ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Πόσο συχνά πρέπει να βάφετε τους τοίχους του σπιτιού;

    Αρχική » Πόσο συχνά πρέπει να βάφετε τους τοίχους του σπιτιού;
    κάθε πότε να βάφω

    Πόσο συχνά πρέπει να βάφετε τους τοίχους του σπιτιού;

    Βάψιμο στο εσωτερικό του σπιτιού

    Το βάψιμο δεν είναι απλώς ένας οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνιση ενός δωματίου. Το σωστό και τακτικό βάψιμο του εσωτερικού του σπιτιού σας θα βοηθήσει στην συντήρηση των τοίχων, αλλά και στο να δείχνουν καλύτεροι.

    Οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να φθείρονται από τα παιδιά, τα κατοικίδια, την υγρασία και ορισμένοι από αυτούς πιθανό να χρειάζονται πιο συχνά συντήρηση.

    Κατά μέσο όρο, οι περισσότερες εργασίες βαφής εσωτερικών χώρων διαρκούν για πέντε έως επτά χρόνια. Εάν δεν έχετε παιδιά ή κατοικίδια είναι πιθανό να πετύχετε διάρκεια έως και 10 χρόνια.

    Ωστόσο, αν έχετε μια περιοχή που παρουσιάζει επιπλέον φθορά ή έναν χώρο με περιβαλλοντικές διακυμάνσεις (φως, θερμοκρασία ή υγρασία), ίσως χρειαστεί να ξαναβάφετε πιο συχνά.

     

    5 έως 7 χρόνια

    Δεδομένου ότι αυτά τα δωμάτια έχουν συνήθως λιγότερη κίνηση και συνήθως δεν υπόκεινται σε ακραίες περιβαλλοντικές διακυμάνσεις, συνιστούμε να βάφετε κάθε πέντε έως επτά χρόνια τους εξής χώρους:

    Υπνοδωμάτια ενηλίκων

    Τραπεζαρία

    Σαλόνι

     

    [Διαβάστε επίσης: 5 χρώματα ενάντια στο στρες]

     

    3 έως 4 χρόνια

    Αυτές οι περιοχές τείνουν να χρησιμοποιούνται περισσότερο και στην περίπτωση του μπάνιου ή της κουζίνας έχουμε και τους εχθρούς της υγρασίας, των οσμών και των μαγειρικών λιπών. Συνεπώς, κάθε τρία έως τέσσερα χρόνια χρειάζονται βάψιμο τα εξής δωμάτια:

    Τουαλέτα

    Κουζίνα

    Πλυσταριό

    2 έως 3 χρόνια

    Αυτά τα δωμάτια υψηλής κυκλοφορίας, θα πρέπει να βάφονται κάθε δύο έως τρία χρόνια:

    Διάδρομοι

    Χωλ

    Παιδικά υπνοδωμάτια

    Και φυσικά, οι οροφές μπορεί να διατηρήσουν το χρώμα τους έως και 10 χρόνια, αν και σε σπίτια που γίνεται χρήση τσιγάρου, θα πρέπει να φρεσκάρονται πολύ πιο γρήγορα.

     

    Βάψιμο στο εξωτερικό του σπιτιού

    Το βάψιμο του εξωτερικού του σπιτιού σας είναι χρονοβόρο και δαπανηρό, και πολλές φορές επιλέγετε για αυτούς τους λόγους να το αναβάλλετε όσο περισσότερο μπορείτε.Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το χρώμα είναι το πρώτο μέρος προστασίας του σπιτιού σας. Έτσι, το να γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να βάφετε το εξωτερικό του σπιτιού, είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να βάφετε το εσωτερικό του.

    Η εξωτερική βαφή και οι τοίχοι του σπιτιού υπόκεινται σε πολλές προκλήσεις. Καιρικές συνθήκες, ηλιακό φως, σκόνη, υγρασία από τη βροχή και το χιόνι.

    Κάθε πότε, λοιπόν, πρέπει να βάφετε το εξωτερικό του σπιτιού σας; Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι κάθε 5 έως 10 χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα της βαφής και το εάν βάφτηκε σωστά.

    Αν δείτε φθορές, ξεθωριασμένο χρώμα, σκασμένα σημεία – ή ακόμη και αν πρόκειται να το πουλήσετε- σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για να το βάψετε, χωρίς αναβολές.

     

    [Διαβάστε επίσης: Οικολογικά χρώματα για βάψιμο σπιτιού]

     

    Στην Terzakis Build σας βοηθάμε να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα τόσο για το εξωτερικό, όσο και για το εσωτερικό του σπιτιού σας, ανάμεσα στα κορυφαία brands της αγοράς.

    Επισκεφτείτε το κατάστημά μας και ρωτήστε μας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×