ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

4 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν βάφετε τον εσωτερικό διάδρομο του κτιρίου σας

    Αρχική » 4 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν βάφετε τον εσωτερικό διάδρομο του κτιρίου σας
    4 πράγματα

    4 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν βάφετε τον εσωτερικό διάδρομο του κτιρίου σας

    Ο διάδρομος είναι ένα μέρος του κτιρίου που οι περισσότεροι δεν το υπολογίζουν και δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή. Παρόλο που κανείς δεν ζει ή δεν περνά χρόνο σε ένα διάδρομο, η φωτεινότητα ή η ευρυχωρία του μπορεί να κάνουν τους επισκέπτες και τους ενοίκους να αισθάνονται όμορφα. Από την άλλη, ένας διάδρομος που φαίνεται πολύ παραμελημένος, δίνει την εντύπωση ότι το κτίριο δεν είναι καλά συντηρημένο.

    Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για τη διακόσμησή του, ωστόσο μπορείτε να κάνετε μερικές σοφές επιλογές σχετικά με το χρώμα που θα διαλέξετε.

    Τα πιο κρίσιμα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν βάφετε το διάδρομο του κτιρίου σας είναι πόσο φως αντανακλάται σε αυτήν την περιοχή, ποια είναι η γενική ατμόσφαιρα του κτιρίου σας, ποιο είναι το χρώμα του δαπέδου και το τελικό φινίρισμα του χρώματος.

     

    Ο Φωτισμός

    Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη πόσο φως αντανακλάται στο διάδρομο. Έναν ευρύχωρο διάδρομο είναι πάντα πιο εύκολο να τον βάψετε, ενώ οι μικροί χώροι χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Εάν θέλετε να δείξετε ότι ο διάδρομος είναι πιο φαρδύς, θα πρέπει να επιλέξετε ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό, το μπεζ κ.λπ. Επίσης, για να φαίνεται ακόμη πιο φωτεινός μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου ή του μπλε, καθώς αυτό θα βοηθήσει να αντανακλά περισσότερο το φως.

     

    Η ατμόσφαιρα του κτιρίου

    Το χρώμα που επιλέχθηκε για τη βαφή του διαδρόμου θα πρέπει να ακολουθεί και την συνολική ατμόσφαιρα του κτιρίου. Ένα κτίριο που αποτελείται κυρίως από επαγγελματικές στέγες μπορεί να έχει πιο ψυχρούς τόνους. Αντίθετα, ένα κτίριο κατοικιών θα πρέπει να έχει πιο ζεστούς τόνους, ώστε να δώσει μια οικεία αίσθηση στους καλεσμένους και τους ενοίκους. Να θυμάστε ότι η επιλογή του χρώματος πρέπει να είναι συνεπής με την ατμόσφαιρα που προσπαθείτε να χτίσετε.

     

    [Διαβάστε επίσης: ΠΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ]

     

    Το δάπεδο του διαδρόμου

    Εάν το δάπεδο του διαδρόμου είναι πολύ σκούρο τότε δεν πρέπει να βάψετε τον τοίχο με πολύ σκούρο χρώμα. Σε σκούρο δάπεδο χρησιμοποιήστε ανοιχτούς χρωματισμούς επιτρέποντας έτσι το χώρο να γίνει περισσότερο φωτεινός και φιλικός.

     

    Το Φινίρισμα της Βαφής

    Η υφή της βαφής είναι συνήθως η επίστρωση φινιρίσματος στον τοίχο. Ένα σατινέ φινίρισμα δίνει ένα πολύ λείο αποτέλεσμα και είναι ανθεκτικό σε μεγάλη φθορά. Ωστόσο, ένα ημί-γυαλιστερό φινίρισμα κάνει τον τοίχο να φαίνεται νέος για μεγαλύτερο διάστημα.

     

    [Διαβάστε επίσης: Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο χρώμα για το χώρο μου;]

     

    Όταν έρθει η στιγμή, λοιπόν, να βάψετε τους τοίχους του διαδρόμου του κτιρίου σας, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη τους παραπάνω παράγοντες, ώστε να νιώθετε όμορφα κάθε φορά που τους περνάτε.

     

    Επισκεφτείτε το κατάστημά μας και ρωτήστε μας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×