσαρία μόνοι σας

    Εάν είστε αποφασισμένοι να αφαιρέσετε την ταπετσαρία μόνοι σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

     

    ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία. Προστατέψτε με καλύμματα προστασίας το δάπεδο, τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές σας. Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε, όπως σκάλα, εργαλείο χάραξης, μαχαίρι στόκου, ξύστρα, μπουκάλι ψεκασμού ή ρολό μπογιάς και απογυμνωτή ταπετσαρίας. Η προετοιμασία είναι το κλειδί για την πετυχημένη αφαίρεση της ταπετσαρίας.

     

     

    ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ

    Οι ταπετσαρίες απαιτούν διαφορετικές τεχνικές αφαίρεσης. Ορισμένες ταπετσαρίες, όπως αυτές από μπαμπού ή βινύλιο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αφαιρεθούν. Δοκιμάστε πρώτα την αφαίρεση σε μία μικρή άκρη για να προσδιορίσετε την καλύτερη προσέγγιση. Εξετάστε επίσης τον τύπο του τοίχου, αφού ορισμένοι τοίχοι (πχ από γυψοσανίδα) μπορεί να απαιτούν διαφορετικό χειρισμό.

     

     

    ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΜΕ ΝΕΡΟ

    Οι περισσότερες ταπετσαρίες απαιτούν υγρασία για να διευκολυνθεί η αφαίρεσή τους. Χαράξτε την επιφάνεια της ταπετσαρίας με ένα ειδικό εργαλείο ταπετσαρίας. Με τη χρήση ενός μπουκαλιού ψεκασμού εφαρμόστε ένα διαλύματα ζεστού νερού (ένα μέρος ξύδι σε δύο μέρη ζεστού νερού). Αφήστε το διάλυμα να μουλιάσει την ταπετσαρία για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ξεκινήσετε το ξύσιμο.

     

    ΞΥΣΙΜΟ

    Ξεκινήστε να αφαιρείτε απαλά την ταπετσαρία από μια γωνία ή κάποιο σημείο ραφής χρησιμοποιώντας ένα φαρδύ μαχαίρι στόκου ή ξύστρα ταπετσαρίας. Τραβήξτε προς τα κάτω εφαρμόζοντας διαγώνια κίνηση και προσέχοντας να μην καταστρέψετε τον τοίχο. Ορισμένα τμήματα ενδέχεται να στεγνώσουν και να απαιτήσουν εκ νέου διαβροχή πριν συνεχίσετε. Προτείνεται να εργάζεστε σε μικρά τμήματα, μέχρι να αφαιρεθεί ολόκληρη η ταπετσαρία.

     

     

    ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

    Μόλις αφαιρεθεί η ταπετσαρία, καθαρίστε τους τοίχους, ώστε να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα κόλλας. Αφήστε τους τοίχους να στεγνώσουν τελείως και τρίψτε τους για να εξασφαλίσετε μια λεία επιφάνεια, είτε για τη βαφή τους, είτε  για την τοποθέτηση μιας νέας ταπετσαρίας.

     

    [Διαβάστε επίσης: Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε χρώματα για τον τοίχο]

     

    Για εργαλεία, χρώματα και επιπλέον συμβουλές επισκεφτείτε το κατάστημά μας και επωφεληθείτε από τις ανταγωνιστικές τιμές, σε κορυφαία προϊόντα.

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×