ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Συμβουλές για βάψιμο οροφής στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας

    Αρχική » Συμβουλές για βάψιμο οροφής στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας
    βάψιμο οροφής

    Συμβουλές για βάψιμο οροφής στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας

    Ενώ μπορεί να έχετε την εμπειρία και να συνηθίζετε να βάφετε μόνοι σας τους τοίχους, όταν έρχεται η στιγμή για βαφή της οροφής μπορεί να προβληματίζεστε με τη διαδικασία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το βάψιμο του ταβανιού δεν διαφέρει πολύ από το βάψιμο ενός τοίχου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη από ποτέ!

     

    #1: Η προστασία είναι το πρώτο βήμα

    Το βάψιμο του ταβανιού είναι πράγματι μια ακατάστατη εργασία. Επομένως είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να προστατεύσετε τα έπιπλα και τα φωτιστικά του χώρου που πρόκειται να βάψετε.

    >> Πανιά: Καλύψτε τα έπιπλα και το πάτωμά σας με ύφασμα, ώστε να αποτρέψετε τυχόν λεκέδες από μπογιά.

    >> Χαρτοταινία: Εάν οι τοίχοι σας έχουν διαφορετική απόχρωση από την οροφή, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε την ταινία κατά μήκος των άκρων της οροφής για να αποφύγετε σταγόνες ή πιτσιλίσματα.

    >> Αφαιρέστε προσωρινά τυχόν κάμερες ή ανιχνευτές καπνού από την οροφή, καθώς μπορεί να καταστραφούν από το χρώμα.

     

    [Διαβάστε επίσης: 5 χρώματα ενάντια στο στρες]

     

    #2: Αποκτήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

    Είναι σημαντικό να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να πετύχει η εργασία χρωματισμού της οροφής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μία σκάλα και έναν κύλινδρο βαφής που θα φτάνει μέχρι την οροφή. Ένα πινέλο είναι επίσης απαραίτητο εργαλείο για να φτάσετε στις μικρότερες ρωγμές και σχισμές που ενδεχομένως χάνονται από έναν κύλινδρο.

     

    #3: Προσοχή στην επιλογή για στο χρώμα βαφής

    Όλοι θέλουμε το δωμάτιό μας να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι, σωστά; Η επιλογή του κατάλληλου χρώματος βαφής για την οροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην εμφάνιση και την αίσθηση του δωματίου. Για να κάνετε το δωμάτιό σας να φαίνεται πιο ανοιχτό και μεγάλο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε κάποιο από τα παρακάτω:

    >> Χρησιμοποιήστε το ίδιο χρώμα στο ταβάνι με αυτό που είναι βαμμένοι οι τοίχοι σας, καθώς δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το ταβάνι σας είναι ψηλότερο.

    >> Αποφύγετε να επιλέξετε ένα ανοιχτό χρώμα στο ταβάνι, εάν το δωμάτιο έχει σκούρους τοίχους. Γενικά, οι τεράστιες αντιθέσεις μεταξύ των χρωμάτων οροφής και τοίχου κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο μικρός.

     

    [Διαβάστε επίσης: Είναι ασφαλές να κοιμηθώ στο υπνοδωμάτιο που μόλις βάψαμε;]

     

    #4: Χρησιμοποιήστε πάντα αστάρι

    Το αστάρι βοηθά το χρώμα της οροφής σας να παραμένει στη θέση του και να φαίνεται λείο. Ανάλογα με τον τύπο της οροφής που έχει το σπίτι ή η επιχείρησή σας, υπάρχουν μερικές ποικιλίες ασταριού για να επιλέξετε. Στο κατάστημά μας Terzakis Build μπορείτε να μας ρωτήσετε σχετικά και οι ειδικοί στα χρώματα να σας προτείνουν το ιδανικό αστάρι για τη δική σας περίπτωση.

     

    #5: Βάψτε την οροφή πριν από τους τοίχους

    Εάν βάφετε ένα ολόκληρο δωμάτιο, τότε θα πρέπει να ξεκινήστε πρώτα από την οροφή. Είμαστε σίγουροι πως το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να στάξετε μπογιά οροφής σε έναν φρεσκοβαμμένο τοίχο!

    Με τα κατάλληλα εργαλεία και τις απαραίτητες διαδικασίες, η οροφή του σπιτιού ή της επιχείρησής σας θα φαίνεται λεία και άψογη!

     

    Επισκεφτείτε το κατάστημά μας και ρωτήστε μας.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×