ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310 515 658
facebook
instagram
youtube
×

Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού: Πώς διαρκεί περισσότερο.

    Αρχική » Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού: Πώς διαρκεί περισσότερο.
    εξωτερικό βάψιμο σπιτιού

    Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού: Πώς διαρκεί περισσότερο.

    Το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού σας θα διαρκέσει περίπου πέντε με δέκα χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το πόσο ακριβώς θα διαρκέσει η βαφή σας.

     

    Ποιο είναι το καλύτερο χρώμα για υπαίθρια εργασία;

    Φυσικά και τα ακρυλικά χρώματα αποτελούν την καλύτερη επιλογή για εξωτερική χρήση. Το ακρυλικό χρώμα έχει την ιδιότητα να διαστέλλεται και να συστέλλεται εύκολα χωρίς να καταστραφεί. Αυτή η ελαστικότητα το καθιστά ιδανικό για εξωτερικές επιφάνειες, αφού μπορεί να αντέξει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας με μικρό κίνδυνο για την αντοχή του. Επιπλέον, τα ακρυλικά χρώματα αντιστέκονται στην ηλιακή ακτινοβολία και αυτό τα βοηθά να διαρκούν περισσότερο.

    Ποιοι επιπλέον παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια του χρώματος;

    Εκτός από το χρώμα, το οποίο θέλουμε οπωσδήποτε να είναι ακρυλικό, θα πρέπει να υπολογίσουμε και τους εξής παράγοντες:

     

    >> Το υλικό επιφάνειας

    Οι ιδιότητες της επιφάνειας που βάφετε επηρεάζουν άμεσα το πόσο θα διαρκέσει το χρώμα. Ουσιαστικά, μια καλή εξωτερική βαφή συνδέεται άμεσα με το πόσο καλά μπορεί να απορροφηθεί το χρώμα από την επιφάνεια του σπιτιού σας. Τα χρώματα εφαρμόζονται καλύτερα σε ημι-πορώδη υλικά, όπως το τούβλο και ο στόκος, από ότι σε μη πορώδη ή οργανικά υλικά, όπως το αλουμίνιο και το ξύλο.

    Γι’ αυτό αποτελεί πάντα καλή πρακτική να εφαρμόζετε ένα αστάρι πριν το βάψιμο. Υπάρχουν, μάλιστα, διάφορες ποικιλίες από αστάρι που έχουν σχεδιαστεί είτε για αλουμίνιο, είτε πέτρα ή ξύλο είτε για άλλο υλικό. Πρέπει να υπολογίσετε πάντα το υλικό της επιφάνειας για να δώσετε την ευκαιρία στο χρώμα σας να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

     

    >> Το κλίμα και το περιβάλλον

    Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της βαφή εξωτερικών χώρων είναι ο τύπος του κλίματος στο οποίο ζείτε. Το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο εάν ζείτε σε εύκρατο κλίμα. Εάν η περιοχή σας αντιμετωπίζει έντονα καιρικά φαινόμενα, σημαντικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και συχνές αλλαγές καιρού τότε το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής. Η υψηλή υγρασία είναι ένας επιπλέον παράγοντας του κλίματος που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της εξωτερικής βαφής του σπιτιού σας.

    Η περιοχή στην οποία ζείτε θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τους τύπους τεχνικών βαφής που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε για το εξωτερικό του σπιτιού σας. Ορισμένα χρώματα είναι πιο ανθεκτικά στο ηλιακό φως, αλλά μπορεί να είναι πιο ευάλωτα στην υγρασία ή το αντίστροφο.

     

    [Διαβάστε επίσης: 5 χρώματα ενάντια στο στρες]

     

    >> Προετοιμασία εργασίας

    Η προετοιμασία του σπιτιού σας για το βάψιμο επηρεάζει, και αυτή, τη διάρκεια του χρώματος. Εάν το σπίτι σας είναι βρώμικο – καλυμμένο με σκόνη, γύρη ή άλλα σωματίδια – το χρώμα θα κολλήσει σε αυτά, αντί για την επιφάνεια του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ατέλειες στην επιφάνεια και να εμφανιστούν ραβδώσεις και θραύσεις.

    Βεβαιωθείτε ότι το εξωτερικό του σπιτιού σας έχει καθαριστεί σωστά πριν ξεκινήσει η βαφή των επιφανειών.

     

    >> Ο καιρός

    Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, για τη διατήρηση του χρώματος σε εξωτερικές επιφάνειες, είναι οι καιρικές συνθήκες. Ιδανικά το επίπεδο της υγρασίας θα πρέπει να είναι χαμηλό και η θερμοκρασία μεταξύ 15 και 29 βαθμούς Κελσίου. Εάν το χρώμα είναι πολύ ζεστό, πολύ κρύο ή πολύ υγρό, μπορεί να στεγνώσει με ανωμαλίες, οδηγώντας σε αυξημένη πιθανότητα θρυμματισμού και ραγίσματος.

    Επίσης, ο άνεμος είναι σημαντικός, καθώς εάν φυσάει πολύ, η σκόνη, η βρωμιά, η γύρη και άλλα σωματίδια -ακόμη και έντομα- μπορεί να παγιδευτούν στη βαφή, οδηγώντας σε ανώμαλες επιφάνειες και αυξημένη πάλι την πιθανότητα θρυμματισμού ή ραγίσματος.

     

    [Διαβάστε επίσης: Γραφείο στο σπίτι: Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο;]

     

    Επισκέψου το κατάστημα Terzakis Build για περισσότερες συμβουλές. Σε εμάς θα βρείτε προϊόντα χρωμάτων από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελληνική αγορά, σε οικονομικές τιμές.

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την Terzakis Build:

    Λαγκαδά 42

    546 32, Θεσσαλονίκη

    Τηλέφωνο: 2310 515658

    Fax: 2310 526112

    E-mail: info@terzakisbuild.com

    Δυσκολεύεστε;

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Νικόλαος Τερζάκης

    More posts by Νικόλαος Τερζάκης

      Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τα νέα μας!

      ×